Karamollaoğlu'ndan ortak yayın değerlendirmesi: Seçim 2 parti arasında intibası oluşturuluyor

Saadet Partisi Genel Başkanı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayınını bu sözlerle değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca, Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen "Büyük İstanbul Şöleni"nde partililere hitap etti. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayınına değinen Karamollaoğlu şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanki bu seçim sadece 2 parti arasında yapılıyor gibi bir intiba doğurulmaya çalışılıyor. Türkiye ısrarla Amerika'ya benzer bir tarzda ikili bir sisteme itilme çabası içinde. İstanbul şehir olarak şu anda geldiği noktada yaşadığı problemlerden kurtulsun istiyorsak, üçüncü bir yolun var olduğunu duyurmak mecburiyetindeyiz. İnsanlarımızı bu noktada birleştirmek için çaba sarf etmeliyiz.

Saadet Partisi'ni tasvip edenlerin destek verdikleri takdirde Türkiye'nin bir numaralı partisi olacaklarını dile getiren Karamollaoğlu, Türkiye'de yaşayan insanların çektikleri sıkıntılardan kurtulmak için partilerine destek vermesini gerektiğini söyledi. 

Aziz milletime sesleniyorum; siz tasvipte bulunmasının ötesinde tercihte bulunacaksınız ki, bu ülkenin problemleri çözülsün. Bu ülkenin problemlerini çözemeyecek olanlara nasıl teslim edersin? İstanbul'u başka bir zihniyete nasıl teslim edersin? Ben şahıslar üzerinde durmuyoruz. Kim seçilirse, bu millet kimi tercih ederse, buna rıza göstermek mecburiyetindeyiz. Hatta seçildikten sonra ortaya koyacağımız fikirler onların başarılı olmalarına bile yardımcı olabilir. Bizim ilkelerimiz herkese açık. Bunu uygulayan bu ülkenin problemlerini çözer.

Karamollaoğlu seçmene seslendi, iki yanlıştan birini seçmek zorunda değilsiniz dedi, ortak TV programı için değerlendirmede bulundu: 

31 Mart öncesi 2 parti, 2 aday teranelerini dinledik. Buna aldırış etmeden aday oldum. Şimdi bizim var olduğumuz bilindiği halde yeniden bu ikili sisteme bir dönüş var. Kendilerini defalarca ikaz etmeme, 'Gelin şu ülkemizdeki demokratik seviyeyi yükseltelim' dememe rağmen, burada bizler de adayken, yalnız sizlerin davet edileceği toplantıya öbür adaylar gelmiyor diye katılmayınız. Şimdi adına 'demokrasi şöleni' dedikleri bir tiyatroyu televizyonda oynayacaklar. Halkıma sesleniyorum, 2 yanlıştan birisini seçmek zorunda değilsiniz. Saadet Partisi var.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU