Ev sinemasından vizyona bu hafta: Gereksiz bir devam filmi; Venom: Zehirli Öfke 2

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

Filmde her ne kadar tavuk ve çikolatadan oluşan bir diyetle beslenmek zorunda kalıyorsa da Venom, insanları öldüren ve onların beyinlerini yemek isteyen iki sadist uzaylı hakkında bir hikâyeye sahip.

Ancak hedeflediği kitleye ulaşabilmek için orijinal hikâyeden uzaklaşan filmin yapımcılarına belki de söylenebilecek tek şey şu olabilir; bu filmde karakterlerin gerçek doğasını gösteremiyorsanız, belki de filmi hiç yapmamalısınız.


Gereksiz bir devam filmi; Venom: Zehirli Öfke 2

Yönetmen: Andy Serkis / Oyuncular: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham, Peggy Lu, Sian Webber, Michelle Greenidge, Rob Bowen, Laurence Spellman, Little Simz, Jack Bandeira, Olumide Olorunfemi, Scroobius Pip, Amrou Al-Kadhi, Beau Sargent, Brian Copeland, Stewart Alexander, Sean Delaney, Ed Kear, Emma Lau, Louis j Rhone, Christopher Godwin, Tiffanie Thomas, Rocky Capella, Sam Robinson, Greg Lockett, Sonny Ashbourne Serkis, Otis Winston, Vaughn Johseph, Kristen Simoes, Miguel Angel Arreguin, Shaliz Afshar, Reece Shearsmith, Simon Connolly, Rachel Handshaw, Amanda Foster, Akie Kotabe, Eric Sigmundsson, Chabris Napier-Lawrence, Larry Olubamiwo, Jose Palma, Ashlen Aquila, Jamal Ajala, Che Amaro, Joshua Eldridge-Smith, Rosie Marcel, Elliot Cable, Rodrig Andrisan, William W. Barbour, Cabran E. Chamberlain, Ed Chidley, Erwin Felicilda, Ruth Horrocks, Skip Howland, Tony Hunt, Andrew Koponen, John Lobato, Kenny Lorenzetti, Obie Matthew, Sean Michael McGrory, Jason McNab, Christian Harris Neeman, Steve Warky Nunez, Mel Powell, Richard Price, Diezel Ramos, Jeff Redlick, Michael Andrew Reed, Rick Richardson, Frank Scozzari, Amber Sienna, Kieran Simon, Alfredo Tavares, Rachel Thurow, Etienne Vick, Jessie Vinning, Anastasia Zabarchuk / Süre: 97 dakika
 

 

Marvel Comics karakterlerinden uyarlanan ve sinemalarda bu hafta gösterime giren, Tom Hardy'nin canlandırdığı gazeteci Eddie Brock'un Venom ile simbiyotik (ortakyaşam) ilişkisini sürdürdüğü Venom: Let There Be Carnage adlı bu gereksiz olduğunu düşündüğüm devam filminde; ilk filmin jenerik sonrası sahnesinde görülen Cletus Kasady, nam-ı diğer Carnage ile Shriek'in Venom ile mücadelesi yer alıyor.

Marvel'in Venom adlı ikonik anti-kahramanı, çok sevilen Spider-Man yan serisinin bu anlaşılmaz devamında, en az kendisi kadar ürkütücü kırmızı düşmanıyla karşı karşıya geliyor.
 


Akademi Ödülü adayı aktör Tom Hardy'nin Marvel'in en karmaşık karakterlerinden biri olan Venom'a hayat verdiği bu filmin görüntü yönetmenliğini ASC'den Robert Richardson, yapım tasarımını Oliver Scholl, kurgusunu ACE'den Maryann Brandon ve Stan Salfas, görsel efektler amirliğini Sheena Duggal üstlenirken kostüm tasarımında Joanna Eatwell yer alıyor.

Filmin müziği ise Marco Beltrami'nin imzasını taşıyor.
 

 

Huzursuz ittifak

Sevgilisinin çalıştığı araştırma firmasının sahibinin de peşinde olduğu hikayelerden birinde iz süren Eddie Brock hırslı bir muhabirdi.

Kötü niyetli ve kendi amaçları doğrultusunda hareket eden bu adamın hikayesinin peşinde koşarken, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın firma tarafından keşfedildiğini ve insan deneklerle birleştirilmeye çalışıldığını öğrenmişti.
 


Tabii ki araştırmasında fazla ilerleyince, Venom adı verilen bu organizmanın istemsiz bir şekilde taşıyıcısı olmuştu.

Bir yandan vücudunu ve zihnini kontrol altına alan organizmayla mücadele eden Eddie, bir yandan da firma sahibinin kendisini öldürmesi için gönderdiği kişilerden kaçmak zorunda kalmıştı.

Ama nihayetinde her ikisi de Tom Hardy tarafından canlandırılan Eddie Brock ve Venom ile ilk tanıştığımızda, hayatta kalabilmek için birbirlerine bel bağlayan bu ikili huzursuz bir ittifak kurmuşlardı.
 


Dik başlı ve benmerkezci bir muhabir olan Eddie, onun vücudunu ele geçiren uzaylı simbiyot Venom'un "ye ya da yem ol" ilkesiyle hayatta çok daha başarılı olabiliyorken, Venom'un da Eddie'nin ahlaki adalet duygusu tarafından dizginlenmeye ihtiyacı vardı.

Elbette bu ilişkinin başlangıcında ortada bir tehlike ve güvensizlik de vardı, ama ikili birbirleriyle yaşamayı öğrenmişlerdi.
 

 

Farklı bir aşk hikayesi

Herhangi bir aşk ilişkisinde tuzaklar, zirveler ve dip noktalar her daim vardır; dolayısıyla Venom ile Eddie'nin aşka benzer ilişkilerinde de strese neden olan ve birbirleri için nefret derecesinde duygular beslemelerini sağlayan sorunlar vardır.

Fakat her şeye rağmen koşullar gereği bir arada olmaları bir zorunluluktan ibaretse de artık birbirleri olmadan yaşayabilmeleri de pek mümkün değildir, çünkü onların da ilişkileri aslında bu hayat yoldaşlığı ve aşkla bağlantılıdır.
 


Serinin bu devam filminde ise bir sendromun içinde oldukları görülen ikilinin ilişkileri bir nevi girift bir evlilik haline gelmiştir, öyle ki birbirlerinden bıkmışlardır ve ayrılmak için sabırsızlanıyorlardır.

Güllerin Savaşı'nı andıran ilişkilerinde birbirlerini delirtme noktasına gelmiş olan ikilinin bitmek bilmeyen didişmeleri, kimin kimi evden ve paylaştıkları bedenden atacağını belirleme çabaları yüzünden birliktelikleri şiddetli bir manik savaşa dönüşmüş biçimdedir.
 


Birbirlerinden bezmiş olmalarına rağmen karşılıklı bağımlılıkları onları birlikte kalmaya zorluyordur ama Eddie evinin darmadağın edilmesinden bıkmış vaziyettedir, çünkü Venom ile birlikteliği hiçbir şekilde kendini kontrol edemeyen iri kıyım bir çocukla yaşamak gibidir.

Bu yüzden hem Venom hem Eddie, sahiden birbirlerine ihtiyaçları olup olmadığını anlama konusunda ortak bir karara varmışlardır.

Aralarındaki bu romantik komedimsi ilişkilerinde uyumsuz yaşam alışkanlıkları için sürekli kavga eden Eddie ile Venom nihayetinde başka insanları görmek için ayrılmaları kaçınılmaz bir hal alır.
 

 

Kandöken'in doğuşu

Bu sırada oldukça sıkıntılı ve belalı bir çocukluk yaşamış olan, büyükannesini merdivenlerden iterek öldüren, annesinin köpeğine bolca işkence eden ve sarhoş babasının ölümüne dayaklarıyla büyüyen Cletus Kasady şehrin yüksek güvenlikli hapishanesinde müebbete mahkûmdur.

Kimsesiz bir çocuk olarak St. Estes Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilen, burada da dengesiz davranışları ve antisosyal kişiliği nedeniyle hem görevliler hem de diğer çocuklar tarafından dışlanan Kasady bu yetimhanede tanıştığı ve birliktelikleri uzun yıllar sürecek olan en değer verdiği arkadaşı Shriek ile aynı hapishanede kalıyordur.
 


Bu tehlikeli seri katil, hayatında tek değer verdiği insan başka bir hapishaneye sevk edildiğinde ona ulaşabilmek için faili meçhul bazı cinayetlerle ilgili bilgi vereceğini söyleyerek Eddie Brock ile röportaj yapmayı kabul eder ve onunla bir iş birliğine girer.

Ancak sonunda, Kasady ve Eddie'nin bu toplantıları, Venom'dan bile daha ölümcül ve daha kötü olan bir ortakyaşam olan Kandöken'in ya da diğer adıyla Carnage'ın doğumuyla sonuçlanır.
 


Eddie ölüm hücresinde röportaj yaptığı sırada, anlık bir tahrik sonucu seri katil Cletus Kasady Eddie'nin parmağını ısırdıktan sonra yanlışlıkla Venom ortakyaşamının bir parçasını yutar.

Böylelikle bir eşeysiz üreme gerçekleşir ve Venom evreninin en kötü karakteri Carnage yaratılır.
 

 

Kasady, ilk başta, Carnage için mükemmel bir ortakyaşam bedeni gibi görünür, ama şiir alıntılarıyapan, hücresinin duvarlarına resim çizen ve aktif bir zihne sahip olan alçakgönüllü görünümlü maskesinin ardında o bir katildir ve özüne kadar çürümüştür.

Dolayısıyla Carnage, Kasady ile bağ kurduğunda, ikili birlikte psikozlu, tehlikeli ve çılgın bir ölüm makinesine dönüşür.

Carnage, Kasady'nin hapisten kaçmasına ve uzun süredir kayıp olan aşkı Shriek'in izini sürmesine yardım eder.
 


Carnage'ın güçlerine erişmeden önce bile bir katil olan Kasady, Eddie gibi simbiyotiğini dizginlemeye çalışma ihtiyacı hissetmez.

Ama diğer taraftan da Carnage, Venom'dan "babası" olarak bahsetmesine rağmen, onu öldürmeye de yemin eder ama her şeyden önce Eddie ve Venom, eğer Carnage'ı durdurmak istiyorlarsa, ilişkilerini yürütmenin bir yolunu bulmak zorundalardır.
 

 

Venom ve Grafen ilişkisi

Doğruyu söylemek gerekirse, seyret ve unut türünde olmasına rağmen 2018 yılında gösterime giren ilk film son derece eğlenceliydi ve onu sevmiştim.

Ama ilk filmin gişe başarısı üzerine aceleyle çekilmiş gibi görünen; çoğunlukla gürültülü, amaçsız ve herhangi bir derinliği olmayan bu kafa karıştırıcı ikinci bölüm için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
 


Woody Harrelson, Kandöken'e gerçek bir tehlike duygusu vermeye çalışsa da film başladığı andan itibaren o kadar geri döndürülemez bir şekilde kötüdür ki, onun performansı bile bu filmde heba oluyor.

Eğer ille de bir devam filmi çekmeleri gerekiyorduysa keşke işleri biraz ağırdan alsalardı ve daha iyi bir hikâye ortaya çıkarmak için zaman ayırsalardı.
 


Dolayısıyla, gerçekçi olmak gerekirse, izleyicisine hiçbir şey vermeyen Venom: Let There Be Carnage için herhangi bir alt metin okuması yapmak için gerçekten zaman ayırmaya değmez.

Ama bu filmde katran siyahı, piranha dişli bir siyam ikizi/mutant tümörü olarak karşımıza çıkan simbiyotik organizmanın popüler kültürde dikkat çeken; Lucy, Matrix, Arrival gibi bazı film ve dizilerde kendisine yer bulmuş bir kurgudan ibaret olduğu söylense de komplo teorisi üretenler için iyi bir malzeme olan ve vücuttaki nöronlara bağlanabilen biyonik cihazların üretilebilmesinde önemli olacağı iddia edilen Black Goo maddesiyle bir bağlantsı olabilir mi, bu izleyiciyi bir şeylerden haberdar eden ya da bir şeylere hazırlayan bir toplum mühendisliği çalışması olabilir mi, belki bunun üzerinde düşünülebilir.
 

 

Haftanın diğer filmleri

Ekim ayında birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan sinema salonları farklı türlerden merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunarken çevrim içi dijital platformlar da vizyona girememiş en yeni filmleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Cadılar Bayramı Öldürür (Halloween Kills), Son Düello (The Last Duel), Venom: Zehirli Öfke 2 (Venom: Let There Be Carnage), Fanteziler (Les Fantasmes), Fate/Grand Order The Movie, Hep Yek 4: Bela Okuma Altan, Ceberruh gibi filmler bu hafta vizyonda kendine yer buluyor.

 

Acemi Cinayet Masası

Yönetmen: Piotr Mularuk / Oyuncular: Anna Smolowik, Pawel Domagala, Szymon Bobrowski, Piotr Adamczyk, Dorota Segda, Rafal Królikowski, Przemyslaw Stippa, Jacek Knap, Olga Sarzynska, Emma Giegzno, Sandra Herbich, Przemyslaw Bluszcz, Jakub Kamienski, Jowita Budnik, Grazyna Laszczyk, Stefan Knothe, Maria Kowalik, Maja Mularuk, Kacper Dyka, Magdalena Gawecka, Piotr Wojtkowski, Artur Tusinski, Piotr Dalewski, Anna Kostrzewska, Agata Sieradzka, Katarzyna Baginska, Barbara Burska, Józef Teofiluk, Gabriela Chojecka, Tomasz Wiracki, Xijing He, Ewa Warta-Smietana, Zbigniew Modej, Piotr Mularuk, Zuzanna Mlynarska, Ewa Ampulska, Urszula Bogucka, Judyta Bulman, Anna Dymkowska, Justyna Gajewska, Natalia Gajo, Marlena Karwowska, Anna Kopec, Marta Kozielewska, Weronika Kucharska, Zuzanna Rutkowska, Martyna Tejwan, Jacek Grygorowicz / Süre: 105 dakika
 

 


Belki bazı olayların başka açıklaması vardır…


Netflix'in Polonya Yapımı Gerilim Filmleri kategorisinde 19 Ekim'de gösterime girmesi beklenen In for a Murder (W jak morderstwo) adlı bu filmde; evde çocuklarına bakan ve boş zamanlarında suç hikâyeleri okuyan Magda, kasabada yaşanan bir kadın cinayetini araştırırken derin ve tehlikeli sırlara vâkıf olur.

Uzun zaman önce ailesi uğruna kariyerini bırakan Magda, Varşova yakınlarındaki Podkowa Leśna'da yaşamaktadır.

Bir akşam tesadüfen, parkta öldürülen bir kadının cesedini bulur ve merhumun boynunda W şeklinde bir kolye olduğunu fark eder; bu uzun süredir kayıp olan en yakın arkadaşı Weronika'ya ait olan kolyenin aynısıdır.

Resmi soruşturma, Magda'nın bir zamanlar ona âşık olan eski arkadaşı komiser Jacek Sikora tarafından yürütülür.

Bu soruşturma sırasında cinayetin arka planında bir iş adamı ve bir senatör adayının ünlü isimleri olduğu anlaşılır.

Şimdiye kadarki en büyük mücadelesi bisiklet hırsızları olduğundan, parktaki ceset ve bu dava komiser Jacek'in tecrübelerinin çok ötesindedir.

Ama bu sırada, iyi bir polisiye kurgu romanları okuyucusu olan Magda, kendi soruşturmasını başlatır.

Katilin izini takip edip gizemi çözmeye çalışrken yakışıklı bir veteriner ufukta görünür ve garip bir şekilde yolları onunla birçok kez kesişir.

 

Böyle Kaldık

Yönetmen: Dany Boon / Oyuncular: Dany Boon, Yvan Attal, Liliane Rovère, François Damiens, Laurence Arné, Alison Wheeler, Tom Leeb, Elie Semoun, Nawell Madani, Jorge Calvo / Süre: 125 dakika
 

 

Üç aylık bir karantina ile neşe, korku, mizah ve drama…


Tüm dünyayı saran Kovid-19 pandemisi sırasında yaşadığımız deneyimler yavaş yavaş eğlence hayatımıza giriyor.

Netflix'in Fransa Yapımı Çocuk ve Aile Filmleri kategorisinde 20 Ekim'de gösterime girmesi beklenen ve karantina hayatına dair yürek ısıtan hikayesiyle insanı iyi hissettiren Stuck Together (Huit Rue de l'Humanite) adlı bu uçuk kaçık komedi filminde; Paris küresel salgın sırasında karantina altına alınınca bir apartmanın sıra dışı ve ilginç sakinleri yeni bir hayata ve birbirlerine uyum sağlamak zorunda kalır.

Armut alkolünü hidroalkolik jel olarak yeniden kullanan bir kafe sahibi, haftalar geçtikçe şişmanlayan bir Zoom spor koçu, nişanlısı yedi aylık hamile olan ve tek başına hastaneye gitmek istemeyen bir şarkıcı, sekiz yaşındaki oğlu kadar zeki olmak isteyen bir adam ve daha fazlası aynı binada yaşamalarına rağmen birbirlerinini pek fazla tanımayan insanlardır.

Paris'te; 8, Rue de l'Humanité adresinde bulunan bir binada yaşayan bu yedi aile, çevrelerinde koronavirüs vakaları görülmeye başlamasına rağmen kırsal bölgelere kaçmaz.

Karantina altında geçirilen üç ay ise bu komşuların en iyi ve en kötü yanlarını ortaya çıkarır.

Daha da ötesi koronovirüs sayesinde birbiriyle tanışan, yakınlaşan bu aileler başlarda farklılıkları yüzünden birbirlerinin boğazına yapışsalar da ilerleyen süreçte bakış açılarını değiştirip yeniden barışarak bu süreci en iyi şekilde birlikte atlatmaya çalışır.

 

Cadılar Bayramı Öldürür

Yönetmen: David Gordon Green / Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney, Nick Castle, Airon Armstrong, Will Patton, Thomas Mann, Jim Cummings, Dylan Arnold, Robert Longstreet, Anthony Michael Hall, Charles Cyphers, Scott MacArthur, Michael McDonald, Ross Bacon, Kyle Richards, Nancy Stephens, Diva Tyler, Lenny Clarke, Brian Mays, Michael Smallwood, Carmela McNeal, Omar J. Dorsey, Damien Lee, Salem Collins, Giselle Witt, J. Gaven Wilde, Tom Jones Jr., Colin Mahan, Trenell Mooring, Troy Rudeseal, Brian F. Durkin, Andrea Levesque, Arianna Levesque, Athena Levesque, Tristian Eggerling, Beth Felice, Mark Versnick, Jennifer Trudrung, Drew Scheid, Holli Saperstein, Jonathan Bruce, Mike Dupree, Naomi Ansano, Kelvin Hargrove, Nicholas Pryor, James Northrup, Elaine Nalee, Stephen Foertsch, Tatiyana Hill, Michael Mercaldi, Salem Murphy, Shayla Bagir, Shane Donovan Lewis, Jessica Arden Napier, Ella Dorsch, Ryan Lewis, Jacob Keohane, Charlie Benton, Christian Michael Pates, Willie Raysor, Lauren Williams, Aaron Ashlock, Angela Emerson, Drew Broderick, Ni'amoni Bagley, Jason Garay, Craig Newkirk, Jibrail Nantambu, P.J. Soles, Bob Odenkirk / Süre: 106 dakika
 

 

Bu Cadılar Bayramı'nda herkesin maskesi düşecek ve gerçekler bir bir ortaya çıkacak…


Bu hafta sinemalarda gösterime giren Halloween Kills adlı bu film; ezeli düşmanı Michael Myers'ı kızı Karen ve torunu Allyson ile birlikte tuzağa düşürüp ölüme terk eden Laurie'nin, ölümden yine kaçmayı başaran Michael Myers'ı alt etme çabasını anlatıyor.

Laurie Strode, kızı Karen ve torunu Allyson'ın maskeli canavar Michael Myers'ı Laurie'nin bodrumunda kafese kapatıp ateşe vermelerinden dakikalar sonra Laurie, kendisine ömür boyu eziyet eden kişiyi sonunda öldürdüğünü düşünerek hayati önem taşıyan yaralarıyla hastaneye koşar.

Ama Michael, Laurie'nin kapanından kurtulmayı bir şekilde başardığında kan dökme ritüeli devam eder.

Laurie acılarıyla savaşıp kendini ona karşı savunmaya hazırlarken tüm Hadonfield'ın durdurulamaz canavarlarına karşı ayaklanmasını sağlar.

Strode kadınları, Michael'ın ilk saldırısından kurtulanlardan oluşan ve kontrolü ellerine almaya karar veren bir gruba katılırlar ve Michael'ı sonsuza dek yakalamak üzere ava çıkan yasa dışı bir çeteyi oluştururlar.

 

Cadılar Bayramınız Kutlu Olsun, Scooby-Doo!

Yönetmen: Maxwell Atoms / Oyuncular: Frank Welker, Matthew Lillard, Grey Griffin, Kate Micucci, Cassandra Peterson, Bill Nye, Dwight Schultz, Kamali Minter, Bumper Robinson, Roger Craig Smith, Fred Tatasciore, David Herman, Phyllis Diller / Süre: 80 dakika
 

 

Tivibu'nun yayın kuşağında bu hafta gösterime giren, Scooby-Doo ve Gizem Şirketi takımının Happy Halloween, Scooby-Doo! adlı bu yepyeni animasyon filminde; Cadılar Bayramı, Scooby-Doo ve Shaggy'nin en sevdiği tatildir, çünkü etrafta dolaşan canavarlar sadece kılık değiştirmiş insanlardır üstelik her yerde bedava şeker vardır.

Fakat bir canavar kapı kapı dolaşıp herkesi korkutmaya başlayınca bütün eğlence bozulur.

Kasabadaki bir balkabağına zehirli bir sızıntı bulaşınca Cadılar Bayramı kaosa dönüşür ve kasabada sorun yaratmaya başlar.

Bu sırada Gizem Şirketi takımı, Karanlığın Hanımı Elvira ve Bilim İnsanı Bill Nye ile tanışır.

Bu gizemi de sadece, Korkuluk'la yüzleşmek için Elvira'yı tanıyıp birlikte çalışan Scooby-Doo ve ekibi çözebilir, ancak gizemi çözdüklerini düşündükleri anda işler tersine döner ve herkes ne yapacağını şaşırır.

 

Ceberruh

Yönetmen: Buğra Kekik / Oyuncular: Erkan Çelik, Hülya Diken, Barış Bektaş, Oğuz Öztaş, Meriç Akay, Esmanur Aydemir / Süre: 78 dakika
 

 

Alemin en tehlikeli ve en cani türüyle yüzleşme…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Ceberruh adlı bu film; bir yıl önce vahşet içeren bir olayın yaşandığı bölgede kamp tatili yapan beş arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

Fırsat buldukları her anda, daha önce görmedikleri bir yeri keşfetmek için tatil planı yapan kamp tutkunu olan beş arkadaşın bu seferki tatil yerleri her zamankinden oldukça farklıdır, çünkü bu seferki kamp yerinde bir sene önce farklı bir grup vahşice katledilmiştir.

Katledilen ekipten sadece bir kişi hayatta kalmıştır, o da akıl hastanesinde yaşamını sürdürmektedir.

Kan donduran bu olay beş arkadaşı huzursuz edip ürpertse de yaşananlar sadece geçmişte kalmış kötü bir olay olduğu için tatillerine devam etmekten çekinmeyeceklerdir.

Geçmişin tüm karanlığına rağmen her şey yolunda giderken tam da bu sırada bilinmeyen bir yabancı gruba dahil olur.

Sonrasında ise bu beş arkadaş kendilerini kimin gerçek kimin dost kimin düşman olduklarını bilmedikleri olayların içerisinde bulur.

 

Fanteziler

Yönetmen: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos / Oyuncular: Denis Podalydès, Suzanne Clément, Mathys Barbedette, Pauline Clément, Gaël Kamilindi, Jérémie Lippmann, Aymeric Cormerais, Fabien Caleyre, Nicolas Bedos, Céline Sallette, Marie-Julie Baup, Ramzy Bedia, Joséphine de Meaux, Alice Taglioni, Christiane Millet, Alain Doutey, Antonin Brehier, Paula Grimaldi, Éric Frey, Lucie Brandsma, Monica Bellucci, Carole Bouquet, Jackie Berroyer, Anne Benoît, Corentin Fila, Laetitia de Fombelle, Samia-Sabrine Bitta, Basile Pozel, Serge Flamenbaum, Joséphine Japy, William Lebghil, Asma Messaoudene, Bryan Marciano, Styf Nyamsi, Clara Choï, Shirine Boutella, Pierre X Garnier, Victor Souadet, Mélanie Oncina, Dorylia Calmel, Olivier Faliez, Karin Viard, Jean-Paul Rouve, Léon Salazar Romero, Adèle Ohrel, Cathy Verney, Maxime Bergeron, Chloé Zerbib, Michel Leclerc, Baya Kasmi, Maxime Dorian, Camille Japy, Francis Leplay, Vanessa Pivain, Christian Miegakanda, Aurélie Casse, Annie Grégorio, Charles Schneider / Süre: 102 dakika
 

 

Hayata renk katan en çılgın fanteziler…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Fantasies (Les fantasmes) adlı bu romantik komedi türündeki film; hayatlarının saklı kalmış taraflarını keşfedip, fantezileriyle yüzleşen altı çiftin hayatına odaklanıyor.

Fanteziler sayesinde mutluluğu yeniden keşfeden altı çifte odaklanılan filmde, roleplay, cinsel perhiz, teşhircilik gibi konuları ele alan film; orta yaş kriziyle karşı karşıya kalan çiftlerin cinsel fantezileriyle nasıl başa çıktıklarını araştıran birkaç kısa hikâyeden oluşuyor.

Monica Belluci gibi büyük yıldızların, sinemadan çıkar çıkmaz unutacağınız türden böylesi bir filmde oynamayı kabul etmiş olması ise izleyiciler için bir merak unsuru olarak öne çıkıyor.

 

Fate/Grand Order The Movie

Yönetmen: Kazuto Arai / Oyuncular: Robbie Daymond, Mamoru Miyano, Nobunaga Shimazaki, Rie Takahashi / Süre: 96 dakika
 

 

Gişe rekorları kıran 'FGO' oyunundan bir başyapıt nihayet sonuçlanıyor…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren ve olay örgüsünü inanç, adalet, pişmanlık, sadakat ve rahatlama konuları üzerine inşa eden Fate/Grand Order The Movie adlı bu film; gezgin şövalye Bedivere'nin hikâyesini anlatıyor.

Bu filmde affedilemeyecek günahlarını taşımaya devam eden gezici şövalye Bedivere, yolculuğunun sonuna ulaşır, yıl, Kudüs'te MS 1273'tür.

Kutsal Topraklar devasa bir çöle dönüşmüş, insanlar evlerinden atılmış ve bu çorak topraklarda üç büyük güç birbiriyle savaşmaktadır.

Bedivere ve arkadaşları, Aslan Kral'ın gerçek niyetini uygulamasından çok korkmaktadır.

Bunu önlemek için birlikte kutsal Camelot şehrine doğru ilerlemeye karar verirler ve nihayet, Kutsal Şehir'deki son savaşın gününde insanlığı vaat edilen topraklardaki yıkımdan kurtarmak için son bir mücadeleye girişirler.


Flip a Coin -ONE OK ROCK Documentary-

Yönetmen: Naoto Amazutsumi / Oyuncular: Tomoya Kanki, Ryota Kohama, Takahiro Moriuchi, One Ok Rock, Toru Yamashita / Süre: 105 dakika
 

 

Seyircisiz bir stadyum konseri…


Netflix'in Japonya Yapımı Müzikal Belgesel Filmler kategorisinde 21 Ekim'de gösterime girmesi beklenen Flip A Coin -ONE OK ROCK Documentary- adlı bu ilham verici film; Japon rock grubu ONE OK ROCK'ın ilk canlı yayın konserleri "Field of Wonder"a yakından bir bakış sunarken grubun geçmişini de gözler önüne seriyor.

Japon rock grubu ONE OK ROCK, Kovid-19 tüm dünyayı etkisi altına aldığında bir dünya turuna çıkmak üzereydi.

Ancak 2020 yılında turneye çıkamayan ONE OK ROCK üyeleri, eğlence sektörü ölüm kalım savaşı verirken grup bir konserlerini canlı yayınlamaya karar verdi ve konser aynı anda 110 bin kişi tarafından izlendi.

Bu belgesel Ekim 2020'deki gösteriye giden üç aylık süreçte seyirci karşısında sergiledikleri enerjiye yakışır bir çevrim içi konser vermek için aylarca çalışan grubun yanı başından kaydedilen görüntüler eşliğinde bu dev canlı yayının ardındaki hikâyeyi gözler önüne seriyor.

Ayrıca grup üyeleriyle yapılan kişisel röportajlar ONE OK ROCK üyelerinin geçmişini ve neden akıllarına böyle bir fikir geldiğini açıklığa kavuşturuyor.

 

Gecenin Dişleri

Yönetmen: Adam Randall / Oyuncular: Sydney Sweeney, Megan Fox, Alexander Ludwig, Debby Ryan, Lucy Fry, Alfie Allen, Jorge Lendeborg Jr., Marlene Forte, Raúl Castillo, Ash Santos, Bryan Batt, Devyn A. Tyler, Bridget Nicole Andrews, Sydney Bell, Hunter Burke, Martin Bats Bradford, Nandy Martin, Wendy Conrad, Lee Coc, Chase Yi, CG Lewis, Tracy Brotherton, Jaren Mitchell, Robert Larriviere, Reg Rob, Brianna Fernandez, Marlon Hayes, Callen David, Sheenan Cole, Andres Velez, Niko Ilias, Joseph Bishop, Nathalie J. Alarcon, Dontez Williams, Patrice E. Jones, Eduardo Lezcano, Peter Jaymes Jr., Talitha Degree, Marcus Wayne, Lauren Hall, Collin Wade, Kyle Clements, Nicholas Mastrodonato, Kasia Trepagnier, AJ Wilde / Süre: 107 dakika
 

 

Bu gecenin dünyadaki son gecen olduğunu bilsen ne yapardın?..


Netflix'in Gerilim Filmleri kategorisinde 20 Ekim'de gösterime girmesi beklenen Night Teeth adlı bu gençlik filminde; partilere akmak için gece gezmesine çıkan iki gizemli kadını arabasına alan genç şoför, yolcuları gerçek yüzlerini gösterince hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalır.

Biraz para kazanmak isteyen sıra dışı üniversite öğrencisi Benny, ek iş olarak şoförlük yaptığı bir günün gecesinde, Los Angeles'ta partiden partiye akmak isteyen, gizemli bir görünüşe sahip iki kadını arabasına alır.

Müşterilerinin cazibesine kapılan Benny, çok geçmeden kana susamış yolcularının onunla ilgili planları olduğunu öğrenir.

Ancak gece yavaş yavaş kontrolden çıkarken yolcularının kanlı niyetlerini ve tehlikelerle dolu karanlık dünyalarını fark eden Benny, kendisini rakip vampir klanları ve insanlığın koruyucuları arasında verilen ölümcül bir savaşının ortasında bulur.

Üstelik kardeşinin önderliğindeki koruyucular, vampirleri gölgelere geri göndermek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır.

Şafak hızla yaklaşırken Benny, hayatta kalmak ve Melekler Şehri'ni kurtarmak istiyorsa korkuları ve arzuları arasında bir seçim yapmak zorundadır.

 

Hafıza Kaybı

Yönetmen: Giorgio Serafini / Oyuncular: William Shatner, Jean Smart, Don McManus, Katrina Bowden, Christopher Lloyd, Esai Morales, Maya Stojan, Carlos Miranda, Beth Littleford, Melissa Greenspan, Valarie Pettiford, Joe Estevez, Jack Wallace, Kim Estes, Ron Gilbert, Luke Massy, LaDon Drummond, Kal Smith, Ruta Lee, David Shatraw, Ephraim López, Denise DuBarry, Jilon VanOver, Bob Allen, Kaye Ballard, Jack Topalian, David Goryl, Michelle Azar, Jenny Stumme, Paige Smart, Johnny Sinclair, Rudy Martinez, Durant, Ken Arquelio, Todd Blue, Erica Ibsen, Vince Marino, David Diamante, Prince Goff, Moxy Duvall, Mr. Petey, Jennifer Rae Berry, Steven Ciceron, Wesley Eure, Norma Marcus, Alexis Safoyan / Süre: 92 dakika
 

 

Hayat söz konusu olduğunda aşkın sınırı yoktur…


Türkiye'de ilk kez beIN CONNECT ekranlarında bu hafta gösterime girerek izleyiciyle buluşan Senior Moment adlı bu romantik filmde; emekli bir NASA test pilotu olan Victor, trafikte denk geldiği bir serserinin gazına gelip klasik üstü açık arabasıyla yarışırken ehliyetini ve arabasını kaybeder.

Her ikisini de geri almak için bazı testlerden geçmesi gereken Victor bu süre içinde toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığında ise nesli tükenen kaplumbağalar için müzayede düzenleyecek olan Caroline ile tanışır.

Bu tanışmadan sonra hayatı 180 derece değişen Victor'u film içinde güzel sürprizler beklemektedir.

 

Harika: Uzay İstasyonu'ndan Hikayeler

Yönetmen: Clare Lewins / Oyuncular: George Abbey, Ken Bowersox, Cady Coleman, Samantha Cristoforetti, Frank L. Culbertson Jr., Michael Foale, Scott Kelly, Ginger Kerrick, Sergei Krikalev, Sergueï Krikaliov, Tim Peake, William M. Shepherd, Sergey Volkov, Koichi Wakata, Peggy Whitson / Süre: 127 dakika
 

 

Bu, dünyanın yörüngesinde dönen 450 ton ağırlığındaki gümüş uzay gemisinin hikayesi değil, bu, onun içinde yaşayanların hikayesi…


Yirmi yılı aşkın bir süre önce rakip ülkeler, siyasi ve kültürel farklılıkları bir kenara bırakıp benzersiz bir şey yaratmak için uluslararası iş birliğinin bir gösterisinde bir araya geldiler: Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS).

Netflix'in Belgeseller kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen The Wonderful: Stories from the Space Station adlı bu yapım; kapsamlı röportajlar ve uzay aracının içinden birkaç dakikalık nadir görüntüler eşliğinde birçok astronotun gözünden Uluslararası Uzay İstasyonu'nun hikayesini anlatıyor.

En başından beri sürece dahil olan kadın ve erkeklerin, istasyonu ziyaret eden ve orada uzun süre kalan insanların tanıklıklarının yanı sıra eğitim tesisleri, görevleri sırasında aile üyeleri arasında yerden uzaya yapılan kişisel konuşmalar gibi NASA TV'de veya belgesellerde nadiren gösterilen uzay görüntüleri de yapımda görebileceğiniz şeyler arasında dikkat çekiyor.

 

Hep Yek 4: Bela Okuma Altan

Yönetmen: Özgür Bakar / Oyuncular: Ulaş İnan Torun, Önder Açıkbaş, Yıldırım Memişoğlu, Serdal Genç, Şafak Sezer, Orhan Aydın, Duygu Bakar / Süre: 115 dakika
 

 

Türk mafya camiasının Al Capone'u ile büyük hesaplaşma…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Hep Yek 4: Bela Okuma Altan adlı bu film; önceki filmlerin izinden giden hikâye örgüsünü devam ettiriyor ve Altan ile Gürkan'ın mafyaya bulaşmasını konu alan şansızlıklarını anlatıyor.

Serinin üçüncü filminde Bilal Baba'ya verdikleri zararı tazmin etme zorunda bırakılan ikili; bu sefer daha büyük bir bela olan Ali Kapan ile karşı karşıya gelir, Altan ve isim benzerliğiyle mevzuya tesadüfen dahil olan Gürkan, eski Gürkan'ı aratmayarak bela üstüne bela çekmeye devam eder.

Ali Kapan ezberlerin dışına çıkmış işkence yöntemleri ile Şeytan'ın yeryüzündeki gölgesi olarak nam salmıştır.

Altan ve Gürkan kendilerinden yine beklenildiği gibi olaylardan sıyrılalım derken, uçkur belasına daha da berbat bir durumun içine batarak Ali Kapan'a da hayatları pahasına borçlanır.

Bu sefer mafya karmaşasına sülalelerin de karışması sonucu seriye Gürkan'ın aşiret reisi dayısı Ferruh olarak katılan Şafak Sezer ise gereğinden fazla yükselerek yeğenlerini kurtarmaya çalışacak; lakin işler yine hesaplandığı gibi gitmeyecektir.

 

İyi Katiller Sevgilim

Yönetmen: Tommy Wirkola / Oyuncular: Noomi Rapace, Aksel Hennie, André Eriksen, Atle Antonsen, Christian Rubeck, Nils Ole Oftebro, Tor Erik Gunstrøm / Süre: 113 dakika
 

 

Eğer ihtiyacınız olan tek şey kanlı bir eğlence ise bu film tam size göre…


Netflix'in Norveç Yapımı Korku Komedileri kategorisinde bu hafta gösterime giren The Trip (I onde dager) adlı bu filmde; birbirlerini öldürerek evliliklerine son vermek isteyen bir çift ıssız bir dağ evine gider, ama çok geçmeden kendilerini daha büyük bir tehditle karşı karşıya bulurlar.

Lars'ın yönetmenlik kariyeri pembe dizilerden ibaret hâle gelmiş; Lisa ise yıllardır bir rol kapamamıştır.

Lars ihmal edildiğini hisseder, aldatıldığından kuşkulanır ve maddi sıkıntı içindedir; Lisa ise Lars'ın şımarık, bencil ve korkak biri olduğunu düşünür.

Hayatlarındaki hiçbir şey düşündükleri gibi gitmemiştir ve buna evlilikleri de dâhildir.

Lars ve Lisa en başta onları birleştiren aşklarını büyük ölçüde yitirmiştir, artık evliliklerini ve hırslarını sürdürmek için mücadele etmeleri gerekir.

Dolayısıyla her ikisi de ailelerinden kalma dağ evine gittikleri hafta sonu tatilinin onlara birbirinden kurtulma şansı sunabileceğini düşüdürür; hem de sonsuza dek.

Ancak bu bile planladıkları gibi gitmez ve seyahatte düşündüklerinden çok daha fazla sürprizle ve beklenmedik olayla karşılaşırlar.

 

Justin Bieber: Our World

Yönetmen: Michael D. Ratner / Oyuncular: Hailey Bieber, Justin Bieber, Scooter Braun, Nick DeMoura, Mike Drew, Johnny Erasme, Chris Gratton, Bernard Harvey, Dj Tay James, Rory Kramer, Jared Smith, Taylor Thomas, Lauren Walters / Süre: 94 dakika
 

 

Dünyanın gözü önünde büyüyen bir sanatçı…


Amazon Prime Video Türkiye'nin merakla beklenen ekim ayı programında bu hafta gösterime giren Justin Bieber: Our World adlı bu film; dünyaca ünlü sanatçı Justin Bieber'in eşsiz konseri "T-Mobile Presents New Year's Eve Live with Justin Bieber"a hazırlanırken yaşadıklarını ekranlara taşıyor.

Sıkı sağlık ve güvenlik protokollerine bağlı kalarak eşsiz bir sahne inşa edip prova yapan Bieber ve ekibinin konsere uzanan bir aylık sürecini konu edinen yapım, Bieber'ın pandemi sonrası konser mekânlarının kapatılmasıyla üç yıllık aradan sonra ilk kez verdiği, Beverly Hilton Oteli'nin çatısında 240 davetli için gerçekleşen 2020 kapanış konserine odaklanarak dünyanın dört bir yanından milyonlarca hayranı için heyecan verici bir gösteri sunarken izleyenleri de konserin sahne arkasına, sahnesine ve sanatçının özel dünyasına götürüyor.

Filmde, ayrıca, Bieber'ın hem karısı Hailey ile ilişkisi hem de kendi kişisel hayatına dair anılar da ekrana yansıtılıyor.

 

Kayıp Kökler

Yönetmen: Amanda Lipitz / Süre: 97 dakika
 

 

Bazı zamanlar geri dönmek için çok cesur olmalısın…


Hayır bu bir film değil, bu bir gerçek hayat! Netflix'in Sosyal ve Kültürel Belgeseller kategorisinde 20 Ekim'de gösterime girmesi beklenen, ödüllü belgesel 'Step'in yönetmeni Amanda Lipitz imzalı Found adlı bu bu etkileyici yapım; aile ve kimlik kavramlarını irdeliyor.

Filmde; Amerikalı farklı aileler tarafından bebekken evlat edinilen üç genç kız, internet ortamında gerçekleştirdikleri ilk buluşma sonrasında karmaşık ve duygusal sorularla yüzleşir ve bu duygusal anlar köklerini bulma konusunda onlara ilham verir.

Böylelikle aralarında kan bağı olan kuzenler DNA testiyle kuzen olduklarını öğrendikten sonra sorularının cevaplarını, aile bağlarını ve kayıp köklerini bulmak, biyolojik anne babalarıyla tanışmak umuduyla hep beraber hayatlarının en önemli yolculuğuna çıkarak Çin'e giderler.

 

Kayıp Savaş

Yönetmen: Matthijs van Heijningen Jr. / Oyuncular: Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder, Jan Bijvoet, Tom Felton, Coen Bril, Theo Barklem-Biggs, Scott Reid, Marthe Schneider, Ronald Kalter, Hajo Bruins, Justus von Dohnányi, Joep Paddenburg, Mark van Eeuwen, Vincent van den Berg, Sytse Faber, Rutger de Bekker, Bianca Krijgsman, Owen Kaat, Koen De Sutter, Ariane Van Vliet, Lewis Conway, Pit Bukowski, Rogier Schippers, Robert Naylor, Gordon Morris, Lutz Schleisner, Jan Andreesen, Adomas Stancikas, Richard Dillane, Laimutis Sedzius, Stephan Schäfer, Jakob Diehl, Marcus Coenen, Simon Lee Phillips, Mathijs Scheepers, Joseph Hazell, Dylan Smith, Arnas Sliesoraitis, Frederik Bott, Jan Fassbender, Bart Harder, Karl Heortweard, Marius Mensink, Jelmer Ouwerkerk, Vito Sack, Ilja Roßbander, Maximilian Beck, Maximilian Jaenisch, Astrid van Eck, Vincent Linthorst, Diana Valiusaitiene, Margarita Ziemelyte, Charles Bird, Mark Winstanley, Dan Hirst, Sander Saers / Süre: 124 dakika
 

 

Avrupa'yı pençesine alan karanlık tiranın sonu…


Netflix'in Hollanda Yapımı Askeri Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren The Forgotten Battle (De Slag om de Schelde) adlı bu filmde; İkinci Dünya Savaşı'nda önemli bir yeri olan Scheldt Muharebesi sırasında bir planör pilotu, bir Nazi askeri ve gönülsüz bir Direniş askerinin hayatı trajik şekilde kesişir.

Kasım 1944; Zeeland'daki sular altında kalan Walcheren yarımadasında binlerce Müttefik askerinin Alman ordusuna karşı savaşı, kaderleri ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı olan üç gencin hayatını derinden etkiler.

Almanlar için savaşan Hollandalı bir oğlan, bir İngiliz planör pilotu ve direnişe isteksizce katılan Zeelandlı bir kız, sadece kendi özgürlüklerini değil, aynı zamanda başkalarının özgürlüğünü de ilgilendiren önemli seçimlerle karşı karşıya kalır.

 

Kıyafetlerin Altı

Yönetmen: Junad Md Nor, Sarah Lois, Umie Omar, Afiza Asram / Oyuncular: Nadiyaa Nissa, Juliana Evans, Sarancak, Elena Moujing, Kaka Azraff, Mira Filzah / Süre:
 

 

Baskı artık öldü, katili ise sosyal medya…


Netflix'in Malezya Yapımı Komedi Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Sabalik Baju adlı bu film; sosyal medyanın kimini yok eden kimini ise güçlendiren ama yine de herkesi baştan çıkaran dünyasını kadrajına alıyor ve hayatlarını daha iyi veya daha kötü yönde değiştiren altı kadının hikayesini anlatıyor.

Her biri birbirine bağlı altı farklı hikâyede her karakter, korkularıyla ve hayatlarındaki şeytanlarla yüzleşmek zorunda kaldıklarında kendileri için doğru olanı yapma konusunda bir yol ayrımına geliyor.

 

Kimya

Yönetmen: Umut Evirgen / Oyuncular: Melisa Şenolsun, Levent Üzümcü, Belçim Bilgin, Bora Akkaş, İrem Sak, Necip Memili, Alican Yücesoy, Müge Bayramoğlu, Celil Nalçakan, Esra Ruşan, Gürberk Polat / Süre: - 
 

 

Karanlığa bir süre baktıktan sonra onun içindeki ışığı görebilirsin…


Netflix'in Türk Filmleri kategorisinde 18 Ekim'de gösterime girmesi beklenen Kimya adlı bu film; fiziksel olarak iç içe geçmiş mekânlarda bulunan iki yalnız insanın kesişen gecesinin hikâyesini anlatıyor.

Film 50'li yaşlardaki beyaz yakalı bir adam ve 20'li yaşlardaki bir kızın beraber geçirdikleri saatler boyunca sınırlarını aşmadan ve rahatsız olmadan birbirlerine yalnızlıklarını unutturmalarını sıcak ama melankolik bir dille gözler önüne seriyor.

 

Sen, Ben, Onlar ve Biz

Yönetmen: Florian Gottschick / Oyuncular: Janina Elkin, Nilam Farooq, Paula Kalenberg, Jonas Nay, Louis Nitsche, Tim Oliver Schultz / Süre: 88 dakika
 

 

Mutlu bir ilişki için her gün mutlu olmana gerek yok…


Netflix'in Almanya Yapımı Komedi Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren The Four of Us (Du Sie Er & Wir) adlı bu filmde; eş değiştirme girişimleri farklı bir şekil alan dört arkadaş, bunun sonuçlarıyla yüzleşmek ve derinlerde sakladıkları gerçekleri itiraf etmek için bir araya gelir.

Tek eşliliğin aptal bir ilizyon olduğunu düşünen ve dört haftalığına eşlerini değiştiren iki çift, ücra bir sahil evinde tekrar buluştuğunda her şeyin değiştiğini fark eder.

Kendilerini birdenbire hislerinin sınandığı ve hayat tercihleri ile beklentilerini yeniden değerlendirmek zorunda kaldıkları bir durumun içinde bulurlar.

Nihayetinde, kimin kimi sevdiğini ve sevginin yeterli olup olmadığını anlamaları gerekir.

 

Son Düello

Yönetmen: Ridley Scott / Oyuncular: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Harriet Walter, Ben Affleck, Alex Lawther, Marton Csokas, William Houston, Oliver Cotton, Aurélien Lorgnier, Nathaniel Parker, Tallulah Haddon, Bryony Hannah, Thomas Silberstein, Adam Goodwin, Ian Pirie, Daniel Horn, Michael McElhatton, Sam Hazeldine, Clive Russell, Julian Firth, Sylvain Lablée, Zoé Bruneau, Chloé Lindau, Adam Nagaitis, Elise Caprice, Fiona Maherault Valinski, Tassia Martin, Camille Mutin, Caoimhe O'Malley, John Kavanagh, Zeljko Ivanek, Simone Collins, Clare Dunne, Christian Erickson, Alex Blanchard, Gin Minelli, Cecilia Steiner, Serena Kennedy, Quentin Ogier, Paul Bandey, Martin Vaughan Lewis, Brontis Jodorowsky, Peter Hudson, Alexander Pattie, Dimitri Michelsen, Stephen Brennan, Colin David Reese, Bosco Hogan, Kyle Hixon, Florian Hutter, Sam Chemoul, Jim Roche, Martin Gogarty, Ronan Leonard, Shane Lynch, Peter Kirkby, Kevin McGahern, Lorris Chevalier, Mark Atkin, Corinne Delacour, Kyle English, Chloe Harris, Tyrone Kearns, Brian Manning, Brian F. Mulvey, Jérome Verney, Gabriel Youngs / Süre: 152 dakika
 

 

Doğruların önemli olmadığı, önemli tek şeyin erkeklerin gücü olduğu bir dünya…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren The Last Duel adlı bu film; yüz yıl savaşlarının ortasında erkeklerin her alanda var olan gücünü, adaletin kırılganlığını ve gerçeğin ışığında tek başına ayakta durmaya kararlı bir kadının kudreti ve cesaretini anlatıyor.

Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır, ancak Carrouges savaşa gidip geri döndüğünde artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.

Jacques le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur, ancak hiç kimse Margerite'e söylediklerine inanmıyordur.

Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gitse de hâkim açısından le Gris avantajlı konumdadır.

Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonunda birinin ölmesi gerekecektir.

Böylelikle hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır.

Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

Tarihi ve destansı bir anlatımı olan, yönetmenliği ve yapımcılığı Ridley Scott tarafından üstlenilen ve Eric Jager'in aynı isimli kitabından uyarlanan film, 14. yüzyıl Fransa'sının barbarlığına karşı çıkan sürükleyici bir ihanet ve intikam hikayesinde, arkadaşlıkları acımasız bir rekabete dönüşen Jean de Carrouges ve Jacques Le Gris arasında gerçekleşen Fransa'nın son onaylanmış düellosu hakkında uzun süredir devam eden varsayımları çözmeye çalışıyor.

 

Thalaivii

Yönetmen: A.L. Vijay / Oyuncular: Kangana Ranaut, Arvind Swamy, Nassar, Bhagyashree Patwardhan, Samuthirakani, Raj Arjun, Madhoo, Jisshu Sengupta, Radha Ravi, Thambi Ramaiah, Shamna Kasim, Bharath Reddy, Vidya Pradeep, Flora Jacob, Shanmugha Rajan, Rajiv Kumar A., Virral Patel, Krishna Manjusha Chivukula, Phanindra Gollapalli, Regina Cassandra, Samil Hossain / Süre: 153 dakkia
 

 

Erkeklerin dünyasında siyasete atılarak onları yönetmeye çalışan bir kadın…


Netflix'in Hint Dilinde Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren Thalaivii adlı bu biyografik film; Jayaram Jayalalitha'nın oyunculuktan eyalet başbakanlığına uzanan hayatını ve hızlı bir şekilde iktidara ulaşmasını sağlayan ilişkisini anlatıyor.

Filmin başrollerinde Hindistan Ulusal Film Ödülü sahibi Kangana Ranaut ve Güney Filmfare Ödülü sahibi Arvind Swamy yer alıyor.

 

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2021 öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.


beIN CONNECT

Mevsim sonbahar, beIN CONNECT'te yepyeni orijinal içerikleri, herkesin konuştuğu ve Türkiye'de ilk kez gösterilecek filmleri keşfetme zamanı!

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün izleyicilerine diledikleri zaman diledikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT'in zengin kütüphanesinde ekim ayının bu üçüncü haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Amerika Rüyası (Coming to America, 1988)
  • Amerikan Jigolo (American Gigolo, 1980)
  • Bill ve Ted'in Maceraları 2 (Bill & Ted's Bogus Journey, 1991)
  • Bu Nasıl Sarışın! (Legally Blonde, 2001)
  • Cüce Dedektif Şerlok (Sherlock Gnomes, 2018)
  • Dâhi (The Prodigy, 2019)
  • Detroit (2017)
  • Eğer Yaşarsam (If I Stay, 2014)
  • Festival (The Festival, 2018)
  • Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey, 2012)
  • Koğuş Akademisi (2013)
  • Kolonya Cumhuriyeti (2017)
  • Kucak Dolusu (Goodbye, Columbus, 1969)
  • Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven, 2016)
  • Mutlu Son (The End, 1978)
  • Ringde Bir Aile (Fighting with My Family, 2019)
  • Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can, 2002)
  • Tatmin Olmayanlar (Joe, 1970)
  • Yaz Aşkı (Adventureland, 2009)
  •  

FilmBox

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yer alan önde gelen film ve dizi kanalı FilmBox, etkileyici öyküleri, dünya yıldızları ile buluşturan sinema filmleriyle ekim akşamlarına heyecan ve eğlence katıyor.

Colin Firth, Rene Russo, Reese Witherspoon, Jason Momoa, Stephen Lang, Garret Dillahunt, Jake Gyllenhaal gibi dünya yıldızlarının yer aldığı macera sinemasının en heyecanlı öyküleri ile Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman gibi ünlü oyuncuların yer aldığı romantik filmleri ekim ayında izleyiciyle buluşturan FilmBox'ın yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Aşkın Yaşı Yok (The Rebound, 2009)
  • Cesur (Braven, 2018)
  • Gece Vurgunu (Nightcrawler, 2014)
  • Kazara Koca (The Accidential Husband, 2008)
  • Milyoner (Slumdog Millionaire, 2008)
  • Şeytan Düğümü (Devil's Knot, 2013)


MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin, dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle ekim ayının bu üçüncü haftasında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle;

  • Aidiyet (2019)
  • Beyaz Balon (Badkonake Sefid / The White Balloon, 1995)
  • C Blok (1994)
  • Gonzo: Dr. Hunter S. Thompson'ın Yaşamı (Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson, 2008)
  • High Life (2018)
  • Şehir Işıkları (City Lights, 1931)
  • Şerburg Şemsiyeleri (Les parapluies de Cherbourg / The Umbrellas of Cherbourg, 1964)


Netflix

190'dan fazla ülkede 209 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in ekim ayının bu üçüncü haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

  • Bir Şans Daha (Last Christmas, 2019)
  • Cömert Dostum (Kuselan, 2008)
  • Demir Leydi (Margaret Thatcher: The Iron Lady, 2012)
  • En İyi Arkadaşım Evleniyor (My Best Friend's Wedding, 1997)
  • Generalin Kızı (The General's Daughter, 1999)
  • Görünmez Adam (The Invisible Man, 2020)
  • Hellboy (2019)
  • İşte Budur! (Michael Jackson's This Is It, 2009)
  • Kung-Fu Keşiş (Dao shi xia shan / Monk Comes Down the Mountain, 2015)
  • Lanet (Sinister, 2012)
  • Luce (2019)
  • Muthu (1995)
  • Nekrotronic (2018)
  • Örümcek Adam 3 (Spider-Man 3, 2007)
  • Sadakatsiz (Unfaithful, 2002)
  • Super 8 (2011)
  • Umrika (2015)
  • Victoria & Abdul (2017)


PuhuTV

Doğuş Holding çatısı altında kurulan ve "Sen Nasıl İzlersen" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren PuhuTV; bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısı olan PuhuTV'nin Hülya Koçyiğit için ayrılmış özel kütüphanesinde izleyebileceğiniz filmler şöyle;

  • Almanya Acı Vatan (1979)
  • Derman (1984)
  • Evlidir Ne Yapsa Yeridir (1978)
  • Firar (1984)
  • Gülşah (1975)
  • Gülşah Küçük Anne (1976)
  • İstasyon (1977)
  • İşte Hayat (1975)
  • Kurbağalar (1985)


Tivibu

Tivibu, pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş macera, aksiyon ve eğlence dolu en yeni filmleri ekranlara getirmeye devam ediyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde farklı dallarda adaylık ve ödül alan yapımlar, ekim ayı boyunca SinemaTV'de.

Ayrıca korku ve gerilim türünün usta yönetmeni M. Night Shyamalan ve Hollywood'un en başarılı oyuncularından Kate Winslet, filmleriyle ekim ayı boyunca Sinema 1001'de.

Ekim boyunca yetişkinler ve çocuklar için birbirinden heyecanlı film serilerini de ekrana getirien Tivibu izleyicilerini X-Men, Yıldız Savaşları ve Buz Devri gibi film serileriyle büyük küçük herkesi maceradan maceraya koşturuyor.

Marvel Comics tarafından oluşturulan X-Men evreninden 10 film Kırmızı Halı klasöründe seyirciyle buluşurken Stan Lee ve Jick Kirby'nin kaleminden çıkan bu süper kahraman hikayesi, izleyiciyi mutantların dünyasına davet ediyor.

X-Men evrenini başka bir boyuta taşıyan ve Deadpool'un hikayesine odaklanan Deadpool ve Deadpool 2 de ekim ayı boyunca Kırmızı Halı klasöründe izlenebiliyor.

Ekim ayında izleyiciyle buluşan bir başka seri de Yıldız Savaşları; George Lucas'ın oluşturduğu ve vizyona girdiği andan itibaren bilim kurgu efsanesine dönüşen bu seri, kurgusal bir galakside Jedi'lar ve Sith'lerin mücadelesini anlatıyor.

"Uzun zaman önce çok çok uzak bir galakside" (A long time ago in a galaxy far far away) cümlesiyle başlayan filmler, hemen ardından gelen Star Wars yazısı ve açılış şarkısıyla yetişkinlerin masalına dönüşürken 'Güç' diye adlandırılan ve tüm evreni kapsadığına inanılan enerji fikri ve "Güç seninle olsun" cümlesi hafızalara kazınıyor.
Buzul Çağı'nın başlamasıyla sıcak bölgelere göç eden hayvanların yaşadıklarını anlatan beş animasyonluk Buz Devri serisi de hem çocukları hem yetişkinleri bu ay da ekran karşısına kilitliyor.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle ay sonuna kadar Seç İzle/ Film /Tivibu Vitrin altında En İyi Arkadaşım klasöründe, "Hachiko", "Sevimli Porsuk", "Ayı Yogi" ve "Konuşan Hayvanlar" gibi filmler öne çıkıyor.

Yıldızlı Filmler klasöründe ise aralarında ünlü oyuncuların başrollerinde oynadığı "Forrest Gump", "Altıncı His", "Matrix" gibi artık birer klasiğe dönüşen filmler izlenebiliyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun izleyicisine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde ekim ayının bu üçüncü haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Altıncı His (The Sixth Sense, 1999)
  • Annabelle (2014)
  • Dönme Dolap (Wonder Wheel, 2017)
  • İkizler Projesi (Gemini Man, 2019)
  • Kol Saati (Slava / Glory, 2016)


TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine yeni yayın döndeminde de sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin ekim ayının bu üçüncü haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Arizona Silahşorları (Arizona Raiders, 1965)
  • Ateşle Kutsanmış (Iluminados por el fuego / Blessed By Fire, 2005)
  • Dünyanın Merkezine Yolculuk (Journey to the Center of the Earth, 2008)
  • Güneşin Çocukları (Khorshid / Sun Children, 2020)
  • İğne İplik (Sui Dhaaga: Made in India, 2018)
  • Kayıp Kral (King of the Belgians, 2016)
  • Keloğlan Yeni Masal (2018)
  • Kraliçe Lear (2019)
  • Mezbaha (Koshtargah / The Slaughterhouse, 2020)
  • Mozart'ın Kızkardeşi (Nannerl, la soeur de Mozart / Mozart's Sister, 2010)
  • Potemkin Zırhlısı (Bronenosets Potemkin / Battleship Potemkin, 1925)


Festival ajandası


9. Boğaziçi Film Festivali Biletleri Satışta!

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 9'uncu Boğaziçi Film Festivali, Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Hakkındaki Genelge'de yer alan tedbirleri uygulayarak seyircisini sinema salonlarında ağırlamaya hazırlanıyor.
 


Biletler için Mobilet!

Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL'den satışa sunuldu.

Satışa sunulan festival biletleri mobilet.com'dan alınabilecek, ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 ve Kadıköy sinemaları gişelerinde de satışta olacak.

Yedi gün sürecek Boğaziçi Film Festivali'nde film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları, TRT'nin Kurumsal İş Ortaklığı ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9'uncu Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul'da ağırlayacak.

Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ve sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Festival açılışını Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanovic ile yapıyor!

9'uncu Boğaziçi Film Festivali açılışını, Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanovic'in 27'nci Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirdiği Not So Friendly Neighborhood Affair (Deset u pola) filmiyle yapacak.

İlk uzun metrajlı filmi No Man's Land ile En İyi Uluslararası Film dalında hem Oscar'ı hem de Altın Küre'yi kazanan yönetmenin Saraybosna'da geçen bu son filmi; izleyiciyi zorlu bir pandemi yılının ardından toparlanmaya çalışan tarihi şehre davet ediyor.

Film, Zagrebli bir kadının şehirdeki en iyi kebabı yemek için gelmesini ve yapılan zararsız ve küçük bir jestin birçok kişinin iş ve özel hayatının altüst olmasına neden olmasını anlatıyor.

Konusuyla dikkatleri üzerine çeken film, Türkiye prömiyerini festivalin açılış töreninin ardından yönetmen Danis Tanovic'in katılımıyla yapacak.


9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Filmleri

  • Anadolu Leoparı (Emre Kayiş)
  • Bağlılık Hasan (Semih Kaplanoğlu)
  • İçimdeki Kahraman (Sinan Sertel)
  • İki Şafak Arasında (Selman Nacar)
  • Kafes (Cemil Ağacıkoğlu)
  • Koridor (Erkan Tahhuşoğlu)
  • Lacivert Gece (Muhammet Çakıral)
  • Okul Tıraşı (Ferit Karahan)
  • Pota (Ahmet Toklu)
  • Sabırsızlık Zamanı (Aydın Orak)
     


9. Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Filmleri

  • Bebia, My Only Desire (Juja Dobrachkous, Birleşik Krallık-Gürcistan)
  • Jack's Ride (Susana Nobre, Portekiz)
  • Last Days of Spring (Isabel Lamberti, Hollanda-İspanya)
  • Ripples of Life (Shujun Wei, Çin)
  • Summer Blur (Han Shuai, Çin)
  • The Great Movement (Kiro Russo, Bolivya-Katar-Fransa-İsviçre-Birleşik Krallık)
  • Pota (Ahmet Toklu, Türkiye)
  • The Sacred Spirit (Chema García Ibarra, İspanya-Fransa-Türkiye)
  • Things Worth Weeping For (Cristina Grosan, Macaristan)
  • Wild Roots (Hajni Kis, Macaristan, Slovakya)

Festivalin kapanış filmi, The Electrical Life of Louis Wain!

9'uncu Boğaziçi Film Festivali kapanışını ise 29 Ekim'de başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Claire Foy'un yer aldığı, yönetmenliğini Will Sharpe'nin yaptığı The Electrical Life of Louis Wain filmi ile yapacak.

Eğlenceli, hatta bazen psikedelik tarzdaki resimleriyle toplumdaki kedi algısına tümüyle farklı bir bakış açısı getiren egzantrik İngiliz sanatçı Louis Wain'in sıra dışı hayat hikayesini anlatan film, seyirciyi 1800'lerin sonundan 1930'lara doğru bir zaman yolculuğuna çıkartıyor.

Dünya prömiyerini 48'inci Telluride Film Festivali'nde yaptıktan sonra Toronto Film Festivali'nde de gösterilen film, Louis Wain'in dünyanın "elektrik yüklü" gizemlerini çözmekle meşgul olurken bir yandan da kendi hayatını anlamlandırma çabasını ve eşi Emily Richardson'la yaşadığı büyük aşkı anlatıyor.
 


9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması Filmleri

  • Akıntı (Arda Ekşigil)
  • Aynı Gecenin Laciverti (Nuri Cihan Özdoğan)
  • Benden Korkmana Gerek Yok (Recep Bozgöz)
  • Cemile (Belkıs Bayrak)
  • Disonans (Ramin Matin)
  • Hemnefes (Abdullah Şahin)
  • Jülide (Elif Eda Karagöz)
  • Plastik Rüya (Merve Bozcu)
  • Soğuk (Adar Baran Değer)
  • Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı (Emir Külal Haznevi)
     


9. Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Kısa Kurmaca Film Yarışması Filmleri

  • 4AM (Mehdi Fikri, Fransa)
  • Displaced (Samir Karahoda, Kosova)
  • Hair Tie, Egg and Homework Books (Luo Runxiao, Çin)
  • Heading South (Yuan Yuan, ABD-Çin)
  • Lemongrass Girl (Pom Bunsermvicha, Tayland)
  • Neon Phantom (Leonardo Martinelli, Brezilya)
  • The Last Ferry from Grass Island (Linhan Zhang, ABD-Hong Kong)
  • Towards Evening (Teymur Hajiyev, Azerbeycan)
  • Trumpets in the Sky (Rakan Mayasi, Filistin-Lübnan-Belçika-Fransa)
  • When Night Meets Dawn (Andreea Cristina Bortun, Romanya)
     


9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması Filmleri

  • Abélla'nın Yolculuğu (Enis Manaz)
  • Çamur (Seyithan Kartal)
  • Geride Kalan (Mehmet Emre Gül)
  • Goca Yörüğün Tohumları (Mehmet Köprü)
  • Hıdrellez: Mahalleye Bahar Geldi (Nesli Özalp Tuncer, Yunus Tuncer)
  • İçtima (Nuray Kayacan Sünbül)
  • Kişi ve Mekan (Zuhal Kaya)
  • Son Fotoğraf (Mehmet Akif Güler)
     


9. Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Kısa Belgesel Film Yarışması Filmleri

  • Burnt. Land of Fire (Ben Donateo, İsviçre)
  • Don't Hesitate to Come for a Visit, Mom (Anna Artemyeva, Belçika-Macaristan-Portekiz-Rusya)
  • Niha Sunhu (Jose Magro, Portekiz)
  • Raisa (Dorota Migas-Mazur, Polonya)
  • Sigurimi (Luigijina Shkupa, Arnavutluk-Almanya)
  • The City of the Sun (Maria Semenova, Rusya)
  • The Last One (Fariz Ahmedov, Azerbeycan)
  • The Robot and The Butterfly (Gaile Garnelyte, Litvanya)
  • We Have One Heart (Katarzyna Warzecha, Polonya)
  • You Can't Automate Me (Katarina Jazbec, Hollanda)

 

15. Crossroads Ödülleri

Dünyanın en büyük üçüncü sivil toplum kuruluşu olarak bilinen JCI (Junior Chamber International Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) İstanbul tarafından 14 yıldır BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında düzenlenen 15'inci Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" temasıyla gerçekleşti.

Festival şimdi, temasının yansımalarını ve izlerini anlatan kısa filmleri ve yönetmenlerini 17 Ekim'de Baba Sahne'de gerçekleştirilecek Gala Gecesi'nde ödüllendirecek.
 


Festivalin bu seneki ana jüri üyeleri arasında yapımcı Diloy Gülün, yönetmen/yapımcı Leyla Yılmaz, oyuncu İpek Erdem ve Ahmet Rıfat Şungar bulunuyor.

Dr. Öğr. Üyesi Emrah Suat Onat, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, oyuncu Özlem Durmaz, yazar, oyuncu Damla Ersan, Melda Çınar, muhabir, yönetmen Ulaş Tosun'dan oluşan Ön Eleme Jüri Üyeleri dünya çapında 16 ülkeden başvuran 1769 film arasından finalist filmleri belirledi.

Finale kalan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı 20 film, izleyenlerin beğenisine sunuldu ve izleyiciler tarafından beğenilen filmler ve yönetmenler ayrıca seyirci özel ödüllerine aday gösterildi.

Festivalin bu seneki danışma kurulunda ise yönetmen Hatice Aşkın, Doç. Dr. İstanbul Gelişim Üni. GSF İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Nagihan Çakar Bikiç,

İstanbul Beykent Üni. İletişim Fakültesi Dekanı Oğuz Makal ve Dr. Öğr. Üyesi Zühal Çetin Özkan yer aldı.

Finalist film gösterimleri 1-14 Ekim tarih aralığında Tasarım Atölyesi Kadıköy'de ücretsiz gerçekleşti.

17 Ekim'de Baba Sahne'de gerçekleşecek olan Gala Gecesi'nde ise sekiz farklı kategoride kısa filmler ödüle layık görülecek.

Gala gecesinde gerçekleşecek NDBT Topluluğu Raks Dans Tiyatrosu gösterisi ve Otto Barok Topluluğu müzik dinletisi ile katılımcılar keyifli anlar yaşayacak.

Sinemaseverler için büyülü bir atmosfere sahip olan 15'inci Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni ve Gala Gecesi'ne tüm sinemaseverler davetlidir.

 

Güzel Ordu Kısa Film Festivali

22-23-24 Ekim 2021 Ordu'da gerçekleşecek 'GOKISAFİLMFEST', zengin bir programla sinemaseverlerle buluşacak.
 


Her yıl büyüyerek devam eden festival kapsamında; bu yıl ulusal yarışmalı bölümün yanı sıra film gösterimleri, sinema sektöründeki deneyimli isimlerin birikimlerini aktardığı çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler, konser ve masterclasslar sinemasever izleyicilerle buluşacak.

Geniş bir kitle tarafından takip edilen kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek, kısa filmi tanıtmak, dünyadan ve Türkiye'den gelen farklı kültürlerdeki örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platformu sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyecekleri bir festival geleneği oluşturmak amacıyla Güzel Ordu Kısa Film Festivali ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirildi.

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek 'GOKISAFİLMFEST'te 2021 yılının teması "DALGA"

İlk yılında "Karadeniz", ikinci yılında "Çocuk Hakları", üçüncü yılında "Kadın Hakları" dördüncü yılında "Adalet" temalarıyla düzenlenen festivalin yarışma bölümü her yıl bir önceki yıldan daha fazla ilgi gördü, yarışmanın 2021 yılı teması ise "Dalga" olarak belirlendi.

"Yapılan her şey kendi dalgasını oluşturur…" düşüncesiyle, GOKISAFİLMFEST, bu teması ile; suyun yüzeyine atılan minik bir taşın oluşturduğu dairesel dalgalar gibi, hayattaki küçük dokunuşların pozitif etkisini ileriye taşımak için, oluşan dalgalara, sanat aracılığıyla farkındalık sağlamaya ve sinema yoluyla odaklanmaya davet ediyor.


GOKISAFİLMFEST basın lansmanı Ordu'da gerçekleşti

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan GOKISAFİLMFEST Festival programı 5 Ekim Salı günü Ordu'da gerçekleşen basın lansmanı ile açıklandı.

Ordu protokolünün, STK Başkanlarının ve Ordu ulusal ve yerel basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda GOKISAFİLMFEST hakkında bilgi veren Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Tevfik Serdar Köksal "Derneğimiz tarafından her yıl festival ve festival kapsamında düzenlenen kısa film yarışması, yeni yetenekler için önemli bir fırsat. Sanat iyileştirir, birleştirir, düşündürür ve güçlendirir. Sinema sektörünün tüm paydaşları açısından, anlatmak istediklerinin seyirciye ulaşmasını teşvik etmek ve buna aracı olmak hepimizin heyecanı," açıklamasında bulundu.

Başkan Tevfik Serdar Köksal "Dünyadaki film festivallerine baktığımızda da yerelde yapılan etkinliklerin endüstrideki yeri çok büyük. Anadolu bizim tarihimizin kalbi. Binlerce yıllık yaşanmışlıklarla dolu kadim topraklarımızın o gün olduğu gibi bugün de sanatla iç içe olmasını çok önemsiyoruz. Yarışmamız geçtiğimiz yıl uluslararası idi. 2 bin 825 yabancı ve yerli filmin katılmış olması, Türkiye'deki yerel organizasyonların uluslararası platformlarda da önemsendiğinin göstergesi" dedi.
 


Güzel Ordu 5. Kısa Film Yarışması finalistleri açıklandı!

1 Haziran tarihinde başlayan ve 19 Eylül 2021 tarihinde sona eren başvurularla 239 filmin katıldığı yarışmada finale kalan 12 eser ise şöyle;

  • Araf 2052 (Purgatory 2052, Okan Aysalar)
  • Bi' Zahmet (Please, Engin Ökmen)
  • Bilardo (Billiards, Ecem Anay)
  • Bir Annenin Sonatı (A Mother's Sonata, Fehmi Öztürk)
  • Bulak (Fount, Evrim İnci)
  • Buz İçin Çığlık (ScreamForIce, Emir Aytemür)
  • Büyük Saat, Küçük Saat (TheClocks, Ecem Arslanay & Yiğit Tanel Kaçar)
  • Dönüş (WayBack, Mustafa Murat Uluer)
  • Duende (Mevlüt Karabulut)
  • Kof (Hollow, Ayşe Mutluşen)
  • Körgöze (Spell Out, Harun Sağlam)
  • LAL (Gökalp Gönen)


'GOKISAFİLMFEST' artık her yıl bir sanatçıya adanacak: Bu yılın sanatçısı "Zuhal Olcay"

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Kısa Film Festivali bu yıl itibari ile her yıl sanata üreterek katkı sağlayan bir sanatçıya adanacak.

Bu yılın sanatçısı toplumsal konuları ele alan filmlerde usta oyunculuğuyla adından söz ettiren çok yönlü sanatçı Zuhal Olcay oldu.

Festival; Zuhal Olcay'ın oynadığı Hiçbiryerde filmi ile açılacak, ayrıca Zuhal Olcay Kısa Film Seçkisi katılımcılar ile beraber izlenecek.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU