Punisher'ın yıldızı, dövüş sahnelerinin püf noktalarını paylaştı

"Korku varsa onu görmek istiyorum"

Jon Bernthal, 2019 yapımı Asfaltın Kralları'nda (Ford v Ferrari) ABD'li iş insanı ve Ford'un başkan yardımcısı Lee Iacocca'yı canlandırmıştı (Netflix)

The Walking Dead ve Punisher gibi dizilerin yıldızı Jon Bernthal, iyi bir dövüş sahnesinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Youtuber ve sunucu Sean Evans'ın Hot Ones adlı programının 7 Ekim'de yayımlanan bölümüne konuk olan Bernthal, aksiyon yapımlarındaki dövüş sahneleriyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li oyuncu, dövüş sahnelerini izlerken "Gerçekten karakterlerle birlikte olmak istiyorum" dedi.

Bu tarz sahnelerde sadece tek bir duygunun olmaması gerektiğini söyleyen Bernthal, "Korku varsa onu görmek istiyorum. Karakter birinin belki de üstünlüğü ele geçirdiğini düşündüğündeyse ortaya çaresizlik çıkıyor. Bunu seviyorum" ifadelerini kullandı.

45 yaşındaki oyuncu, dövüş sahnelerinde herkesin ekranda gördüğüne ikna olmak istediğini söyledi ve "Önemli olan vuruşların fizikselliğini hem iyi canlandırmak hem de ikna edici hale getirmek" diye konuştu.
 


Bernthal, bu fizikselliği ön plana çıkarabilecek niteliklere sahip bir karakter canlandırılmıyorsa, o zaman sahnelerin duygusallığının vurgulanabileceğini söyledi.

Eğer bu tür yetenekleri olmayan birini canlandırıyorsanız, durumun duygusal tarafını oynamalısınız. Bir şekilde bunların hepsini tek potada eritmelisiniz. Size güvenen ve sizin de onlara güvendiğiniz bir ekibiniz varsa bunu çok daha üst seviyede gerçekleştirebilirsiniz.



Independent Türkçe, We Got This Covered, CBR

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU