Trump destekçilerinin mitingine saldırdıkları gerekçesiyle "Antifa" üyelerine dava açıldı

Savcılar, zanlıların San Diego ve Los Angeles'tan geldiğini söyledi

ABD'de Antifa olarak anılan faşizm karşıtı grupla Proud Boys gibi sağcı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanmıştı (Reuters)

Faşizm karşıtlarının Donald Trump takipçilerine saldırdığı iddialarının ortaya atıldığı San Diego'daki "Vatanseverlik Yürüyüşü"nden aylar sonra 10 kişi hakkında dava açıldı.

San Diego savcıları, Ocak 2021'deki "Vatanseverlik Yürüyüşü"nde yaratılan huzursuzluklara dair başlatılan davayı pazartesi günü duyurdu. Bir habere göre de zanlılar geçen hafta Kaliforniya'da gözaltına alındı.

Hepsinin faşizm karşıtı veya "Antifa" olduğu öne sürülen 10 sanık, Trump takipçilerine saldırmakla suçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay, 10 kişinin Trump yanlısı mitinge karşı 9 Ocak'ta düzenlenmesi kararlaştırılan bir karşı gösteri çağrısının yer aldığı bir sosyal medya paylaşımını "beğendiğinin" iddia edilmesinin ardından yaşandı.

Miting, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nden iki ay sonra düzenlenmiş ve eski ABD Başkanı'nın temelsiz seçim hilesi iddialarıyla körüklenmişti.

Ayrıca miting, bir hafta önce Trump destekçisi olduğu iddia edilen birçok kişinin ABD Kongre Binası'nı bastığı aynı gün düzenlenen Washington DC'deki "Hırsızlığı Durdurun" yürüyüşünün ardından yapılmıştı.

San Diego savcılarının, zanlıların sosyal medya sayfasını beğenmesinin, faşizm karşıtı görüşleri nedeniyle "doğrudan eylem" diye tabir edilen eylemi gerçekleştirme niyetlerinin bir işareti olduğunu söylediği bildirildi.

Bu vesileyle, yaşları 21 ile 31 arasında değişen sanıklar hakkında, nadir görülen bir şekilde, isyana teşebbüs kumpası suçundan dava açıldı.

Savcılar ayrıca göstericileri "Vatanseverlik Yürüyüşü"ne katılanlara sopa, biber gazı ve küçük bayrak direkleri kullanarak saldırmakla suçladı.

The San Diego Tribune'ün haberine göre suçlama, "Antifa" faşizm karşıtı görüşleri haricinde gerçek bir liderliği veya örgütsel yapısı bulunmayan, merkezsiz bir hareket olmasına rağmen yapıldı.

Eski ABD Başkanı geçen yaz polis şiddeti ve sistematik ırkçılığa karşı düzenlenen gösteriler üzerine, harekete katılanların kamu malı ve özel mülke zarar verdiğine dair kanıt olmamasına rağmen "Antifa"ya çıkışmıştı.

NBC News San Diego'nun haberine göre pazartesi günü sanıkların en az ikisi suçlamaları reddetti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU