11 yaşındaki çocuk eve giren hırsızı palayla kovaladı

Güvenlik kayıtlarında şüphelinin yatırıldığı hastaneden doktor önlüğü ve mavi çoraplarla kaçtığı görüldü

Jataveon Dashawn Hall / Fotoğraf: Orange County Sheriff's Office

Abby Young-Powell – The Independent

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde hırsızlık şüphelisi bir kişi, 11 yaşındaki “bıçkın” oğlan çocuğunun palalı mukavemetiyle karşılaştı. Kaldırıldığı hastaneden kaçan şüpheli daha sonra polis tarafından yakalandı.

Hırsızlık iddiası Raleigh kentinin yaklaşık 65 km kuzeybatısında bulunan Mebane kasabasında yaşandı. 11 yaşındaki çocuğun evde tek başına olduğu sırada, hırsız çetesi eve girmeye karar verdi. 3 şüpheliden biri kapı zilini çaldı, biri dışarıda gözcülük yaptı ve 19 yaşındaki Jataveon Dashawn Hall da hırsızlık amacıyla içeri girdi.

Orange County Şerif Ofisi’ne göre, çocuğu dolaba kapatan Hall evdeki elektronik eşyaları çalmak istedi. Bu sırada kurtulan çocuk, palayla şüphelinin kafasına vurdu. Kafası yarılan şüpheliye palayı ikinci kez sallayan çocuk hedefini bu defa tutturamadı. Kan kaybı yaşayan şüpheli olay yerinden kaçtı.

Şerif ofisinden yapılan açıklamada, “Hall kafasının kanadığını fark edince, elindeki elektronik eşyaları bıraktı, evden çıktı. Diğer iki kişiyle olay yerinden ayrıldı” ifadeleri kullanıldı.

Polis, Hall’un başındaki yarayı tedavi ettirmek amacıyla önce yakındaki bir hastaneye gittiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hall buradan Chapel Hill’deki Kuzey Carolina Üniversitesi Tıp Merkezi’ne nakledildi.

Güvenlik kayıtlarında şüphelinin hastaneden doktor önlüğüyle, mavi çoraplarla ve kafası sargılı bir halde kaçtığı görülüyor.

Polisle hastane çalışanları arasında hırsızlık şüphelisinin kaçışına kimin neden olduğuna ilişkin tartışma yaşandı.

Şerif ofisi ertesi sabaha kadar kendilerine bir bildirimde bulunulmadığından şikayetçi oldu. Kasaba şerifi konuyla ilgili şunları söyledi:

Suçu birinin üzerine atma derdinde değilim. Ancak yardımcılarımın ve dedektiflerin eylemlerini savunmak ve bu meseleyi doğru bağlamda değerlendirmek için başka bir açıklama yapma gereği hasıl oldu.

Öte yandan hastane, polisin pazar sabahı Hall’un başına nöbetçi dikmediğini belirterek, tedavi altındaki şüphelilerin “kolluk kuvvetlerinin sorumluluğunda bulunduğunu” kaydetti. Hastane, “hemşire ve doktorların aynı anda hem hastabakıcı hem de kolluk kuvveti görevi üstlenemeyeceğini” vurguladı.

Hırsızlık şüphesiyle boğuşan çocuğun annesi Kaitlin Johnson, eyalet televizyonu WTVD-TV’ye yaptığı açıklamada, Jataveon Dashawn Hall’un hastaneden kaçabilmesinin “huzursuz edici” olduğunu söyledi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU