Squid Game renk teorisi: Yönetici'nin kostümü neden siyah?

Popüler dizide gizli pek çok mesaj bulunuyordu

Netflix'in izlenme rekorları kıran dizisi Squid Game'in ilk sezonunun sona ermesinin ardından hayranlar geri dönüp yapımın detaylarını tartışıyor.

Bu detaylar arasında dizinin önemli karakterlerinden biri olan Yönetici'nin neden siyah kostüm giydiği de yer alıyor. Bir Reddit kullanıcısının ortaya attığı teori Yönetici'nin evrendeki posizyonuyla kostümünün rengi arasında enteresan bir bağ kuruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre söz konusu teori CMY (camgöbeği, macenta ve sarı) renk modeli etrafında şekilleniyor. Teoriye ikna olan hayranlara göre bu modelde yer alan üç rengin karışımının siyahı vermesi, dizide merkezi bir role sahip Yönetici'nin neden siyah giydiğini açıklıyor. 

Bu modelin işaret ettiği şekilde Yönetici tıpkı renk dairelerinde olduğu gibi kişileri (cam göbeği), sistemi (macenta) ve parayı (sarı) kontrol ettiği için merkezde bulunuyor. 

 

Ekran Görüntüsü (6).png
(Reddit)

 

Öte yandan renk modelindeki farklı kombinasyonlar çeşitli karakterlerin giydiği kostümleri yansıtıyor. Örneğin yarışmacılar oyuna para peşinde koşmak için katıldığında camgöbeği ve sarının kombinasyonu oyuncuları giydiği yeşili ortaya çıkarıyor. 

Hayranların gündeme getirdiği bir başka teoriye göreyse dizide yer alan Frank Sinatra'nın Fly Me To The Moon şarkısı Oh Il-nam'a atıf içeriyor

Zengin bir iş insanı olan Oh, ruhuna heyecan katmak için Squid Game organizasyonunu geliştirmiş ve kendisine kanser teşhisi konduğunda bizzat mücadeleye dahil olmuştu. Hayranlara göre şarkıda yer alan "let me play among the stars" (bırak yıldızların arasında oynayayım) ifadesi Oh Il-nam'a gönderme yapıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU