Ev sinemasından vizyona bu hafta: Ürkütücü aile geri döndü; Addams Ailesi 2

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

2019'un son derece eğlenceli animasyonunu temel alan The Addams Family 2, farklı olmayı kabul etme ve kucaklama hakkında güzel mesajlar verirken tuhaf ve eğlenceli olmaya devam ediyor.

Daha çocuksu hissettiren ve bu defa genç izleyicileri hedeflediği görülen bu devam filmi okulların ara tatile girdiği şu dönemde kafa dağıtmak isteyenler için eğlenceli bir tercih olarak sinemalarda izleyicisini bekliyor.


Ürkütücü aile geri döndü; Addams Ailesi 2

Yönetmen: Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau, Kevin Pavlovic / Oyuncular: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Javon 'Wanna' Walton, Nick Kroll, Snoop Dogg, Bette Midler, Conrad Vernon, Bill Hader, Wallace Shawn, Brian Sommer, Griffin Burns, Courtenay Taylor, Ted Evans, Cherami Leigh, Mary Faber, Ava Luna Floisand, Kyla Pratt, Charlet Takahashi Chung, Kyle Chapple, Peter James King III, Bryson Quinn, Joel Phillips / Süre: 93 dakika
 

 

Bu yolculuk Addamslar'ı hiç olmadığı kadar birbirine yaklaştıracak… ya da uzaklaştıracak!


Sinemalarda bu hafta gösterime giren animasyon komedinin devam filmi Addams Ailesi 2'de herkesin favorisi olan ürkütücü aile geri dönüyor.

Bu yeni filmde Morticia ile Gomez'i, çocukları büyüdüğü, aile yemeklerini ektikleri ve çığlık süresini tümüyle kullandıkları için çılgına dönmüş bir halde buluruz.

Wednesday bu filmde kendi kimliğini ve ailedeki rolünü sorgularken, canını sıkan Pugsley'e işkence yapmak için bolca zaman buluyor.
 


Üstelik erkek kardeşi Pugsley'i öldürmeye yönelik geleneksel girişimlerinin ötesinde Wednesday akrabalarından ve babasının bunaltan sevgi gösterilerinden nefret ederken o artık reşit olmanın eşiğinde ergenlik sorunlarıyla da mücadele ediyor.

Pugsley ise hala ortalığı karıştırıyor ama sıra kızlarla nasıl konuşulacağını bulmaya geldiğinde çuvallıyor.

Özellikle düzgün konuşan babasına kıyasla onun bu beceriksizliği şaşırtsa da Gomez ona yardım etmesi için Fester'ı görevlendiriyor.

Gençlerin yaptığı gibi; yalnız daha fazla zaman geçirmeyi tercih eden her iki çocuk da hızla büyürken ve Wednesday'in başında ebeveynlik hakkında bir kara bulut dolaşırken anne babasını her geçen gün daha fazla hor görüyor ve kim olduğu hakkında daha büyük sorularla boğuşuyor.

Haliyle bu durum aile için pek de iyi sonuçlar doğurmuyor.
 


Ailesiyle büyük bir gurur duyan baba Gomez, ailenin sakin otoritesi anne Morticia, aile bireyleri arasında zekasıyla öne çıkan sarkastik Wednesday ve bir şekilde etrafına zarar vermeyi başaran Pugsley ile Fester Amca ve ekibi bu kez aralarındaki bağı yeniden kurmak ve aile bağlarını güçlendirmek adına son bir aile tatili için yola düşüp bir geziye çıkıyor.

Kadife kaplı perili karavanlarına atlayarak Amerika'nın diğer ucuna doğru çıktıkları bu yolculuk onların kendi gerçekliğinden uzaklaşmalarına neden olur.
 


Aile Niagara Şelaleleri, Sleepy Hollow, Miami Beach, Alamo ve Grand Canyon'a giderken, bu yolculuk Wednesday'in bir Addams olmanın ne demek olduğunu düşünmesi için bir şans gibi görünürken olay örgüsü "Carrie", "Top Gun", "Pee-wee'nin Büyük Macerası" ve "Venom: Zehirli Öfke" gibi diğer filmlere göndermeler içerir.

Bu süre içinde gezerler, yerlilerle tanışırlar ve bu olağanüstü macera sırasında birbirleriyle bazı aile sırlarını paylaşırlar.

Yol boyunca kendilerini birbirinden tuhaf durumun içinde bulan ekip, ikonik kuzenleri Şey ve yolda karşılaştıkları ilginç karakterlerle komik çatışmalara girerler.
Peki bu yolculukta acaba yanlış giden ne olabilir ki?
 

 

Kimlik arayışı

Wednesday'in okulun bilim fuarı için özel bir projesi vardır; Frankenstein'daki ürkütücü laboratuvarı anımsatan bu sahnede, bir yaratığın niteliklerini diğerine aktarmak için icat ettiği bir yöntemle jürinin karşısındadır ve fuar yarışmasında kazanmak için iddialıdır.

Bu icat gösterisinde, Rubik Küpü çözen bir evcil hayvan ahtapotunun beyin gücünün bir kısmını neşeli ama pek de parlak bir zekaya sahip olmayan, cıvıl cıvıl sesli Fester Amca'ya implante eder.

Ama Wednesday umduğunun aksine, jüri en iyi birini seçmek yerine herkese girişmlerini teşvik etmek için katılım kupası verdiğinde hayal kırıklığına uğrar.
 


Ancak bilim fuarının sponsoru Cyrus Strange adlı varlıklı bir teknoloji dehası hologram aracılığıyla belirip Wednesday'in buluşundan etkilendiğini söyleyerek bu icadı daha da mükemmelleştirmek için onunla birlikte çalışmayı teklif eder.

Ama Wednesday'in böyle bir niyeti yoktur, ta ki kendi kimlik arayışı onu başka gerçeklerle yüzleştirene kadar.

Bu arada sevgi ve romantizm dolu Gomez, Wednesday'in kendisine istediği kadar yakın olmadığından veya ona olan sevgisini takdir etmediğinden endişe duymaya başlayınca ailesini bir karavan tatiline çıkarmaya karar verir.
 


Böylelikle ailesini birbirine yakınlaştırmak için yola çıkan Gomez, birlikte kaliteli zaman geçirmeyi planlarken planda olmayan bir avukatın ortaya çıkıp

Wednesday ile ilgili ailenin kafasını karıştıracak iddialar ortaya atınca bu gezi onları takip eden avukattan ve Wednesday'i bekleyen gerçeklerden kaçış yolculuğuna dönüşür.

Ama elbette gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.
 

 

Orijinal hikâyenin cazibesine dönüş

İlk olarak 1938'de New Yorker'daki bir çizgi dizi için Charles Addams tarafından yaratılan Addams Ailesi, 1960'ların ortalarında bir kült TV dizisine, bir dizi animasyon televizyon programına, bir çift iyi işlenmiş canlı aksiyon filmine uyarlandı.

1990'larda bir Broadway müzikali ve en son 2019'da animasyon türündeki sinema filmi olarak karşımıza çıkmıştı.
 


İki yıl önce, bu serinin ilk filmi sinemalarda gösterime girdiğinde 90'lı yıllarda diğer TV ailelerine kıyasla tuhaf ama harika göründüğü için severek seyrettiğim bu aile ile yeniden karşılaştığım için çok sevinmiştim.


Serinin bu ilk animasyonunda Addams Ailesi gotik yaşamlarının aksine daha farklı bir görünüme sahiptiler ama yine de filmin yapımcıları bu aileyi günümüze taşıdıkları için memnun kalmıştım.

Şimdi ise yine kusursuz görseller ve esprili bir senaryo ile karşımıza çıkan bu aileye ait serinin bu ikinci filminde ne yapmasını çok iyi bilen ekip karakterleri orijinal Charles Addams çizgi filmlerinin döngüsel, stilize görkemine geri döndürerek görsel olarak harika bir iş çıkardıklarını söyleyebilirim.
 


Bu devam filminde orijinal tasarımlarından sadık bir şekilde kopyalanmış olan karakterler kesinlikle olması gerektiği gibi görünüyor.

Chris Souza ve Kathleen Shugrue'nun sanat yönetimi ve Patricia Atchison'ın prodüksiyon tasarımı sayesinde, her sahnede tekrar tekrar izlenmeyi ödüllendirecek büyüleyici ve esprili ayrıntılar var.

 

Haftanın diğer filmleri

Kasım ayında birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan sinema salonları farklı türlerden merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunarken çevrim içi dijital platformlar da vizyona girememiş en yeni filmleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra 4N1K Düğün, Addams Ailesi 2, Af, Cin Çarpılması, Dün Gece Soho'da, Kırmızı Pabuçlar ve Yedi Cüceler, Rifkin'in Festivali ve Seni Bulacam Oğlum! gibi filmler bu hafta vizyonda kendine yer buluyor.

 

4N1K Düğün

Yönetmen: Deniz Coşkun / Oyuncular: Gözde Mutluer, Atakan Hoşgören, Sina Özer, Cihan Şimşek, Cemrehan Karakaş, Burak Yörük / Süre: 90 dakika
 

 

Evlilik denen şey uzun bir maraton…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren ve serinin üçüncü filmi olan 4N1K Düğün adlı bu film; Yaprak ve Ali'nin düğünleri öncesinde yaşananları konu ediniyor.
Sonunda efsane aşk mutlu finale yaklaşmış, Yaprak ve Ali'nin evliliğe adım atacakları gün gelip çatmıştır.

Ancak düğün günü beklenmedik bir olay meydana gelir; annesinin düğünden beklentileri yüzünden hayatı cehenneme dönen Yaprak, düğüne saatler kala geçirdiği kaza sonucu hafızasını yitirip on yedi yaşına döner.

Ali, bu sırada Yaprak'ın aşkını tekrar kazanmaya çalışırken ona bu macerada destek olan çetenin diğer üyeleri de geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

 

Af

Yönetmen: Cem Özay / Oyuncular: Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Aslan, Yusuf Bayraktar, Hasret Canan Tutuş, Samet Güler, Macit Koper / Süre: 96 dakika
 

 

Öfkeden gözü kararmış bir baba…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Af adlı bu film; geçimini bir dağ köyünde ağaç ticareti ile sağlayan otoriter bir baba ile çocukları arasındaki çatışmayı anlatıyor.

Dağ köyünde ağaç ticareti yaparak ailesinin geçimini sağlayan otoriter bir adamın baskıcı ve adaletsiz davranışları, ailesi ile sorun yaşamasına neden olur.

Sorunların daha derin bir boyut kazanması, ailenin büyük bir kriz yaşamasına neden olur.

Ailenin içine girdiği bu psikolojik krizden çıkıp yaşadığı sorunların üstesinden gelebilmesi ancak birbirlerini affedebilmelerine bağlıdır.

 

Cin Çarpılması

Yönetmen: Onur Aldoğan / Oyuncular: Faruk Mustafa Ekici, Sinan Taşkan, Rıfat Kanpara / Süre: 70 dakika
 

 

Dileklerinize dikkat edin çünkü bir gün bir şekilde gerçekleşebilir…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Cin Çarpılması adlı bu film; kendilerini korkunç olayların içinde bulan dört öğrencinin hikayesini konu ediyor.
Anadolu'nun bir şehrinde üniversitede oyunculuk okuyan dört öğrenci, bölümlerine yeni atanan kamera önü oyunculuk hocası Sinan ile tanıştıktan sonra kötü olaylar yaşamaya başlarlar.

Geceleri onları rahatsız eden kötü bir şey vardır ve bunun sebebinin geceleri üniversiteye giden Sinan hoca olduğunu anlarlar.

Bu durumu onunla konuşmak ve çözmek için gizlice gece yarısı Sinan hocayı takip ederek peşinden üniversiteye giden bu dört öğrenci, kampüse gittiklerinde kendilerini bir ölüm kalım savaşının içinde bulurlar.

Çünkü onlara musallat olan bir cin de çoktan onlar ile birlikte kampüse gelmiştir.

Böylelikle başlayan bu köşe kapmaca ile birlikte öğrencilerin akademisyen Sinan'ın kötü geçmişinin izi ile yolları kesişir.

 

Dün Gece Soho'da

Yönetmen: Edgar Wright / Oyuncular: Thomasin McKenzie, Aimee Cassettari, Rita Tushingham, Colin Mace, Michael Ajao, Synnove Karlsen, Jessie Mei Li, Kassius Nelson, Rebecca Harrod, Alan Mahon, Connor Calland, Pauline McLynn, Josh Zaré, Terence Stamp, Jacqui-Lee Pryce, Elizabeth Berrington, Diana Rigg, James Phelps, Oliver Phelps, Anya Taylor-Joy, Beth Singh, Paul Brightwell, Will Rogers, Matt Smith, Terence Frisch, Celeste Dring, Jeanie Wishes, Andrew Bicknell, Adam Sopp, Richard Corgan, Michael Mears, Tom Hartwell, Paul Hamilton, Wayne Cater, Sam Parks, Alan Ruscoe, Margaret Nolan, Christopher Carrico, Ian Harrod, Ian Hartley, Luke Hope, Kent Goldfinch, Daniel Maggott, Richard O'Sullivan, Michael Jibson, Lisa McGrillis, Al Roberts, Derek Lea, Jennifer White, Melissa Fox, Jodie Hassell, Stephanie Lamey, Amy Andrea, Alison Parsons, Ashley Shaw, Craig Anthony-Kelly, Morgan Bull, Tobi Ejirele, Lati Gbaja, Jay Gomez-Adams, James Hare, Robert Jarvis, Steve Langley, Barbara Orti, Richard Price, Paul Riddell, Louis Stannett, Jacob Trup, Mihai Tuca, Katrina Vasilieva, Nevena White, Arthur Wilde, Barry Wilson / Süre: 116 dakika
 

 

Dünyanı değiştirmek için tek bir gece yeter…


Dünya prömiyerini Eylül 2021'de Venedik Film Festivali'nde yapan ve sinemalarda bu hafta gösterime giren Last Night in Soho adlı bu psikolojik gerilim türündeki film; moda tasarımı tutkunu genç bir kızın, gizemli bir şekilde 1960'lara giderek idolü olan büyüleyici bir şarkıcı özentisine rastlayışını konu alıyor.

1960'ların müziğine, gece hayatına, moda dünyasına ve Londra'ya dair yazılmış nostaljik bu sinemasal mektup, tarzıyla da 1970'lerin İtalyan gerilim filmlerinden esinleniyor.

Zaman yolculuğuyla gerilimi ustaca birleştiren film, moda tutkunu bu genç kızın, kendini bir anda 1960'larda bularak günümüzden, özendiği yaşam tarzına geçmesini ve bu durumun beklenmedik, ürkütücü sonuçlarını izliyor.

Gelecek vadeden moda tasarımcısı Eloise'nin bir başka yeteneği daha vardır; insanları, mekanları ve başkalarının göremediği şeyleri görebilmek.

Eloise bu yeteneği sayesinde kendini bir anda geçmişte bulur, ancak 1960'ların Londra'sı hiç de göründüğü gibi değildir ve zaman, karanlık sonuçlarla dağılmaktadır.

Bu geçmişe dönüşte müzik piyasasında yükselmeye çalışan Sandy ile karşılaşan Eloise için geçmişin cazibesi ve rüyaları yıkılmaya, çok daha karanlık bir şeye dönüşmeye başlar.

Oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken filmin ortak senaristi Krysty Wilson-Cairns, Penny Dreadful dizisiyle 1917 filminin senaryo yazarlarından.

 

Johnny Test: Mükemmel Köftenin Peşinde

Yönetmen: Jim Miller, Tim Stuby / Oyuncular: Ian James Corlett, Trevor Devall, Andrew Francis, Maryke Hendrikse, James Arnold Taylor, Emily Tennant    , Lee Tockar / Süre: 20 dakika
 

 

Alternatif bir gerçeklikte geçen lezzet avcılığı…


Netflix'in Çocuk ve Aile Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Johnny Test's Ultimate Meatloaf Quest adlı bu uçuk, kaçık ve heyecanlı animasyonda; akşam yemeğinde babalarının "berbat köftesini" yemek istemeyen Johnny ve Dukey, mükemmel köftenin peşine düştükleri bu müthiş interaktif maceraya sizi de çağırıyor.

 

Kırmızı Bülten

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber / Oyuncular: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Ivan Mbakop, Vincenzo Amato, Rafael Petardi, Seth Michaels, Sebastien Large, Guy Nardulli, Andrew Hunter, George Tsai, Rawson Marshall Thurber, Robert Mata, Anthony Belevtsov, Daniel Bernhardt, Yosef Podolski, Martin Harris, Alexander Perkins, Joseph Garcia, Nathan Theis, Gonzalo Escudero, Jay Romero, Ethan Herschenfeld, Brenna Marie Narayan, Tom Choi, Nick Arapoglou, Robert Clotworthy, James William Ballard, Shane Berengue, Bobby Blish, Levi Bowling, Jameson Burnett, Max Calder, Zach Catanzareti, Christopher Cocke, Nathan W. Collins, Clay Comer, Evan A. Dunn, Dwayne 'Showtim3' Dyke Jr., Hugh Entrekin, Erwin Felicilda, Noah Bain Garret, Jay Gutierrez, Stephanie Hill, Alice Hong, Russel Hulsey, Daryl Keith Johnson, Jeramie Julian, Melissa Kennemore, Jamil Khan, Elbert Kim, Travis L. King Jr., Sage Lawrence, Zak Lee, Bradford Norris, Brandon Parker, Scott Rapp, Kailie Sanders, Keily Sandoval, Kevin Scarlett, Ed Sheeran, Ray Siegle, D.J. Stavropoulos, Art Sunday, Robert Tinsley, Alicia Ugarte, Ronald Joe Vasquez, Charlemagne Vida, Victoria Paige Watkins, MWW Michael Wilkerson / Süre: 118 dakika
 

 

Dünyanın en çok aranan sanat hırsızını ararken başka bir hırsıza güvenmek tehlikeli olabilir…


Netflix'in Aksiyon ve Macera kategorisinde bu hafta gösterime giren Red Notice adlı bu komedi filmi; bir FBI ajanının dünyanın en çok aranan sanat hırsızını yakalayabilmek için başka bir sanat hırsızıyla ortak çalışmak zorunda kalmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, daima bir adım önde olan kurnaz bir soyguncuyu arayıp yakalamak için FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer.

Bu arayışı onu, dünyanın en iyi sanat hırsızı Nolan Booth ile dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'u yakalamak için ortak olmaya zorladığı cesur bir soygunun içerisine sürükler.

Olaylar silsilesi bu üçlüyü dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishaneye, dans pistine, ormana ve hepsinden en kötüsü, sürekli birbirlerinin çalıştıkları şirketlere götürür.

Dünyanın dört bir yanındaki dans pistlerinden ıssız hapishanelere ve vahşi ormanlara uzanan adrenalin yüklü bir maceraya dahil olan üçlü, çok memnun olmasalar bile zaman zaman birbirlerinden destek almak zorunda kalır.

 

Kırmızı Pabuçlar ve Yedi Cüceler

Yönetmen: Sung-ho Hong, Moo-Hyun Jang, Young Sik Uhm / Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Sam Claflin, Gina Gershon, Jim Rash, Patrick Warburton, Simon Kassianides, Frederik Hamel, Nolan North, Frank Todaro, Ava Kolker, Asher Blinkoff, Juju Journey Brener, Brian T. Delaney, Piotr Michael, Kari Wahlgren, Ben Diskin, Terri Douglas, Amanda Troop / Süre: 92 dakika
 

 

Efsanevi masal, daha önce hiç görmediğiniz yepyeni bir versiyonla karşınızda…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Red Shoes and the Seven Dwarfs adlı bu film; klasikleşmiş bir masalı farklı bir olay örgüsüyle odağına alıyor ve babasını kurtarmak isteyen Pamuk Prenses ile bir kara büyü sonucu cüceye dönüşen yedi prensin hikayesini anlatıyor.

Filmde Karbeyaz babasını kurtarmak için şeytani üvey annesinden iki tane zehirli elma çalar.

Elmalara dokunmadan önce, elmalar Karbeyaz'ı daha uzun, daha ince ve daha çekici bir hale sokacak sevimli bir çift kırmızı ayakkabıya dönüşür.

Böylelikle Karbeyaz babasını üvey annesi olan kötü kalpli cadı kraliçenin elinden kurtarmak için çabalarken bulduğu bu kırmızı pabuçlar sayesinde büyüleyici bir güzelliğe bürünür.

Bu esnada Masallar Diyarı'nın bir başka yerinde yedi yakışıklı prens, cüceye dönüşmüştür ve büyüyü bozmanın yolunu aramaktadır.

Onların yapması gereken tek şey, bir kadının kaybolan kırmızı ayakkabılarını bulmaktır, ancak bu ayakkabıları bulmak sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

Bir dizi tesadüf sonucu Karbeyaz'ın yolu yedi kahraman cüceyle kesişince birlikte sevgi, dostluk ve gerçek güzelliğin anlamını keşfedecekleri macera ve tehlike dolu bir yolculuğa çıkarlar.

 

Kısaca Aşk

Yönetmen: Ale McHaddo / Oyuncular: Leandro Hassum, Juliana Paes, Elizângela, Marcelo Mansfield, Marcelo Laham, Luana Martau, Pietra Hassum, Letícia Birkheuer, Carol Portes, Rogério Morgado, Rafael Portugal / Süre: 94 dakika
 

 

Bir kalbin sesi mahalle baskılarını bastırabilr mi?..


Netflix'in Brezilya Yapımı Romantik Komediler kategorisinde 18 Kasım'da gösterime girmesi beklenen Just Short of Perfect (Amor Sem Medida) adlı bu filmde; boşanmış bir avukat Ivana, karizmatik bir kalp cerrahına âşık olur ama aralarındaki boy farkı aile içinde gerginliğe yol açar.

 

Muhteşem Filipinli Kardeşler

Yönetmen: Dante Basco / Oyuncular: Liza Lapira, Dante Basco, Solenn Heussaff, Dionysio Basco, Darion Basco, Derek Basco, Cheryl Tsai, Tirso Cruz III, Arianna Basco, Joey Guila, Aida Basco, Pinky Jaromay, Darius Basco, Joe Jitsukawa, Iluminada Monroy / Süre: 99 dakika
 

 

Aşk seni bulduğunda ve kültürel kodlar seni tanımladığında ancak ailen seni ayakta tutar…


Netflix'in Romantik Komediler kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen The Fabulous Filipino Brothers adlı bu film sarsıcı bir karanlıktan tatlı bir romantikliğe uzanan hikayesinde; Filipinli Amerikalı dört kardeşi ve onların maskaralıklarını kadrajına alıyor.

Büyük bir aile düğünü, kardeşçe ve başka türlü aşk portrelerinin sığabileceği bir çerçeve sağlar.

Tatlı erkek kardeşi oynayan Dante, eski bir aşkla yeniden bağlantı kurmak ve Filipinler'e yaptığı düğün öncesi bir iş gezisi sırasında âşık olmak için bir romantik komediye adım atar.

Bu şanslı kişi rüya gibi bir kızı kovalarken, kardeşlerin en büyüğü iyi niyetle ve komik bir son vuruşla çılgın bir kapari içinde bir horozu kovalar.

Kalbi kırık diğer kardeş tereddütle romantizme ikinci bir şans verirken, grubun aptalı açgözlü bir şekilde vahşi ilişkiler peşinde koşar.

Kız kardeşleri, onları nazikçe azarlasa bile bir kutlama sırasında hikâye kaotik ve tatlı bir şeye dönüşür.

Olay örgüsünde düğün teması iyi çalışıyor ve film izleyiciye gelenek, dil, aile ve nefis yemek çeşitleriyle Filipin kültürünü keşfedeceği dinamik bir hikâye sunuyor.

 

Rifkin'in Festivali

Yönetmen: Woody Allen / Oyuncular: Wallace Shawn, Michael Garvey, Damian Chapa, Bobby Slayton, Gina Gershon, Louis Garrel, Stephanie Figueira, Luz Cipriota, Godeliv Van den Brandt, Manu Fullola, Richard Kind, Nathalie Poza, Cameron Hunter, Itziar Castro, Isabel García Lorca, Richard Carlow, Yuri D. Brown, Carmen Salta, Enrique Arce, Andrea Trepat, Elena Anaya, Douglas McGrath, Ben Temple, Pablo Sevilla, Brian Flanagan, Elena Sanz, Rick Zingale, Ken Appledorn, Sophie Sörensen, Linnea Larsdotter, Steve Guttenberg, Tammy Blanchard, Nick Devlin, Yan Tual, Natalia Dicenta, Sergi López, Georgina Amorós, Karina Kolokolchykova, Christoph Waltz, Daniel de Jorge, Iñigo Etxebeste, Jaume Carrió, Laura Gost, Sergi Martos, John Sehil / Süre: 88 dakika
 

 

Hayat bir film gibidir; bazen bir komedi, bazen bir dram, bazen romantik ama çoğunlukla gizem dolu…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Rifkin's Festival adlı bu eğlenceli ve egzotik aşk hikayesi; gittikleri San Sebastian Festivali'nin büyüsüne kapılan bir çiftin hayatına odaklanıyor.

Amerikalı evli bir çift, San Sebastian Festivali'ne gittiklerinde yaşadıklarından adeta büyülenirler.

Filmlerin fantezisine kapılan çift, şehrin güzelliğine hayran kalır.

Ama bu arada kadının çekici bir Fransız yönetmenle ilişkisi vardır, adam ise burada yaşayan güzel bir İspanyol kadına sevdalanır.

 

Seni Bulacam Oğlum!

Yönetmen: Gökhan Yıkılkan / Oyuncular: Gökhan Yıkılkan, Ali Sürmeli, Gürkan Uygun, Fulden Akyürek, Çetin Altay, Bilal Çatalçekiç, Taylar Erler, Burak Alkaş, Zihni Göktay / Süre: 118 dakika
 

 

Bir dost kazığı hikayesi…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Seni Bulacam Oğlum! adlı bu film; en yakın arkadaşı tarafından dolandırılan Ertan'ın eğlenceli ve macera dolu hikâyesine odaklanıyor.

İskender, Ertan ile gece gündüz demeden çalışıp biriktirdikleri paraları gizlice alır ve ortadan kaybolur.

Onca emek vererek biriktirdiği paralardan olan Ertan için tek kötü sürpriz bu değildir, çünkü İskender, tehlikeli bir tefeci olan Cengiz'in de aralarında bulunduğu birkaç kişiye borç takmış ve bu borçları da Ertan'ın üzerine yıkmıştır.

Kendi parasını kaybettiği yetmezmiş gibi bir de parasını isteyen alacaklılar ile uğraşmak zorunda kalan Ertan'ın İskender'i bulmaktan başka çaresi yoktur.

Böylelikle paralarını isteyen alacaklıların tehditleriyle zamanı daralan Ertan, İskender'in peşine düşer.
İskender'i bulmak için yola koyulan Ertan, yolda karşısına çıkan insanların da yardımı ile adım adım iskender'e yaklaşır.

 

The Fable: Öldürmeyen Katil

Yönetmen: Kan Eguchi / Oyuncular: Masanobu Andô, Manami Hashimoto, Yurina Hirate, Kai Inowaki, Fumino Kimura, Jun Kurose, Daisuke Miyagawa, Jun'ichi Okada, Jirô Satô, Kôichi Satô, Shin'ichi Tsutsumi, Mizuki Yamamoto, Ken Yasuda, Masao Yoshii / Süre: 133 dakika
 

 

Yoğun aksiyon ve absürt mizahın birleşimi…


Netflix'in Japonya Yapımı Aksiyon Komedileri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen The Fable: The Killer Who Doesn't Kill adlı bu eski bir aksiyon filminin devamı olan yapım; The Fable olarak bilinen Akira Sato adındaki efsanevi bir katili kadrajına alıyor.

Sıradan bir vatandaş kılığına girmiş uzman bir suikastçı olan Akira Sato, artık onu öldürmesini yasaklamakla görevli meslektaşı Yoko ile Osaka'da yaşamaktadır.

Akira, patronu CEO Takoda ve çalışanı Misaki sık sık hem kalitelerine hem de onlara harcadığı çabaya gülseler de oldukça çocuksu çizimlerinin müşteriler arasında çekici bulduğu küçük bir filmde grafik tasarımcı olarak çalışıyor.

CEO Takoda ve Misaki Akira'nın bir suikastçı olarak geçmişinden habersizlerdir.

Sonunda Akira, geçmiş işlerinden bazılarıyla bağlantısı olan tekerlekli sandalyeli bir kız olan Hinako ile tekrar bir araya gelirken, asla sona erdiremediği bir hedef olan Utsubo, aynı zamanda oldukça zeki bir dolandırıcı olarak yeniden ortaya çıkıyor.

Bir NPO temsilicisi olan Utsubo, insanları gasp amacıyla tuzağa düşürmek için kiralık katil Suzuki ile birlikte çalışır ve tasarım şirketi Octopus'u hedef alır.

Akira, geçmişinin etrafındaki insanlara zarar vermesini engelleyemez.

 

The Princess Switch 3: Romancing the Star

Yönetmen: Mike Rohl / Oyuncular: Vanessa Hudgens, Nick Sagar, Remy Hii, Will Kemp, Amanda Donohoe, Sam Palladio, Suanne Braun, Chidi Ajufo, Florence Hall, Theo Devaney, Mia Lloyd, Mark Fleischmann, Ricky Norwood, Joe Gallina, Robin Soans, Emilio Doorgasingh, Femi Elufowoju Jr., Holly Woodhouse, Rebecca Banatvala, Eden Gough, Julie Neubert, Jayda Eyles, Hazel Beattie, Joe McKay, Leon Stewart, Matt Lavall, Barry Smith, Maia Katelyn Swandi, Akil Largie, Ben Bradley, Sophie Clifton, Oliver Griffin / Süre: 106 dakika
 

 

Tek bir hatayla her şeyin daha da berbat olabileceği eğlenceli bir soruşturma…


Netflix'in Çocuk ve Aile Filmleri kategorisinde 18 Kasım'da gösterime girmesi beklenen The Princess Switch 3: Romancing the Star adlı bu izleyicisini iyi hissettiren romantik komedi serisinin devam filminde; birbirine tıpatıp benzeyen Margaret ve Stacy, paha biçilmez bir Noel yadigârı çalınınca her bakımdan kendilerine benzeyen Fiona ile onun eski sevgilisinden yardım ister.

Vatikan'dan özel bir misafirin katılımıyla düzenlenen uluslararası bir festivalle Montenaro Noel kutlamalarına hazırlanırken Barış Yıldızı bir anda ortadan kaybolur.

Bu paha biçilemez bir eser çalınınca ve polis ortada herhangi bir ipucu bulamayınca Kraliçe Margaret ve Prenses Stacy bir ipucu bulabilmek için suçlular gibi düşünen birine ihtiyaç duyarlar ve Margaret'ın kendisine tıpatıp benzeyen kuzeni Fiona'dan yardım isterler.

Karaborsayla bağlantısı olan Fiona, bu eseri geri almak için eskiden tanıdığı yakışıklı ve gizemli bir adamla iş birliği yapar.
Bu iş birliği, baştan çıkarıcı bir Noel aşkını yeniden alevlendirir ve hiç beklenmedik bir değişime neden olur.

 

Yangın Yeri

Yönetmen: Tatiana Huezo / Oyuncular: Norma Pablo, Mayra Batalla, Alejandra Camacho, Memo Villegas, Eileen Yañez, Ana Cristina Ordóñez González, Marya Membreño, Gabriela Núñez, David Illescas, Teresa Sánchez, Olivia Lagunas, Julián Guzmán Girón, Blanca Itzel Pérez, Giselle Barrera Sánchez, Nohelia Moreno Álvarez, Mariela Loyola Moreno, Evelia Trejo Cantera, Alejandro Martínez Castillo, Dorismar García Fortanel, Sofía Guadalupe González, Felipa Ponce Martínez, Irene Hernández Trejo, Edson Martínez, Julio Damián Galván Ramírez, Uriel Rodríguez Hernández, Horacio Celestino, José Estrada, Aldegunda Santos Solís, Luis Serrano Reséndiz, Tiago Sann, Efraín Loyola Moreno, Zuriel García Martínez, Rogelia Martínez, Edilberto Medina, Andrés Chavero Medina, Dolores Gutiérrez Hernández, Daniela Arroio, Oliverio Rivera Ramos, Camila Gaal / Süre: 110 dakika
 

 

Karanlıkta ışığı bul…


2022'de gerçekleşecek olan 94'üncü Akademi Ödülleri'nin En İyi Uluslararası Film kategorisi için Meksika'nın adayı olan ve Netflix'in Meksika Yapımı Kitaplardan Uyarlanan Filmler kategorisinde 17 Kasım'da gösterime girmesi beklenen Prayers for the Stolen (Noche de fuego) adlı bu film; savaşın yıktığı bir şehirde yaşayan üç genç kızın hayatına odaklanıyor.

Annelerin kızlarını uyuşturucu baronlarından korumak için saçlarını kesip dişlerini boyayarak çirkinleştirmeye çalıştığı ve erkeklerin iş aramak için gidip bir daha asla dönmediği bir köydeki üç genç kız, onların kaçırılma tehdidine karşı, yeraltında saklanılabilen bir yerde yaşamaktadır.

Anneleri onları, köle olmaktan, ölmekten kaçmak için eğitmiştir ancak Ana ve en iyi iki arkadaşı, şiddetin hüküm sürdüğü bu kasabada bir gün kadın olmanın ne demek olduğunu öğrenir.

Kendi dünyalarını yaratan kızların hayatı, içlerinden birinin saklandığı yere zamanında varamadığında değişir.

Böylelikle Meksika'nın mısır ve haşhaşların bol olduğu dağlık bir bölgesinde, bu üç genç kız, bir uyuşturucu kartelinin açtığı davalarla başa çıkmak için arkadaşlıklarına sığınır.

Tatiana Huezo'nun bu draması Cannes'da Özel Mansiyon ve San Sebastián Film Festivali'nde üç ödül kazandı.

 

Yehuda ve Siyah Mesih

Yönetmen: Shaka King / Oyuncular: Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfield, Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Algee Smith, Darrell Britt-Gibson, Lil Rel Howery, Dominique Thorne, Martin Sheen, Amari Cheatom, Khris Davis, Ian Duff, Caleb Eberhardt, Robert Longstreet, Amber Chardae Robinson, Ikechukwu Ufomadu, James Udom, Nick Fink, Mell Bowser, Alysia Joy Powell, Nicholas Velez, Aj Carr, Tommy Lafitte, Terayle Hill, China Shavers, Crystal Lee Brown, Graham Lutes, Jonathan Scialabba, Adam Ratcliffe, RayJonaldy Rodriguez, Tyra Joy Smith, Deonte Stubbs, Cliff Weissman, Tone Tank, James Bruner, Winston Haynes, Raymond Seay, Latjuan Wells, Michael 'Mick' Harrity, Ken Bolden, Maggie Callahan, Michael Buonomo, Aaron Kleiber, Brian Bowman, Cooper Bucha, Robert Forte Shannon III, The Lady of Rage, Todd C. Adelman, Laura Allen, R.M. Allen, Brian Andrus, Dominique Ayers, Michael Lee Bailey, Jimmy Barber, Ollie Shareese Bias, Joseph Bonamico, Michael Booker, Chris Breen, Jeffrey Cain, Sonny Ciarlillo, Dale Coffman, Suzie Coker, Alex DeCourville, Larry DiBartolomeo, Rick Dremann, Chris Drexel, Rachel Flannigan, Reese Foster, Jermaine Fowler, Mark Francis, Alvin J. Frazier II, Shalanda Fresh, Logan Fry, Linda D Gaines, Anthony Garcia, Luca F. Gilbert, Jomahl Gildersleve, David Goebel, Dan Gradijan, David Gragg, Chris Hahn, Josh Heileman, Karleigh Holt, Matt Hudson, Steven Hudson, Leanne Johnson, Stefan Johnson, Brian Jones, Karman Jones, Latoya Kaye, Mike Kolovich, Scott Konkel, Mike Kuse, Peter Lawson Jones, Zak Lee, Laurent Levesque, Daniel Loesch, Eileen Lorene, Chuck Matthews, Chris McCail, Jeff McCuistion, Bob McGovern, Brandon McWhorter, Josh Menning, Abdi Mine, Micaela Minner, Yointina Monique, Quan MuyVon, Carl Anthony Nespoli, Joseph O'Brien, Norbert O'Brien, William O'Neal, Keith Otto, Rene' Perez, Roger Petan, Richard Phillis, Alec Reeves, Daniel Repas, Preston Rice, Steve Rizzo, Bobby Rodriguez, Patricia Rodriguez, Samantha Rokicky, Mark Salas, Ricarda Sarkar, Debbie Scaletta, Joshua Scantland, Alonda Shevette, David Sollberger, Bill Stone, Michael Suglio, Devon Thomas, Shane Thompson, Ezequiel Santaliz Trabal, Mark Turkeltaub, Adam Joseph Turner, Paul Wallis, Demetrius T. Wheeler, Angela Mariea Williams, Johnathan C. Williams / Süre: 126 dakika
 

 

Özgürlük uğuruna verilen büyük bir savaş ve mücadele…


Tivibu'nun SinemaTV kanalında bu hafta gösterime girerek ilk kez izleyiciyle buluşan Judas and the Black Messiah adlı bu tarihi dramada; genç ve karizmatik bir aktivist olan Fred Hampton, Ulusal Kara Panter Partisi'nin başkan yardımcısı olur.

Büyük bir kesim için idol haline gelmiş olan Fred Hampton başkanlığında Amerika Birleşik Devletleri'nde rengi yüzünden ayrımcılığa, şiddete ve tacize uğrayan halkı desteklemek ve özgür bırakmak isteyen Kara Panter partisi, bu vizyonu doğrultusunda ödün vermeden ilerleme ve gelişme gayretindedir.

Her şeyden önce insana inanan ve ona hizmet etmeye yönelik çalışan Fred Hampton önderliğindeki siyasi parti, bu doğrultuda ücretsiz yemekler, sağlık hizmetleri ve barınma imkânları sunarak bir yandan insanlara yardımcı olurken, cephede kendi yanlarına da başka silah arkadaşları aramaktadır.

Sadaka değil, ilerlemeyi kendisine görev edinen ve bu doğrultuda ihtiyaç sahibi her insana yardım etmek için hazırda duran grup, tabii ki dönemin rozet sahipleri, devlet adamları, belediye başkanları hatta beyaz ten rengine sahip halk tarafından birçok engelle karşılaşır.

Nihayetinde bu durum parti başkanı Fred Hampton'u devletin hedefi haline getirir.

FBI ve Chicago Polisi onu yakından izlemeye karar verir, ancak bunun için içerden bir bağlantıya ihtiyaçları vardır.

Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal'a FBI, Fred'in partisine sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında özgürlük vaat eder.

Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton'un sonunu hazırlar.

1968 yılında henüz yirmi yaşında önce Şikago'nun, sonrasında ABD genelinin en bilinen politik siyah figürlerinden olan, sosyalist ideolojiyle siyahların hak mücadelesini bir potada eriterek daha iyi bir gelecek umuduyla ABD'de farklı etnik kökenden kesimleri bir araya getirmeyi başaran Fred Hampton, 60'lı yılların Amerika'sında sisteme sesini yükselten hemen her azınlık figür gibi FBI tarafından hedef alınmış ve 4 Aralık 1969 tarihinde suikasta uğramıştı.

Hampton'ın yakın çevresine giren FBI muhbiri William O'Neal'ın verdiği istihbaratlar Hampton'ın suikastına temel oluşturmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iç savaş zamanlarını ve siyahi halkın verdiği özgürlük mücadelesini oldukça yakın mercek altına alan film, o zamanları birinci elden yaşayıp, tecrübe edip, savaşın merkezinde bulunan isimlerle yapılan röportajlarla güçlendirmiştir.

 

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2021 öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.


beIN CONNECT

Mevsim sonbahar, beIN CONNECT'te yepyeni orijinal içerikleri, herkesin konuştuğu ve Türkiye'de ilk kez gösterilecek filmleri keşfetme zamanı!

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün izleyicilerine diledikleri zaman diledikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT'in zengin kütüphanesinde kasım ayının bu üçüncü haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Benim Güzel Günlerim (The Bliss of Mrs. Blossom, 1968)
  • Çılgın Dostlar 4: Korkak Kahraman (Open Season: Scared Silly!, 2015)
  • Ejderha Dövmeli Kız (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011)
  • Elyse (2020)
  • Örümcek Ağındaki Kız (The Girl in the Spider's Web, 2018)
  • SüperTürk (2012)
  • Tehlikeli Oyun (Hustle, 1975)
  • Tek Başına (Walking Tall, 1973)
  • Vay Arkadaş (2010)
  • Y Kuşağı (Echo Boomers, 2020)

FilmBox

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yer alan önde gelen film ve dizi kanalı FilmBox, etkileyici öyküleri, dünya yıldızları ile buluşturan sinema filmleriyle kasım akşamlarına heyecan ve eğlence katmaya devam ediyor.

Kasım ayının bu üçüncü haftasında FilmBox ekranlarında izleyebileceğiniz birbirinden romantik filmlerden bazıları şöyle;

  • Aşk ve Mary (Love and Mary, 2007)
  • Bir Noel Öpücüğü (A Christmas Kiss, 2011)
  • Can Yoldaşım (Darling Companion, 2012)
  • Yaz Kızları (Girls of Summer, 2008)

MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin, dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle kasım ayının bu üçüncü haftasında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle;

  • İtiraf (2001)
  • Kraliçe Margot (La reine Margot / Queen Margot, 1994)
  • Modern Zamanlar (Modern Times, 1936)
  • Plüton'da Kahvaltı (Breakfast on Pluto, 2005)
  • Ressam ve Hırsız (Kunstneren og tyven / The Painter and the Thief, 2020)
  • Üç Arkadaş (1958)
  • Yella (2007)

Netflix

190'dan fazla ülkede 209 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in kasım ayının bu üçüncü haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

  • Amerikan Pastası: Buluşma (American Reunion, 2012)
  • Aşk Her Yerde (Love Actually, 2003)
  • Ben Bir Canavar -Değilim- (I Am -Not- a Monster, 2019)
  • Düşlerin Terzisi (The Dressmaker, 2015)
  • Flandre Aslanı (De leeuw van Vlaanderen / The Lion of Flanders, 1985)
  • Jack Frost (1998)
  • Jarhead 3: Kuşatma (Jarhead 3: The Siege, 2016)
  • Kuroko'nun Basketbolu: Son Maç (Gekijouban Kuroko no basuke: Last Game / Kuroko's Basketball: Last Game, 2017)
  • Miss Saigon Müzikali: 25. Yıldönümü (Miss Saigon: 25th Anniversary, 2016)
  • Noel İçin Kar Yağışı (Snowbound for Christmas, 2019)
  • Noelde Tek Dileğim (All I Want for Christmas Is You, 2017)
  • Pokémon Dedektif Pikachu (Pokémon: Detective Pikachu, 2019)
  • Savaşçı Baba Kral (Krieger Vater König / Warrior Father King, 2015)
  • Sese Dokun: Evelyn Glennie ile Ses Yolculuğu (Touch the Sound: A Sound Journey with Evelyn Glennie, 2004)
  • Sessiz Yoldaş (Stiller Kamerad / Silent Comrade, 2017)
  • Siren (2016)
  • Suçüstü (Caught in the Act, 1997)
  • The Fable (2019)
  • Zor Hedef 2 (Hard Target 2, 2016)

PuhuTV

Doğuş Holding çatısı altında kurulan ve "Sen Nasıl İzlersen" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren PuhuTV; bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısı olan PuhuTV'nin yabancı filmler kategorisinde kasım ayının bu üçüncü haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • 600 Mil (600 Millas, 2015)
  • Aniden (Out of Blue, 2018)
  • Biz Yeniden Tanışana Dek (Till We Meet Again, 2015)
  • Diğer Oğul (Le fils de l'autre / The Other Son, 2012)
  • Hiçbir Zaman Burada Değildin (You Were Never Really Here, 2017)
  • Hindu Arkadaşım (Meu Amigo Hindu / My Hindu Friend, 2015)
  • Koruyucu (Lukas, 2018)
  • Orman (Dzhungli / The Jungle, 2012)
  • Pororoca (2017)
  • Sürgün (Pelnu sanatorija / Exiled, 2016)

Tivibu

Tivibu, pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş macera, aksiyon ve eğlence dolu en yeni filmleri ekranlara getirmeye devam ediyor.

Bu arada Tivibu kasım ayında Tatil Neşesi klasörü ile çocukların ilgisini çekebilecek eğlenceli içerikler sunarken Benimle Kal ve Hep Birlikte klasörleri de yetişkinler için birbirinden özel filmleri ekranlara getiriyor.

Çocuk izleyiciler için 12-21 Kasım tarihleri arasındaki ara tatil boyunca Seç İzle/Film'in altındaki Tatil Neşesi klasörü tüm paketlere açık olurken Kırmızı Halı filmlerinden "Arabalar" ve "Karlar Ülkesi" serileri de tatile özel 99 kuruşa izlenebiliyor.

Tatil Neşesi klasöründe "Örümcek Adam", "İnanılmaz Örümcek Adam" gibi Marvel Comics'in efsane çizgi karakteri Örümcek Adam'ın maceralarını anlatan serilerin yanı sıra "Lego Filmi" serisi, "Lego Ninjago Filmi" ve "Lego Batman Filmi" gibi animasyonlar da çocukların eğlencesi oluyor.

Ayrıca Tivibu Vitrin/Benimle Kal klasöründe dram filmleri ve Tivibu Vitrin/Hep Birlikte klasöründe takım halinde yapılan işlere odaklanan filmler öne çıkıyor.


Benimle Kal ve Hep Birlikte klasörleri ekran başına kilitleyecek

Benimle Kal klasöründe 8 Aralık'a kadar izleyicilerle buluşacak filmler arasında İkinci Dünya Savaşı'nda hayatta kalmaya çalışan genç bir adamın hikâyesinin anlatıldığı "Umudun Dili", 1950'lerde ırkçılıkla mücadelenin zorluklarına odaklanan "Çitler" gibi yabancı yapımlar yer alıyor.

Benimle Kal klasöründeki yerli yapımlar arasında ise Cengiz Aytmatov'un öyküsünden uyarlanan Yeşilçam klasiği "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Ali", "Bizim Hikâye", "Annem" ve "7. Koğuştaki Mucize" gibi filmler izlenebiliyor.

Bu ay ayrıca 15 Aralık'a kadar izlenebilecek Hep Birlikte klasöründe takım ruhunu anlatan "Duyguların Rengi", "Göç Mevsimi", "Küçük Kadınlar" gibi dram türünden filmlerin yanı sıra "Buz Devri" ve "Hobbit" serileri de dikkat çekiyor.

Miskin Sid, mamut Manfred, kaplan Diego ve sincap Scrat, Buz Devri filmlerinde soğuk nedeniyle güneye göç etmeye çalışırlarken maceradan maceraya koşuyorlar.

Hobbit serisi de fantastik film seven her yaştan izleyiciyi görsel efektleri ve eşsiz senaryosuyla ekran başına çağırıyor.

Harry Potter'ın yirminci yıl dönümüne özel serinin tüm filmleri de 13 ve 14 Kasım'da Sinema Aile'nin Harry Potter Kuşağı'nda seyredilebilyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun izleyicisine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde kasım ayının bu üçüncü haftasında öne çıkan diğer filmler ise şöyle;

  • Beyaz Noel Geceleri (No Sleep 'Til Christmas, 2018)
  • Harry Potter ve Felsefe Taşı (Harry Potter and the Sorcerer's Stone, 2001)
  • Harry Potter ve Sırlar Odası (Harry Potter and the Chamber of Secrets, 2002)
  • Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 2004)
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi (Harry Potter and the Goblet of Fire, 2005)
  • Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2007)
  • Harry Potter ve Melez Prens (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009)
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, 2010)
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, 2011)
  • Kızgın Boğa (1980)
  • Mekanlar ve Yüzler (Visages villages / Faces Places, 2017)
  • O Bölüm 2 (It Chapter Two, 2019)
  • Ölümcül Sular (Crawl, 2019)
  • Ölümlü Dünya (2018)


TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin kasım ayının bu üçüncü haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi (2019)
  • Büyük Gelen Palto (Oversized Coat, 2013)
  • Fargo (1996)
  • Jeanne d'Arc'ın Yargılanması (Procès de Jeanne d'Arc / The Trial of Joan of Arc, 1962)
  • Kumun Tadı (2014)
  • Sessizlik (Sokout / The Silence, 1998)
  • Unutulmuş Dizeler (Los versos del olvido / Oblivion Verses, 2017)
  • Zafer Bizimdir (We Are Marshall, 2006)


TRT Çocuk Yenilendi

TRT Çocuk yeni yaşına yeni logo, kurumsal kimlik ve ekran görselleriyle giriyor; büyük değişimin yaşandığı TRT Çocuk'ta ayrıca sevilen 10 yapımın yeni bölümleri de bu haftadan itibaren ekrana gelecek.
 


TRT Çocuk, yenilenen yüzü ve yepyeni içerikleriyle 13'üncü yaşını kutluyor.

Yayın hayatına başladığı 1 Kasım 2008 tarihinden bu yana birbirinden farklı içeriklerle çizgi film yelpazesini genişletmeye ve var olan içeriklerine yeni bölümler eklemeye devam eden kanal, artık yenilenen ekran tasarımı ve logosuyla ekrana gelecek.

Pedagojik denetimden geçirilen içerikleri, mobil oyun ve uygulamaları, beyaz perdedeki başarısı, sosyal medyadaki gücü ve küçük okurların ellerinden düşürmediği dergisiyle daima çocukların sevgisini kazanan kanal, bu haftadan itibaren değişen yeni logosu ve çizgi filmlerinin yeni bölümlerini izleyicinin beğenisine sunuyor.


Çocuklara müjdeli haberi TRT Genel Müdürü Sobacı verdi

Çocukların yüzünü güldürecek müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Yediden yetmişe herkesin sevdiği içerikleri, dergisi, kitapları, lisanslı ürünleri, mobil oyunları ve uygulamaları ile TRT'nin en değerli markalarından birisi olan TRT Çocuk, 13'üncü yaşına yeni logosu, yeni görselleri ve yepyeni bölümlerle giriyor" ifadelerini kullandı.


Sayısız yeni bölümler çocuklarla buluşuyor

TRT Çocuk 13'üncü yaşında bu haftadan itibaren sevilen yapımlarının yeni bölümlerini ekrana getirecek.
 


"Z Takımı", "Bulmaca Kulesi", "Aslan", "Doru", "Pırıl", "Kaptan Pengu ve Arkadaşları", "Maysa ve Bulut", "Elif ve Arkadaşları", "Doğa Dedektifleri Ege ile Gaga" ve "Erdem" isimli çizgi filmler yeni serüvenleriyle TRT Çocuk ekranında minik izleyicileriyle buluşacak.

TRT Çocuk izleyicileri, Z Takımı'nın portal yolculuğundan uzayda aşçılık maceralarına, satranç turnuvalarından futbol maçlarına kadar çıktığı her serüvende kahramanlara eşlik edecek.

Çocuklar ve ebeveynler tarafından ilgiyle takip edilen kanal, Ege ile Gaga çizgi filminin devamı niteliğinde hazırlanan "Doğa Dedektifleri Ege ile Gaga"yı ekrana getirecek.

Kitapların macera dolu dünyasına adım atan "Erdem"in hikâyesinde ise Erdem, Ördek ve Zepi yıldızlar arası seyahatlerden denizlerin en dibine, en doğudan en batıya giderek her bölüm bambaşka bir serüvene koşacaklar.

Sevilen kahramanların yeni maceraları bu haftadan itibaren çocuklarla buluşacak.


TRT Çocuk'un yeni kimliğinin oluşturulma süreci

13'üncü yaşına yenilenen yüzüyle giren Türkiye'nin en çok izlenen çocuk kanalı TRT Çocuk, yenilediği ekran tasarımının hazırlık sürecinde çocukların mutluluğunu önceledi ve mutluluğu en iyi şekilde betimleyecek alternatifler oluşturarak uzun çalışmalar sonucu yeni logosunu geliştirdi.

Tüm çocukların penceresinden bakabilmek için yaş grupları kendine özgü ilgi, merak, ihtiyaç ve pedagojik gelişim düzeylerine göre belirlendi ve renk paletleri dahil tüm detaylar üç gruba ayrıldı.

Kimlik oluşturulurken 'arkadaş ol', 'gelişimi destekle' ve 'harekete geç' mottoları benimsendi.

Temel eğitim, sanat, fantastik, bilim ve teknoloji, spor, müzik, macera, oyun, deney, keşif, komedi, doğa ve tarih alanları için ayrı ayrı düzenlenen çalışmalar bu hafta itibarıyla TRT Çocuk ekranında yerini aldı.

 

Festival ajandası

Akbank Sanat ve Psikesinema & Psikeart

Özellikle genç sanatçılara kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli imkanlar sunan ve yirmi sekiz yıldır Türkiye'de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen ve sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren Akbank Sanat ve Psikesinema & Psikeart iş birliğiyle düzenlenen Sinema & Psikiyatri Seminerleri yeni sezonda "Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri" başlığı ile devam ediyor.
 


Koordinatörlüğünü Prof. Dr. M. Emin Önder'in yaptığı seminer dizisi Kasım 2021- Haziran 2022 döneminde Akbank Sanat YouTube kanalında yayımlanacak.

Seminer serisinin ilkinde 17 Kasım Çarşamba günü "Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri: Vicdan" başlığı altında Derviş Zaim'in "Nokta" filmi üzerinden "Vicdan sızlamalı mı?" sorusuna yanıt aranacak.

Yönetmen Derviş Zaim'in "Nokta" filminin konuşulacağı oturumun konuşmacıları ise Prof. Dr. M. Emin Önder (Oturum Başkanı), Prof. Dr. Güven Güzeldere, İlke Garipoğlu, Derviş Zaim ve Doç. Dr. Hakan Atalay olacak.

Oturumda "Vicdan bazen sızlar", "Derviş Zaim sineması", "Nokta filmi üzerine", "Vicdan mahkemesi: Nokta" başlıkları konuşmacılar tarafından ele alınacak.

"Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri" temalı etkinlik dizisi Vicdan, Affetmek, Yalan, Kibir, Ötekileştirme, Merhamet, Uzlaşma ve Nefret alt başlıklarından oluşuyor.

Belirlenen başlıklar kapsamında seçilen filmler yönetmen, yazar, oyuncu ve psikiyatristlerin katıldıkları tartışma bölümleriyle gerçekleşecek.

Akbank Sanat Youtube kanalında gerçekleşecek Sinema - Psikiyatri Seminerleri'nin bu haftaki programı şöyle;


17 Kasım 2021 Çarşamba

Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri: Vicdan
Seyredilmesi gereken film: "Nokta" / Derviş Zaim, 2008
Panel: Vicdan sızlamalı mı?
Oturum Başkanı: Prof. Dr. M. Emin Önder

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Güven Güzeldere - Vicdan bazen sızlar

  • İlke Garipoğlu - Derviş Zaim sineması
  • Derviş Zaim - "Nokta" filmi üzerine
  • Doç. Dr. Hakan Atalay - Vicdan mahkemesi: "Nokta" filmi


Antep Kısa Film Festivali

Kültür için Alan desteğiyle 'Gel ses ver!' diyerek Antep Kısa Film Günleri organizasyonuyla başladıkları serüvenlerini bu yıl bir adım daha ileriye götürerek mütevazı organizasyonlarını bir festivale dönüştüren 'big bang ve berisi' ekibi bu yıl da kısa film ilgilileri ve heveslilerini Antep Kısa Film Festivali'nde buluşturuyor.
 


Bu yıl Antep Kısa Film Festivali, 19-21 Kasım 2021 tarihlerinde Gaziantep Forum AVM Cinemaximum sinema salonlarında gerçekleşecek.

Antep Kısa Film Festivali'nde jüriliği oyuncu Ceren Moray, akademisyen ve sinema yazarı Fırat Sayıcı, yapımcı Armağan Lale ve yönetmen Ceylan Özgün Özçelik üstlenecek.

Jüri, Ulusal Kısa Film Yarışması Kurmaca ve Belgesel Kategorileri'nde 10'u belgesel 26 kısa filmden en iyilerini belirleyecek.

Heyetin başkanlığını oyuncu Ceren Moray üstlenecek.
 


En İyi Kısa Kurmaca Film ve En İyi Kısa Belgesel Film sahipleri 3 bin TL ödüle hak kazanacak.

Ayrıca seçkide yer alacak tüm filmlere 300 TL gösterim ücreti ödenecek.

Bu yıl 67'si belgesel 239 kısa filmin başvurduğu festivalde seçilen 41 film izleyici ile buluşacak aynı zamanda jüri üyeleri ve filmlerin yönetmenleriyle söyleşiler gerçekleşecek.

26 kısa filmin yarışma seçkisinde, 15 kısa filmin gösterim seçkisinde yer aldığı seanslarda gösterimler ücretsiz olup www.bigbangveberisi.com adresi üzerinden izleyici kayıt formu doldurulması gerekiyor.

AKFF - Ulusal Kısa Film Yarışması Kurmaca Filmleri

  • Anoush (Deniz Telek)
  • Benden Korkmana Gerek Yok (Recep Bozgöz)
  • Cengiz (Haydar Taştan)
  • Değişim (İsmail Kurt)
  • Göl Kenarı (Aziz Alaca)
  • Hasat (Ömer Faruk Yardimci)
  • Hemnefes (Abdullah Şahin)
  • Korosi (Burcu Özkan)
  • Kuraklık Zamanlanlarında (Köksal İçöz)
  • Lal (Gökalp Gönen)
  • Larva (Volkan Güney Eker)
  • Paydos (Öykü Orhan)
  • Susam (Sami Morhayim)
  • Toz Olmak (Hüseyin Aydın Gürsoy)
  • Yoksul Adamlar Nasıl Ölür? (Serkan Kaçmaz)
  • Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı (Emir Külal Haznevi)
  • AKFF - Ulusal Kısa Film Yarışması Belgesel Filmleri
  • Ada'm (Turgay Kural)
  • Afrikalı Uşaklar (Bayram Fidanboy)
  • Bulak (Evrim İnci)
  • Çare (Tuğçe Sarı)
  • Filistin Mahallesi (Özgür Cihan Uçar, Yasin Serindere)
  • Hıdırellez: Mahalleye Bahar Geldi (Nesli Ozalp Tuncer, Yunus Tuncer)
  • Le Périple d'Abélla (Enis Manaz)
  • Santral (Furkan Karabay)
  • Seval (Ahmet Keçili)
  • Son Fotoğraf (Mehmet Akif Guler)
  • AKFF - Gösterim Seçkisi
  • Belki Bir Gün Gideriz (İnan Erbil)
  • Bir Nehir Kıyısında (Muhammed Furkan Daşbilek)
  • Cemile (Belkis Bayrak)
  • Çark (Metîn EWR)
  • Doğum Günü (Ali Şenses)
  • Dördüncü Duvar (Mehmet Kaan Karataş)
  • Düğüm (Zafer Yaşlı)
  • Güzel Havalar (Okan Akgün)
  • Majidden Sevgilerle (Yiğit Armutoğlu)
  • Pirabok (Ferman Narin)
  • Rewşen (Musab Tekin)
  • Sürgünde Bir Yıl (Malaz Usta)
  • Şero (Mustafa Efelti)
  • Tıkalı (Serhat Ertuğrul Köroğlu)
  • Yasemin (Yamen Hasan)

Sinematek / Sinema Evi'nde Film Gösterimleri Başladı

Kadıköy Belediyesi, 12 Eylül 1980 darbesiyle kapanan Türk Sinematek Derneği'nden sonra Sinematek ruhunu yeniden canlandırıyor.

Kadıköy'de Yoğurtçu Parkı yakınlarında inşaası tamamlanan Sinematek / Sinema Evi pandemi koşullarının dayattığı uzun bekleme sürecinin ardından aralık ayında yapılacak resmi açılış töreni öncesi gösterimlerine başladı.
 


Kadıköy Belediyesi, 25 Ağustos 1965 tarihinde Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından İstanbul'da kurulan ve 1980 askeri darbesiyle birlikte kapanan Türk Sinematek Derneği'nin mirasını, derneğin ilk üyesi olan Jak Şalom'un girişimiyle Sinematek / Sinema Evi projesiyle yaşatıyor.

Aralık ayında yapılacak açılış töreni öncesi, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ev sahipliğinde bir tanıtım gecesi düzenlendi.
 

Sinematek Sinema Evi - Onat Kutlar'ın Eşi Filiz Kutlar.jpg
Onat Kutlar'ın Eşi Filiz Kutlar


Geceye Onat Kutlar'ın eşi Filiz Kutlar, Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, Türk Sinematek Derneği'nin kurucularından şair, yazar, çevirmen Cevat Çapan, sinema dünyasından tanıdık simalar, yönetmenler ve sinema eleştirmenleri katıldı.
 

Sinematek Sinema Evi - Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı.jpg
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı


"Sinematek / Sinema Evi Kadıköy'ğn kültür atlasına bir işaret koymuş olacak…"

Gecede konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Sinematek / Sinema Evi projesini hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

Türkiye'de Sinematek'in acısı tatlısıyla uzun bir macerası var. Bu maceranın tamamı, mutluluk ve iyi hatıralar üzerine kurulmuş değil, ama bugün mutluyuz. 12 Eylül'ün gadrine uğramış bu eşsiz kurumun, 40 yıl sonra Kadıköy Belediyesi'nin çatısı altında yeniden hayata dönmesinin gururunu yaşıyoruz. Sinematek / Sinema Evi hem sinema sanatına katkı sağlayacak hem de Kadıköy'ün kültür atlasına kıymetli bir işaret koymuş olacak. Atölye ve sergiler olmak üzere çeşitli etkinliklerle de takipçilerinin sinema kültürünü zenginleştirecek bir kurum olacak.
 

Sinematek  Sinema Evi Genel Sanat Yönetmeni Emin Alper.jpg
Sinematek Sinema Evi Genel Sanat Yönetmeni Emin Alper


"Uzun hasret bugün bitiyor…"

Sinematek / Sinema Evi'nin Genel Sanat Yönetmenliğini yapan yönetmen, akademisyen, senarist Emin Alper de konuşmasında, "Şu an kapılarımızı açmamızda büyük katkıları ve emeği olan belediye başkanımız Şerdil Dara Odabaşı'na teşekkür ediyorum. Sinematek kapandıktan 40 sene sonra, bu uzun hasret bugün burada bitiyor. Bu Jak Şalom'un bir rüyasıydı, kendisinin Kadıköy Belediyesi'ne götürdüğü teklifin sonucu proje haline getirildi burası. Bir önceki dönemin Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'na da buradan teşekkür ediyorum. Ve bu tarihi bina, aslına uygun olarak sıfırdan yapıldı ve Sinematek'in hizmetine sunuldu" dedi. 


"Sinematek özgür filmlerin sesi…"

Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'in de katıldığı gece Yılmaz Güney'in Umut filminin gösterimiyle başladı.
 

Sinematek Sinema Evi - Yılmaz Güney'in Eşi Fatoş Güney.jpg
Yılmaz Güney'in Eşi Fatoş Güney


Gecede konuşan Fatoş Güney, "Sinematek özgür filmlerin bir sesi. Yılmaz Güney'in Umut filmindeki hikaye, babasının yaşadığı gerçek bir hikayedir ve 1970-71 yılında sansürün yakasına yapıştığı filmlerden birisidir. Bugün halen Yılmaz Güney filmlerine gizli bir sansür var. Sinematek'in de bu konuda özel bir alan açacağına ve sinema sanatına, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına mutlaka değerli katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

Sinematek / Sinema Evi'nin 13 Kasım 2021 - 30 Ocak 2022 tarihleri arasında izlenebilecek programı Goethe-Institut İstanbul ve Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali iş birliğiyle hazırlandı.
 

Sinematek Sinema Evi Goethe Enstitüsü Müdürü Mani Pournaghi Azar.jpg
Sinematek Sinema Evi Goethe Enstitüsü Müdürü Mani Pournaghi Azar


Gecede konuşan Goethe Enstitüsü Müdürü Mani Pournaghi Azar da konuşmasında,, "Sinema pek çok alanda yeni ufuklar açabilir, yeni deneyimler yaşama fırsatı sunabilir. Sinematek / Sinema Evi'nin programının da bu çerçevede olacağına inanıyorum" dedi. 


Sinematek / Sinema Evi, sinemaseverlere birbirinden değerli seçkiler sunuyor

13 Kasım 2021 - 30 Ocak 2022 tarihleri arasında izlenebilecek olan, Goethe-Institut İstanbul ve Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali iş birliğiyle hazırlanan ilk programın odağında Dışavurumcu Alman sineması ve sinema dünyasının öncü yaratıcı yönetmenlerinden Metin Erksan var.

Sinematek / Sinema Evi 13 Kasım'dan itibaren iki ya da üç aylık programlarla seyircisine sinema tarihinin kilometre taşlarından örülü seçkiler ve onlara eşlik eden panel, konferans, sergi gibi etkinlikler sunacak.

Seçkilerde sinema tarihine yön veren ve modern sinema dilinin oluşmasına büyük katkılar sağlamış akımlar ve ekollere; toplu gösterimlerle Türkiye ve dünya sinemasının büyük ustalarının filmlerine yer verilecek.


Ödüllü bina

Sinemayı sanat olarak değerlendiren izleyici için bir kültür merkezi işlevi görmeyi, sinema tartışmayı ve sinema üzerine söz üretmeyi amaçlayan Sinematek / Sinema Evi mimari projesiyle de iki ödül kazandı.

Belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitesini artıran projelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlendiği Altın Karınca Ödülleri'nde Mimari ve Kentsel Tasarım kategorisinde ve kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada ödül aldı.


Sinematek / Sinema Evi neler yapar?

Sinematek / Sinema Evi, 160 kişilik tam donanımlı Onat Kutlar Sinema Salonu'nda sinema sanatının seçkin örneklerini, sunumlar ve söyleşiler eşliğinde seyirciyle buluşturuyor.

Film programında sinema tarihine geçmiş büyük klasiklerin yanı sıra yeni sinemacılara, keşif değeri taşıyan filmlere, ticari salonlarda izleme imkânı bulunmayan canlandırma, belgesel ve kısa film alanındaki eserlere yer veriyor.

Sinema salonunun yanı sıra sergi ve etkinlik salonları, sinema kütüphanesi ve kişisel film izleme köşeleri de sinemaya ilgi duyan ve sinema alanında çalışan herkese açık.

Ayrıca randevuyla hizmet verecek Sinematek / Sinema Evi Arşivi de sinemaya ilişkin belge, fotoğraf, afiş ve benzeri film dışı materyalleri koruma altına almak ve erişime açmak üzere hizmet vermeye başladı.

Sinematek / Sinema Evi sinemacılar, sinema profesyonelleri, sinema yazarları ve sinema üzerine çalışan akademisyenlerin araştırma, tartışma ve üretme süreçlerinde bir araya geldikleri bir buluşma noktası olacak.

Sinematek / Sinema Evi'nin 30 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek programına, Kadıköy Belediyesi Sinematek web sayfasından ulaşılabilir.
 


Sinematek / Sinema Evi'nde bu hafta sizi neler bekliyor?

Dışavurumcu Alman Sineması'ndan Metin Erksan Toplu Gösterimi'ne, belgesellerden kısa filmlere önemli yapıtların yer aldığı programda bu hafta izleyici karşısına çıkacak filmler ve özel etkinlikler şöyle:

Sinematek / Sinema Evi Onat Kutlar Sinema Salonu'nda;

13 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te Caligari'den Hitler'e adlı belgesel (yönetmeni Rüdiger Suchsland'in katılımıyla), saat 20.00'deyse sinema tarihinin köşe taşı filmlerinden Doktor Caligari'nin Muayenehanesi gösterilecek. Ayrıca Caligari'den Hitler'e filminin yönetmeni sinema yazarı ve araştırmacı Rüdiger Suchsland, saat 17.30'da Dışavurumculuk ve Sinema adlı bir sunum gerçekleştirecek. Sunum ücretsiz izlenebilecek.

14 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Metin Erksan'ın Altın Kozalı filmi Kuyu, saat 20.00'deyse yine Erksan'ın Fakir Baykurt uyarlaması Yılanların Öcü izleyiciyle buluşacak.

16 Kasım Salı günü saat 20.00'de Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali birincisi Arica İstanbul'da ilk kez gösterilecek.

17 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de, Yavuz Turgul klasiği Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni özel gösterim kapsamında gösterilecek.

18 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de F. W. Murnau'nun müthiş karakter filmi Son Adam'ın gösterimi gerçekleştirilecek.

19 Kasım Cuma günü saat 15.00'te Metin Erksan'ın toplumcu filmlerinden Dokuz Dağın Efesi, saat 20.00'deyse Fritz Lang'in bilimkurgu klasiği Metropolis Kadıköy seyircisiyle buluşacak.

Ayrıca, Goethe-Institut İstanbul iş birliğiyle hazırlanan Dışavurumcu Alman Sineması programı kapsamında, Doktor Caligari'nin Muayenehanesi filminin Volumetrik Video teknolojisiyle gerçekleştirilmiş kısa film uyarlaması olan Cesare'ın Rüyası ve  Alman Sinemateki'nin döneme ilişkin görsel arşivinde yer alan materyallerden derlenen Gölgeler Diyarında adlı sergi Sinematek / Sinema Evi Sergi Salonu'nda ücretsiz izlenebilecek.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU