Akşener'den Erdoğan'a: Amerika'ya gücün yetiyorsa koy postanı kapat İncirlik'i

Akşener, Cumhurbaşkanı'nın "Pazar günü ya Sisi ya Yıldırım" sözlerine yanıt verdi, "Sisi'yi ABD getirmiştir, Amerika'ya gücün yetiyorsa koy postanı" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy, Fatih ve Beyoğlu'nda partisinin seçim çadırlarını ve esnafı ziyaret etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu, 23 Haziran'da da yeniden seçeceklerini söyledi.

S-400, AB, NATO, Rusya ve ABD ile olan ilişkilerden örnek veren Akşenen, Türkiye'nin dış politikada itibarının yerlerde süründüğünü söyledi.

Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pazar günü ya Sisi ya Yıldırım" sözlerine yanıt verdi: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayın Erdoğan tekrar sahaya indi ve gerim gerim İstanbul'u germeye başladı. Bugünkü konuşmasına göre pazar günü ya Sisi diyecekmişiz ya da Sayın Binali Yıldırım. Sisi bir darbecidir. Sisi ile bu ülkede el sıkışan bir adam ya da hanım mı var? Sisi'yi ABD getirmiştir. Amerika'ya gücün yetiyorsa koy postanı, ilk önce İncirlik'le Kürecik'i kapat da görelim. Bıktık kardeşim, bıktık. Her seçimin savaş gibi olmasından bıktık. Millet iradesinin gasbedilmesinden bıktık. Gerim gerim gerilmekten bıktık. Haksızlığa uğramış kesim olarak biz 'Ekonomi bozulmasın, Türkiye yurt dışında daha kötü olmasın.' diye kendimizi tutup sakin sakin çalışma yaparken Sayın Erdoğan'ın bugünkü söyledikleri talihsizliktir.

Akşener, Cumhurbaşkanı'nın, Ordu Valisi ve İmamoğlu arasındaki gerginlikle ilgili söylediklerini de eleştirdi:  

Ordu Valisi'nin mahkemesi sonucunda Sayın İmamoğlu'nun sandalyeye oturtulamayacağına kadar işi vardırmış. Sayın Erdoğan, siz kendinizi bizim babamız sayabilirsiniz. Babamız gibi adalet dağıtıp ekonomiyi paylaştırmaya çalışabilirsiniz. Hayır belediye başkanlarını millet seçer, oturtur o sandalyeye.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU