Gwyneth Paltrow'tan yeni cinsel sağlık takviyesi: "Sekse hazır"

Takviye, kadınların cinsel arzusunu desteklemek için tasarlandı

(AFP)

Gwyneth Paltrow, kadınların libidosunu artırmak ve cinsel sağlığını desteklemek için tasarlanmış besin takviyesini piyasaya sürdü.

Ürün, girişimci oyuncunun sağlıklı yaşam imparatorluğu goop'un bir parçası olarak piyasaya sürülüyor ve alışılmadık bir adı var: DTF, "sekse hazır" (down to f***) ifadesinin günlük konuşma dilindeki kısaltması.

Şirket, internet sitesinde takviyeyi şöyle açıklıyor:

Cinsel dürtülerimizi hareketlendirmek için yardım istediğimizi söylemekten utanmıyoruz.

Yalnız olmadığımızı da biliyoruz: Günlük stres ve kaygı, hormonal dalgalanmalar ve yorgunluk, kadın libidosunu ve cinsel sağlığı etkileyebilir. (Burası vahşi bir dünya).

Goop, "arzunun önündeki bu yaygın fizyolojik engellerden bazılarını" ele almak için "cinsel sağlık araç setine" ekleyebileceği bir şey üretmeye bilim ve araştırma ekibinin yardımcı olduğunu söyleyerek açıklamasına devam ediyor.

DTF kullananlara, sonuçları görmek için iki ay boyunca günde iki kapsül almaları tavsiye ediliyor.

Takviyede ne olduğuna gelince, ürün goop'un "kadınlarda sağlıklı cinsel uyarılmayı ve arzuyu desteklediği klinik olarak gösterildiğini" söylediği Libifem® çemen otu özü içeriyor.
 


Buna ek olarak DTF, goop'un "geleneksel bir kadın sağlığı adaptojeni" olarak tanımladığı shatavari ve "ruh hali desteği" sağlayan safran özü içeriyor.

Ancak internet sitesi, belirttiklerinin ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından değerlendirilmediğini de açık bir şekilde söylüyor. Ürünün herhangi bir hastalığı teşhis etmesi, tedavi etmesi, iyileştirmesi veya önlemesi de amaçlanmamış.

Ürünün ismi içinse goop şunu belirtti:

Bu sadece seksle ilgili değil: Daha sık, daha fazla zevk arayışımızı desteklemekle ilgili. Ve evet, adını DTF koymayı seçtik. Bu, paylaştığımız bir şaka olabilir.

Ürünü Instagram hesabında tanıtan Paltrow şunları ekledi:

Günlük stres ve kaygı, hormonal değişiklikler, yorgunluk, yaş… Bunlar libidomuzu ve cinsel sağlığımızı etkileyebilir.

Yani evet, biz (bilim ve araştırma ekibimizle) GERÇEKTEN yardımcı olan bir takviye ürettik ve evet, buna DTF adını verdik. Çünkü biliyorsunuz, biz @goop'uz.

Goop, benzersiz cinsel sağlık ürünleriyle tanınıyor; örneğin bir "bacak arası aynası" satıyor. Fakat goop'un bu ürünlerine dair tartışmalar da var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket 2018'de, vajinal yumurtaların sağlığa yararları hakkında bilimsel olmayan iddialarda bulunduğu için 110 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon 325 bin TL) ödemek zorunda kalmıştı.

Goop, internet sitesinde, günlük kullanıldığı takdirde yeşim vajinal yumurtanın negatif enerjiyi ortadan kaldırarak kadınlara "manevi detoks" sağlayabileceğini belirtmişti.

Fakat Kaliforniya'dan bir grup bölge başsavcısı, sitede ileri sürülen iddiaların asılsız olduğunu belirterek şirkete dava açmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU