Harry Potter serisinin 20. yılına özel 100 kiloluk Hogwarts pastası

Sadece vegan ürünler kullanılarak hazırlanan pastanın tamamlanması 320 saat aldı

Birleşik Krallık'ta (BK) ünlü fantastik roman serisi Harry Potter'ın ilk film uyarlamasının 20. yılı şerefine dev bir pasta hazırlandı.

Britanyalı yazar J.K. Rowling'in kaleme aldığı seride önemli bir yeri bulunan Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun model pastası 183 santimetre genişliğinde, 152 santimetre uzunluğunda ve 100 kilogram ağırlığında.

Sanatçı Michelle Wibowo'nun sadece vegan ürünler kullanılarak hazırladığı pastanın tamamlanması 320 saat aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin ilk romanı Harry Potter ve Felsefe Taşı 1997'de yayımlanmış, daha sonra da yönetmen Chris Columbus tarafından 2001'de sinemaya uyarlanmıştı. Filmde başrolleri Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermonie Granger) ve Rupert Grint (Ron Weasley) paylaşmıştı.

Pasta, filmlerin çoğunun çekildiği Watford'daki Leavesden bölgesinde yer alan Warner Bros stüdyosunda hazırlandı.

Wibowo, "Kesinlikle bu şimdiye kadar yaptığım en büyük işti. Çok uzun günler ve geceler boyunca çalıştım ama bugünkü tepkiyi görmek için değdi. Serinin hayranları pastayı ilk kez gördü ve ilk dilimleri yediler" dedi.

WarnerMedia BK & İrlanda'nın ülke yöneticisi Polly Cochrane, "Bu eserdeki detaylar gerçekten inanılmaz. Hogwarts'ın büyüleyici görüntüsüne yaraşır nitelikte" ifadelerini kullandı.

Hogwarts pastası, daha sonra farklı kültürlerden kişileri bir araya getirerek toplumsal dışlanma, gençlerin ihtiyaçları, gıda sıkıntısı ve akıl sağlığı sorunları gibi alanlarda hizmet sağlayan One Vision adlı hayır kurumuna bağışlandı.



Independent Türkçe, BBC, Hertfordshire Mercury

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU