Kadrajdakiler: Cesur ve doğuştan yetenekli bir oyuncu; Jodie Comer

Mehmet Erduğan Independent Türkçe için 'Yıldız Sineması'nda bu hafta Jodie Comer'ı ve filmografisini yazdı

Kolaj: Independent Türkçe

Açık fikirli ve kararlı biri, korkusuz, cesur ve doğuştan yetenekli, gösterişten uzak ve aynı zamanda bir o kadar da çekici, cazibesinin büyük bir kısmı ise kesinlikle normal görünmesi.

Göz alıcı kıyafetler içinde, çeşitli aksanlarda konuşarak, kimi zaman çocuksu ve kimi zaman da psikopat yanını ortaya çıkardığı Havva'yı Öldürmek başta olmak üzere yer aldığı dizilerle dikkatleri üzerine çeken, geçen haftalarda sinemalarda gösterime girerek şu anda vizyon yolculuğuna devam eden Gerçek Kahraman ve Son Düello ile beyaz perdede aynı anda iki filmle boy gösteren Jodie Comer'ı bu vesileyle sizin için kadraja almak istedim.


Cesur ve doğuştan yetenekli bir oyuncu; Jodie Comer
 

 

11 Mart 1993'te İngiltere'nin kuzey batısındaki Liverpool'da doğan Jodie Marie Comer, daha çocukken babasıyla birlikte televizyondaki aksanları taklit ederek büyüdü.

O zaman elbette bunu bilmiyordu, ancak küçükken reklamları izleyerek aksan yapmayı öğrenmesi bir aktör olarak kariyeri için mükemmel bir eğitim olmuştu.

Ergenliğe yaklaştığında öğrenimi için Woolton'daki St Julies's Catholic Lisesi'ne gitti.
 

 

O dönemlerde Liverpool Drama Festivali'nde Hillsborough faciasıyla ilgili yoğun ve samimi bir monolog okuduğunda daha henüz on iki yaşındaydı.

O yaşta çok çabuk ağlayan bir çocuk olan Jodie, sahneye çıkmadan önce duygularını kontrol etmekte zorlandıysa da yine de bu ilk sahne deneyiminde Okuma Ödülü'nü kazandı.

Diğer yandan lisede arkadaşlarıyla kurduğu bir dans grubuyla okulun yetenek yarışmasına katılacakken, ailesiyle birlikte tatile gittiği için grubun provalarına aksattığı gerekçesiyle gruptan atıldı.
 

 

Bunun üzerine yarışmaya tek başına katılan Jodie Comer performansıyla drama öğretmeninin oldukça dikkatini çekti ve onu ilk oyunculuk işi olan BBC Radyo 4'teki bir oyunun seçmelerine gönderdi.

Gittiği okuldaki drama öğretmeni ona duygularını kontrol edebilirse bir aktör olarak uzun bir yol kat edebileceğini söyleyince o güne kadar hiç düşünmediği oyunculuk aklına girdi.
 

 

Jodie, Heartbeat adlı yapımın devamı niteliğindeki The Royal Today'de ilk rolü için kamera karşısına geçtiğinde on dört; aynı öğretmeni onu BBC radyo oyunu seçmelerine katılmaya teşvik ettiğinde ise on beş yaşındaydı.

BBC Radyo 4 için hazırlanan oyundaki rol arkadaşı Jodie'ye oyunculukta bir kariyeri olabileceğini söyledi ve bir ajansa kaydolması tavsiyesinde bulundu.

İnsanları harika yapan şeylerin çoğunun tuhaflıkları ve kusurları olduğunu düşünen Jodie oyunculuk için fırsat aradığı bu dönemde bir barda ve Tesco'da çalışarak geçimini sağladı.
 

 

Bir zamanlar "zayıf olma konusunda sağlıksız bir saplantı" ile mücadele ettiğini söyleyen Jodie Comer artık bu düşünceden kurtulduğunu ve olmadığı biri gibi davranmak istemediğini söylüyor.

Ailesiyle çok yakın olan, hatta bir süre önce Londra'da kendine küçük bir daire kiralayana kadar hala ailesiyle birlikte yaşayan Jodie Comer HP Sauce'u çok seviyor ve Instagram'da oldukça aktif bir şekilde paylaşımlar yapıyor, Amerikan talk show programlarını izlemekten keyif alıyor.
 

 

Filmografisi

Her işin bir şeye katkıda bulunduğuna inansa da genel olarak geçmişte güvensiz bir karaktere sahip olduğunu söyleyen Jodie Comer sinema oyunculuğu ile televizyon oyunculuğu arasında çok büyük bir fark olduğunu düşündüğü için asla sinema dünyasına adım atamayacağını düşünüyordu.
 

 

Ancak küçükken babasıyla birlikte sırf birbirlerini güldürmek için yaptıkları taklitlerin onu zaman içinde daha korkusuz biri yaptığını tecrübe ettikçe gittiği seçmelerde ona ait olmayan bir aksanla bambaşka bir karaktere dönüştüğünde karşısındakini etkilemeyi kolaylıkla başardığını gördü.
 

 

Yer aldığı projelerdeki performansıyla yükselen bir yıldıza dönüşen ve ışıltısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran oyuncunun filmografisini aşağıda sizin için özetlemeye çalıştım.

 

Lady Chatterley'in Sevgilisi

Yönetmen: Jed Mercurio / Oyuncular: Jodie Comer, Holliday Grainger, Richard Madden, James Norton, Edward Holcroft, Eve Ponsonby, Howard Ward, Elizabeth Rider, Tony Pritchard, Ian Peck, Enzo Cilenti, Sebastian Gray, Chris Morrison, Katy Kenyon, Lee Paul Atkinson, David Cromarty, Andrew Cronin, Nik Davies, Emma Jason, Lisa Jay Jenkins, Dylan Jones, Lex Lamprey, Gavin Lee Lewis, Volenté Lloyd, Jamie McKee, Dean Pritchard, Ricky Singh, Harry Treadaway / Süre: 89 dakika
 

 

Yazar D.H. Lawrence'ın aynı adlı erotik romanından uyarlanan, 2015 yılına ait Lady Chatterley's Lover adlı bu film; kadın erkek ilişkilerine, kendini keşfetmeye ve ne istediğini bilmeye, alt sınıf ve soylu eleştirilerine zarif bir bakış atarken yasak bir aşkın arkasındaki derin duyguları ve fikirleri ele alıyor.
 


Aşk, tam anlamıyla teslimiyet midir yoksa her şeye rağmen karşındakine zamanla alışmak mıdır sorgulamasının yanı sıra erotizme de göz kırpan film, cinsel birlikteliğin gücünden ve gizeminden besleniyor.
 


Bu televizyon filmi için kamera karşısına geçen Jodie Comer sinema dünyasına yavaş yavaş adım attığı bu yapımda mütevazı bir otoriteye sahip olan Ivy Bolton adlı bir karaktere hayat verdi.

 

İngiltere Benim

Yönetmen: Mark Gill / Oyuncular: Jodie Comer, Jessica Brown Findlay, Jack Lowden, Peter McDonald, Laurie Kynaston, Simone Kirby, Graeme Hawley, Finney Cassidy, Katherine Pearce, Adam Lawrence, Vivienne Bell, Nicola-Jayne Wells, Marc Graham, John Dewsbury, Joseph Carter, Rosanna / Süre: 94 dakika
 

 

Adını The Smiths'in Still ill adlı şarkısının sözlerinden alan 2017 yılına ait England Is Mine adlı bu filmin hikayesi; sadece İngiltere'de değil bütün dünyada efsane haline gelmiş rock starlarından Stephen Patrick Morrisse'in, 1970'lerde Manchester'daki gençlik yıllarından, müzik grubu The Smiths'i kurduğu günlere doğru uzanıyor.
 


Rock müzik tarihinin en gizemli birinin sesini ve kimliğini buluşunun hikayesini ele alan film Morrissey'in yürüdüğü sokakları, ilham aldığı müzikleri, kitapları, dönemin atmosferini titiz bir şekilde perdeye yansıtıyor.

İşsizlik, ayaklanmalar, ekonomik çalkantılar ile bir toplumsal değişimin içinde olduğu Thatcher'ın Britanya'sında gençlik yıllarını yaşayan Morrissey tüm bu kaosun ortasında, müziğe karşı içinde yaratıcı bir kıvılcım hisseder.
 


Bir yandan şarkılar yazarken, bir yandan da izlediği konserler, dinlediği müzikler, okuduğu kitaplar hakkında dönemin dergilerine, fanzinlerine mahlaslarla eleştiriler gönderir.
Hayata uyum sağlayıp gelecekle ilgili planlar yapmakta zorlanan Morrissey'in o sıralar en büyük destekçisi ise yakın arkadaşı Linder Sterling'dir.

Bu birliktelik sayesinde ileride The Smiths'i kuracakları müzisyenlerle yolları yavaş yavaş kesişmeye başlayınca kendi halinde bir hayatı olan bu genç adam müzik tarihine damga vuran bir yıldıza dönüşecektir.
 


Bu biyografik film için kamera karşısına geçen Jodie Comer ise hayat verdiği Christine rolü ile sinema dünyasına adım atarak yeni bir yıldızın doğduğunu herkese göstermiştir.

 

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi

Yönetmen: J.J. Abrams / Oyuncular: Jodie Comer, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong'o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid, Billy Dee Williams, Greg Grunberg, Shirley Henderson, Billie Lourd, Dominic Monaghan, Hassan Taj, Lee Towersey, Brian Herring, Dave Chapman, Robin Guiver, Lynn Robertson Bruce, J.J. Abrams, Claire Roi Harvey, Richard Coombs, Matt Denton, Nick Kellington, Mandeep Dhillon, Alison Rose, Amanda Lawrence, Tanya Moodie, Simon Paisley Day, Geff Francis, Amanda Hale, Amir El-Masry, Aidan Cook, Martin Wilde, Anton Simpson-Tidy, Lukaz Leong, Tom Rodgers, Joe Kennard, Ashley Beck, Bryony Miller, Cyril Nri, Angela Christian, Indra Ové, Richard Bremmer, Richard Durden, Andrew Havill, Nasser Memarzia, Brian Patrick Kennedy, Aaron Neil, Joe Hewetson, Raghad Chaar, Mimi Ndiweni, Tom Wilton, Chris Terrio, Kiran Shah, Debra Wilson, Josef Altin, Vinette Robinson, Mike Quinn, Kipsang Rotich, Ann Firbank, Diana Kent, Warwick Davis, Harrison Davis, Elliot Hawkes, John Williams, Philicia Saunders, Nigel Godrich, Dhani Harrison, J.D. Dillard, Dave Hearn, Rochenda Sandall, Jacob Fortune-Lloyd, Andreea Diac, Liam Cook, Denis Lawson, Carolyn Hennesy, Paul Kasey, Matthew Wood, James Earl Jones, Andy Serkis, Josefine Irrera Jackson, Cailey Fleming, Billy Howle, Hayden Christensen, Olivia d'Abo, Ashley Eckstein, Jennifer Hale, Samuel L. Jackson, Ewan McGregor, Alec Guinness, Frank Oz, Angelique Perrin, Freddie Prinze Jr., Liam Neeson, Gerald W. Abrams, Michael ‘Tiny' Alcorn, Elizabeth Ansari, Timothy S. Daugherty, Harrison Ford, Jeff Garlin, Pete Buzzsaw Holland, Lin-Manuel Miranda, Joy Plaquia, Chris Ridley, Ed Sheeran, Kevin Smith, Jimmy Star, Karl Urban, Crystal Wingx, Michael Yates / Süre: 141 dakika
 

 

Lucas Film ve J. J. Abrams'ın izleyicileri galaksinin çok uzaklarına götürdükleri destansı bir yolculuğa çıkarmak için güçlerini bir kez daha birleştirdikleri, 2019 yılına ait Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker adlı külliyatın finalini yapan bu filmde; yeni ufuklar açan Skywalker efsanesinin sonu, yeni efsanelerin doğduğu ve özgürlük için verilen sonuncu savaşın gelmek üzere olduğu bir zamanı anlatıyor.
 

Bu son bölümde Kylo Ren, Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur, ama bu arada acımasız yönetiminin altındaki galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır.

Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey ise kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır.

Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır.
 


Bu sırada Rey, Jedi eğitimine devam ederken, Poe Dameron, Finn ve Chewbacca korkunç bir sır öğrenir ve İmparator Palpatine hayatta kalmak için karanlık güçleri kullanırken tüm zamanların üçlemesinin devamında gizli kalmış taraf olur.

Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirir.

Mayıs 1977'de piyasaya sürüldüğünden bu yana geçen kırk iki yıl boyunca Lightspeed ve dokuz filmlik Skywalker destanının sinema, pop kültürü ve kuşakları biçimlendirdiği bir dönemde The Resistance'ın özgürlük adına verdiği bu son büyük savaşta Star Wars evreninin sevilen karakterleri tekrar bir araya gelirken Jodie Comer da bu filmde Rey'in annesi olarak flashback sahnelerde görünür.

 

Gerçek Kahraman

Yönetmen: Shawn Levy / Oyuncular: Jodie Comer, Ryan Reynolds, Taika Waititi, Camille Kostek, Aaron W Reed, Utkarsh Ambudkar, Joe Keery, Kimberly Howe, Matty Cardarople, Lil Rel Howery, Alex Trebek, Tait Fletcher, Leah Procito, Tyler Blevins, Anastasia Tsikhanava, Britne Oldford, Lannan Eacott, Kayla Caulfield, Seán McLoughlin, Janelle Feigley, Kayla Rae Vesce, Olivia Z Cote, Imane ‘Pokimane' Anys, Owen Burke, Daniel Middleton, Heidi Garrow, Sophie Levy, Lin Hult, Michael Tow, Octavia Chavez-Richmond, Jose Guns Alves, Yuliya Mulyar, Alyssa Talbot, Al Saif Alshad, Jamaal Burcher, Michael Malvesti, Austin Simone, Shannon Hartman, Ej Neri, Brandon Scales, Raj Jawa, Francisco Marquez, Brett Girard, Kenneth Israel, Destiny Claymore, Mariama Condé, Mark Lainer, Mike Devine, Cassidy Neal, Daphney Leigh, Ryan Doyle, Patrick Vincent Curran, David Arthur Sousa, Jonathan De Azevedo, Antwan's Assistant, David Morwick, Adrian M. Mompoint, Michael Marchand, Eugene Nomura, Matthew Hayes, Gabrielle Lorthe, Ralph Ayala, Meg Fox, Anabel Graetz, Jeff Bouffard, Elaine Victoria Grey, Martin Lee, Derek Mellor, Ric Plamenco, Ethan Rodgers, Nelson Aquino, Brett Schneider, Michael Balzano III, Vernon Scott, Patrick Keeffe, Victoria Diamond, Kelly Pokrywka, Christian Cibotti, Colin Allen, Bob Gilliam, Marisa Defranco, Ian Wallace, Jordan Sartor-Francis, Anthony Jon, Deanna Buonomo, Kaitlyn Webster, Nate Killian, Ben Bunnag, Laurie Kwiatkowski, Rodrigo Santos, Elainy Mata, C.G. Alexander, Jeff Avigian, Joshua Brown, Cheryl Burchfield, Isabelle Jeanne Cotney, Joey Courteau, Omar Ghonim, Lizzie Havoc, Nikki Kim, Chela Morin, Joseph Oliveira, Levon Panek, Nathan Porter, Kailey Sumner, JJ Wright / Süre: 115 dakika
 

 

Kısa bir süre önce sinemalarda gösterime giren Free Guy adlı bu film; hayata fazlaca pozitif bakan banka memuru Guy'ın, rutin bir şekilde gerçekleşen banka soygunlarından biri esnasında, bir açık dünya video oyununda NPC (oyuncular tarafından oynanmayan karakter) olduğunu keşfetmesiyle gelişen olayları konu ediniyor.
 


Sanal dünya oyununda bir arka plan oyuncusu olduğunu keşfeden banka memuru Guy, kendi hikayesinin kahramanı olmaya ve hayatını yeniden yazmaya karar verir.

Sınırların olmadığı bir dünyada, çok geç olmadan artık kendi dünyasını kurtaran bir adam olmaya kararlıdır.
 


Artık kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar veren Guy'ın sınırları olmayan bu dünyada hayatta kalmak ve diğer karakterleri kurtarmak için verdiği zorlu mücadelede boy gösteren Jodie Comer bu entrikanın önemli bir parçası olan Millie/Molotovgirl karakterine hayat vermiştir.

 

Son Düello

Yönetmen: Ridley Scott / Oyuncular: Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver, Harriet Walter, Ben Affleck, Alex Lawther, Marton Csokas, William Houston, Oliver Cotton, Aurélien Lorgnier, Nathaniel Parker, Tallulah Haddon, Bryony Hannah, Thomas Silberstein, Adam Goodwin, Ian Pirie, Daniel Horn, Michael McElhatton, Sam Hazeldine, Clive Russell, Julian Firth, Sylvain Lablée, Zoé Bruneau, Chloé Lindau, Adam Nagaitis, Elise Caprice, Fiona Maherault Valinski, Tassia Martin, Camille Mutin, Caoimhe O'Malley, John Kavanagh, Zeljko Ivanek, Simone Collins, Clare Dunne, Christian Erickson, Alex Blanchard, Gin Minelli, Cecilia Steiner, Serena Kennedy, Quentin Ogier, Paul Bandey, Martin Vaughan Lewis, Brontis Jodorowsky, Peter Hudson, Alexander Pattie, Dimitri Michelsen, Stephen Brennan, Colin David Reese, Bosco Hogan, Kyle Hixon, Florian Hutter, Sam Chemoul, Jim Roche, Martin Gogarty, Ronan Leonard, Shane Lynch, Peter Kirkby, Kevin McGahern, Lorris Chevalier, Mark Atkin, Corinne Delacour, Kyle English, Chloe Harris, Tyrone Kearns, Brian Manning, Brian F. Mulvey, Jérome Verney, Gabriel Youngs / Süre: 152 dakika
 

 

Geçen hafta sinemalarda gösterime giren The Last Duel adlı bu film; yüz yıl savaşlarının ortasında erkeklerin her alanda var olan gücünü, adaletin kırılganlığını ve gerçeğin ışığında tek başına ayakta durmaya kararlı bir kadının kudreti ve cesaretini anlatıyor.

Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır, ancak Carrouges savaşa gidip geri döndüğünde artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.
 


Jacques le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur, ancak hiç kimse Margerite'nin söylediklerine inanmıyordur.

Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gitse de hâkim açısından le Gris avantajlı konumdadır.

Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonunda birinin ölmesi gerekecektir.

Böylelikle hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır.
 


Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

Tarihi ve destansı bir anlatımı olan, yönetmenliği ve yapımcılığı Ridley Scott tarafından üstlenilen ve Eric Jager'in aynı isimli kitabından uyarlanan film, 14'üncü yüzyıl Fransa'sının barbarlığına karşı çıkan sürükleyici bir ihanet ve intikam hikayesinde, arkadaşlıkları acımasız bir rekabete dönüşen Jean de Carrouges ve Jacques Le Gris arasında gerçekleşen Fransa'nın son onaylanmış düellosu hakkında uzun süredir devam eden varsayımları çözmeye çalışıyor.
 


Son Düello belki tam olarak Jodie Comer'ın yıldız dönüşü değil ama yine de zeki, son derece empatik performansı sayesinde hayat verdiği Marguerite karakteri, geçmişin adaletsizlikleri ile bugünün adaletsizlikleri arasında doğrudan bir bağlantı kuran filmin vicdanı haline geliyor.

Tarihi entrikadan mükemmel bir şekilde sürükleyici bir kesit sunan filmin ilk iki bölümü Comer'ın karakterini göreceli çevreye yerleştirirken, son bölüm Marguerite'i tam odak haline getiriyor.
 


Kadınların toplum tarafından göz ardı edildiği ve insan olarak görülmediği bir dönemde, Marguerite'nin sesi olan Jodie Comer neredeyse her çekimde yer alıyor ve filmin son sahnesinde baskın bir güç haline geliyor.

Haliyle onun savaş sırasında yürek parçalayan bir doruğa ulaşan bu filmdeki performansı onu önümüzdeki ödül sezonunda güçlü bir aday haline getiriyor.

 

Yardım

Yönetmen: Marc Munden / Oyuncular: Jodie Comer, Stephen Graham, Ian Hart, Cathy Tyson, Lesley Sharp, Sue Johnston, David Hayman, Angela Griffin, Andrew Schofield, Charles De'Ath, Richie Lawrie, Steve Garti, Alicya Eyo, Mike Noble, John Mcgrellis, Tina Louise Owens, Arthur Hughes, Ozzie Yue, Flo Wilson, John Alan Roberts, Reid Anderson, Samantha Robinson, John Smeathers, Jackie Knowles, Ian Ralph, Ellis Howard, Shaun Maddocks / Süre: 98 dakika
 

 

2021 yılına ait Help adlı bu filmin pandemi sırasında bir huzurevinde geçen hikayesi, çoğumuzun hala alışmakta zorlandığı çok taze ve güncel bir konuyu kadrajına alıyor.
 


Virüs huzurevine yayılırken savunmasız insanlara bakmaya çalışan bir hemşirenin yaşadığı deneyimler tamiri zor hayal kırıklıklarını da beraberinde getiriyor.
 


Jodie Comer bu filmde bir huzurevi çalışanı olan Sarah adlı karaktere hayat vererek izleyicinin Kovid krizinde İngiliz bakım sisteminde ortaya çıkan acımasız gerçeklerle yüzleşeceği bir dram sunuyor.

 

Kitbag

Yönetmen: Ridley Scott / Oyuncular: Jodie Comer, Joaquin Phoenix / Süre: - 
 

 

Apple Studios'un desteğiyle, askeri lider ve imparator Napoleon Bonaparte hakkında tarihi bir drama olarak izleyicinin karşısına çıkacak olan Kitbag adlı bu biyografik film;

Napolyon'un sıradan bir askerken, Fransa İmparatoru'na yükselişinin hikayesini konu ediyor.
 


Napolyon'un zekasına, komutanlık ettiği savaşlara odaklanılan filmde, aynı zamanda Napolyon'un Joséphine Bonaparte ile olan ilişkisine de değiniliyor.
 


O döneme ait "Her askerin çantasında gizli bir general asası vardır" sözüne atıfta bulunan bu destansı filmde Napolyon'un karısı Joséphine'yi oynayacağı kesinleşen Jodie Comer'ın aşkıyla bağımlılık yaratan bir eşin ve genellikle değişken bir ilişkinin yansımalarını izleyiciye aktarması bekleniyor.

 

Diğer çalışmaları

Jodie Comer 2008'de dizilerde tek bölümlük rollerde yer alarak kariyerine başladı.

2011'de Justice ve 2014'te Remember Me gibi mini dizilerde oynadı, 2013-15 yılları arasında ise ilk uzun süreli dizisi My Mad Fat Diary'de Chloe Gemell karakteriyle yapımda yer aldı.

2016'da mini dizisi Thirteen'de Ivy Moxam karakteri ile ilk başrolünü oynadı ve performansıyla En İyi Kadın Oyuncu İngiliz Akademisi Televizyon Ödülü'ne aday gösterildi.

Bu adaylık beraberinde ona 2017'de The White Princess dizisinde yeniden başrol oynama imkânı sağladı.

2018'den beri Killing Eve adlı dizide Villanelle karakterini oynamaktadır.

  • Kraliyet Bugün (The Royal Today, 2008, Televizyon dizisi)
  • Her Şeyin Fiyatı (The Price of Everything, 2010, Tiyatro oyunu)
  • Holby Şehri (Holby City, 2010, Televizyon dizisi)
  • Waterloo Yolu (Waterloo Road, 2010, Televizyon dizisi)
  • Adalet (Justice, 2011, Televizyon dizisi)
  • Doktorlar (Doctors, 2012, Televizyon dizisi)
  • Sessiz Tanık (Silent Witness, 2012, Televizyon dizisi)
  • Son Isırık (The Last Bite, 2012, Kısa film)
  • İyi Polis (Good Cop, 2012, Televizyon dizisi)
  • Kaza (Casualty, 2012, Televizyon dizisi)
  • Geliyor (Coming Up, 2012-2013, Televizyon dizisi)
  • Kanun ve Düzen: Birleşik Krallık (Law & Order: UK, 2013, Televizyon dizisi)
  • Vera (2013, Televizyon dizisi)
  • In T'Vic (2013, Kısa film)
  • Müfettiş George Gently (Inspector George Gently, 2014, Televizyon dizisi)
  • Beni Hatırla (Remember Me, 2014, Televizyon dizisi)
  • Benim Deli Şişman Günlüğüm (My Mad Fat Diary, 2013-2015, Televizyon dizisi)
  • On Üç (Thirteen, 2016, Televizyon dizisi)
  • Rillington Place (2016, Televizyon dizisi)
  • Beyaz Prenses (2017, Televizyon dizisi)
  • Doktor Foster (Doctor Foster, 2015-2017, Televizyon dizisi)
  • Snatches: Kadınların Hayatlarından Anlar (Snatches: Moments from Women's Lives, 2018, Televizyon dizisi)
  • Öyle ya da Böyle (Either Way, 2019, Kısa film)
  • Alan Bennett'in Konuşan Kafaları (Alan Bennett's Talking Heads, 2020, Televizyon dizisi)
  • Havva'yı Öldürmek (Killing Eve, 2018-2021, Televizyon dizisi)
  • İlk Bakış (Prima Facie, 2021, Tiyatro oyunu)


Ödüller

2018'de yayınlanmaya başlayan Killing Eve sağlam olay örgüsü, zekice yazılmış diyalogları, senaryo ve karakter inşasında gelenekleri yıkan seçimleriyle son yılların en çok konuşulan yapımlarından biri oldu.

Kara mizah anlayışıyla örülü olan ve izleyiciyi içine çeken dizi, birçok ödüle aday gösterildi ve layık görüldü.

Harika bir oyunculukla Villanelle olarak karşımıza çıkan Jodie Comer, bu dizideki sürprizlerle dolu ve tedirgin edici performansıyla Emmy Ödülü ve İngiliz Akademisi Televizyon Ödülü başta olmak üzere pek çok ödül kazandı.

2019'da Forbes'ın geleneksek "30 Under 30" adındaki Avrupa'da 30 yaşın altındaki en etkileyici 30 kişiyi konu aldıkları listesinde yer aldı.

  • 2016 Screen International: Yarının Yıldızları
  • 2018 Kadın Birincilik Ödülleri: Yılın Televizyon Kadın Oyuncusu (Killing Eve)
  • 2018 Marie Claire Geleceği Şekillendirici Ödülleri: Yükselen Oyunculuk (Killing Eve)
  • 2019 Altın Derbi Televizyon Ödülleri: Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2019 BAFTA Televizyon Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2019 Kraliyet Televizyon Topluluğu, Birleşik Krallık: En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2019 Olağanüstü Stilist Kadın Ödülü: En İyi Şovmen (Killing Eve)
  • 2019 Primetime Emmy Ödülleri: Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2019 Televizyon Seçimi Ödülleri İngiltere: En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2019 Uluslararası Çevrimiçi Sinema Ödülleri: Drama Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2019 Yayın Basın Birliği Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)
  • 2020 Televizyon Seçimi Ödülleri İngiltere: En İyi Kadın Oyuncu (Killing Eve)

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU