Biden yalan olduğu kanıtlanan hikayeyi 5. kez anlattı: "Yemin ederim gerçek bir hikaye"

ABD Başkanı, senatör seçildikten sonra Washington'a taşınmamış ve 36 yıl boyunca her gün 3 saatini ABD'nin meşhur demiryolu şirketi Amtrak'te geçirmişti

20 Ocak'ta göreve başlayan Joe Biden'ın performansını onaylayanların oranı, yapılan son anketlere göre epey düştü (Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden, yalan olduğu kanıtlanan bir hikayeyi 5. kez anlattı.

Senatör seçildikten sonra Washington DC'ye taşınmayan ve 36 yıl boyunca her gün 3 saatini ABD'nin meşhur demiryolu şirketi Amtrak'te harcayan Biden, trende geçen bir hikayeyi dün New Jersey'de yaptığı konuşmada tekrar paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Amtrak Joe" lakaplı ABD Başkanı sözlerine "Özür dilerim çünkü bazılarınız bunu daha önce dinledi" diye başladı.

Senatör seçildiğinden beri trenle günde 263 mil (yaklaşık 425 kilometre) seyahat ettiğini söyleyen Biden, Amtrak'teki kondüktörleri iyi tanıdığını ve hepsinin arkadaşı olduğunu ifade etti:

Bir cuma günü Amtrak'teki kıdemli kondüktörlerden Angelo Negri bana doğru yürüdü ve yanağımı sıkıp 'Joey bebeğim' dedi. Gizli Servis'in, Negri'nin kafasını uçuracağını sandım. Yemin ederim gerçek bir hikaye.

Biden sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ne haber Ang?' diye sordum. Negri 'Joey gazetede okudum, Air Force uçaklarıyla 1 milyon 200 bin mil (yaklaşık 1 milyon 930 bin kilometre) seyahat etmişsin. Amtrak'le ne kadar gittiğini biliyor musun Joey? 2 milyon 200 bin mil (yaklaşık 3 milyon 540 bin kilometre)' diye konuştu.

Bu hikayenin ne zaman yaşandığını pazartesi günkü konuşmasında söylemeyen Biden, daha önceki anlatımlarında olayın başkan yardımcılığının 4. veya 5. yılında meydana geldiğini iddia etmişti.

Biden geçen hafta yaptığı açıklamadaysa olayın, başkan yardımcılığının 7. yılında yaşandığını öne sürmüştü.

Ayrıca Biden, Air Force Two'da 1 milyon mile (yaklaşık 1 milyon 610 bin kilometre) Eylül 2015'te ulaşmıştı.

Biden hikayenin başka bir versiyonunda trenle hasta annesini ziyaret etmeye gittiğini söylemişti. Ancak Biden'ın annesi Catherine Eugenia 2010'da hayatını kaybetti.

CNN International'a bu yaz yaptığı açıklamada Biden'ın hikayesini doğrulayamayan Negri'nin üvey kızı Olga Betz, ikilinin arkadaş olduğunu belirtmişti. Betz, Biden'ın kondüktörlerle çok samimi olduğunu ve hepsini isimlerini bildiğini sözlerine eklemişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Fox News, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU