Eşcinsel penguen çifti üçüncü yıldönümlerini kutluyor

Sphen ve Magic ilişkilerinde bir kilometre taşına ulaştı

(Sea Life Sidney Akvaryumu)

Avustralya'daki Sea Life Sidney Akvaryumu, ilişkilerinin seyri boyunca "birbirinin yanından ayrılmayan" eşcinsel penguen çiftin bu yıl üçüncü yıldönümlerini kutladığını açıkladı.

Sphen ve Magic'in gönül ilişkisi 2018'de, Darling Limanı tesisinde bir yumurtayı evlat edinip kuluçkaya yatmalarıyla gün yüzüne çıkmıştı.

Birlikte, Sidney Akvaryumu'ndaki bakıcıların Lara adını verdiği bir yavru dünyaya getirdiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lara'yı yetiştirmedeki başarılarının ardından penguenlere bakmaları için başka bir yumurta verildi. Bu yavru da Kasım 2020'de yumurtadan çıktı.

Artık birlikte üç yılı dolduran Magic ve Sphen, ilişkilerindeki bu kilometre taşını kolonideki diğer penguenlerle paylaşacakları donmuş balık kekinin tadını çıkararak kutlayacak.

Akvaryumun penguenlerden sorumlu bakıcısı Kiera Ponting, mutlu çiftin hâlâ birlikte olduğunu görünce "havalara uçtuğunu" söyledi ve onları kolonideki en sadık çiftlerden biri diye niteledi.

News.com.au'ya konuşan Ponting "Magic hâlâ bulabildiği en mükemmel çakıltaşlarını düzenli olarak Sphen için topluyor ve ne kadar harika bir avcı ve partner olabileceğini sergiliyor" dedi.

Koloninin geri kalanına harika bir örnek teşkil ediyorlar. Birbirlerinden ayrılmıyor ve penguenler arasındaki bağın ne kadar güçlü olabileceğini kanıtlıyorlar.

Yeni penguen çiftlerinin birçoğunun yuvalarını Sphen ve Magic'in yakınına kurduklarını fark ettik ki bunun nedeninin en iyisinden öğrenmeye çalışmaları olduğunu düşünüyoruz.

Bakıcılar, Sphen ve Magic'in birbirine düşkünlüğünü ilk kez yuva yapmak için birbirlerine özenle seçilmiş çakıltaşları getirmeye başladıklarında fark etmiş.

İkisinden biri diğeriyle ilgilenmeseydi çakıltaşlarını gagasıyla iterek reddederdi. Bunun yerine her iki penguen de kendilerine verilen çakıltaşlarını çok beğenmiş.

Akvaryumda penguenlerin gözetiminden sorumlu müdür Tish Hannan o dönemde "Magic'in yerinde durup Sphen'i aradığını görürdünüz. Sphen'e seslenirdi ve Sphen koşarak gelip Magic'e küçük bir selam verdikten sonra o da şarkı söylerdi" demişti.

Birbirlerini seçtiler. İşte bu kadar. Artık birbirlerine bağlılar.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU