Ev sinemasından vizyona bu hafta: Bir anti-kahramanın dönüşü; Nefesini Tut 2

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

Korku filmleri izlemek, insanların başına gelen kötü şeyleri izlemek gibidir, işte bu yüzden, bu filmler devam filmleri ortaya çıktığında hayatta kalanlardan ziyade gözlerimizin insanlara bela olan o kötü adamları araması da bu kötülük sarmalanın acaba nasıl devam ettiğini merak ettiğimiz içindir.

Bu hafta sinemalara ikinci bölümüyle dönüş yapan Nefesini Tut adlı filmin dikkat çeken kör adamı, serinin ilk bölümünü seyredenler için artık gizemli bir karakter değil: Seyirci suçlarını zaten biliyor.

Ama filmin yapımcıları yine de uzun, çok uzun bir süredir sistemin dışında yaşayan, genel olarak dünyaya hiçbir faydası olmayan ve dünya ona iyi davranmadığı için "iyilik" kavramını da unutan Norman Nordstrom adındaki bu kör adamı bu yeni bölümde yine hem bir şekilde desteklememizi hem de bunu yapmaktan rahatsızlık duymanızı istiyor gibi görünmeye devam ediyor.


Bir anti-kahramanın dönüşü; Nefesini Tut 2

Yönetmen: Rodo Sayagues / Oyuncular: Stephen Lang, Madelyn Grace, Brendan Sexton III, Adam Young, Rocci Williams, Christian Zagia, Bobby Schofield, Fiona O'Shaughnessy, Stephanie Arcila, Diaana Babnicova, Sofija Stojanovic, Steffan Rhodri, Miodrag Cvetkovic, Ibrahim Ishaq, Eydel Francisco Balbuena, Ron Rogell, Georgia Collins, Fiona Watkins, Jacob Lemieux, Joshua Compos, Erik Heilner / Süre: 98 dakika
 

 

Şimdi sen de benim gördüklerimi göreceksin…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Don't Breathe 2 adlı bu film; evine girenlere cehennemi yaşatan görme engelli Norman'ın, bu kez kendisiyle birlikte yaşayan on bir yaşındaki Phoenix'i koruma motivasyonuna da sahip olarak evine girenlere karşı verdiği savaşı anlatıyor.

2016 yapımı bir gerilim filmi olan serinin ilk filminde, yıllarca ıssız bir mahalledeki evinde saklanan Norman Nordstrom körlüğü nedeniyle herkes tarafından hafife alınmıştı, ama sonunda hayatta kalma ve istediğini elde etme konusundaki yılmaz iradesini ortaya koymuştu; ayrıca kişiliğinin korkunç, kötü tarafını da.

Hal böyle olunca film, karşımızda hiçbir şeyin, hiç kimsenin ya da vicdanın yoluna çıkmasına izin vermeyecek bir anti-kahraman çıkarmıştı.
 


Filmin bu ikinci bölümünde; yaşanan olayların üzerinden geçen sekiz senenin ardından kendisine yeni bir hayat kuran Nordstrom, on bir yaşındaki Phoenix adlı bir kız ile birlikte yaşıyor.

Bir evde çıkan yangın sonucu yetim kalan Phoenix'i yanına alan Norman, her zaman hakkı olduğunu düşündüğü çarpık adaleti bulmuş ve bir önceki bölümde sarhoş bir sürücü tarafından kendisinden çalınan ailesini kendince yeniden yaratmış gibi görünüyor.
 


Haliyle Norman tam bir pervane ebeveynlik sergiliyor; kızının hayatının her dakikasını kontrol ediyor, ancak aralarında tuhaf bir kimya, ilişkilerinde gerçekten hoş bir şey de var, Norman kızını çok seviyor ve onu kaybetmekten fazlasıyla korkuyor.

Bu yüzden Norman şeytani geçmişini ondan gizliyor ve aşırı korumacı bir ebeveynlik tarzı ile tuhaf bir şekilde kendini küçük kıza hayatta kalma becerilerini öğretmeye adıyor.

Norman Phoenix'e karşı çok sert; onu askeri bir eğitim düzenine sokmuş, fakat yine de ona değer verdiği aşikâr ve onu gerçekten seviyor.

Elbette her ebeveyn örnek oluşturarak çocuğunu eğitir; ebeveyn ne biliyorsa çocuğa onu öğretir, ama Norman'ın bu deneyimi, dünyanın oldukça kötü bir yer olduğu yönünde olduğu için vermesi gereken şey de hayatta kalma teknikleri ile sınırlı kalıyor.
 


Artık Phoenix'e sahip olan Norman, farklı bir kimliğe bürünmüş gibiyse de gerçek mizacını uzun süre saklayabilmesi pek tabii ki mümkün durmuyor.

Norman, bir tehdit geldiğinde, kızının yetkin olduğundan emin olmak isterken doğal olarak kaçınılmaz son gerçekleşiyor ve kendilerine kurdukları sakin hayat davetsiz misafirlerin evlerine gelmesiyle bozuluyor ve tehlike çanları onlar için çalmaya başlıyor.

Bu davetsiz misafirler bir kez daha Norman'ın evine geldiğinde, bu sefer Phoenix hırsızların markajına giriyor ve küçük kızı korumak isteyen Norman'ın içinde saklı olan kimliği yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Hayatında her şeyden daha çok önem verdiği Phoenix'i kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır olan Norman, böylelikle güvenli sığınağını terk ederek kızı kaçıran haydutların peşine düşüyor.
 

 

Gün ışığına çıkan gerçekler

Serinin ilk filminde hepimizi terleten şey hangi karakteri desteklememiz gerektiği fikrinde bocalamış olmamızdı.

Bizi Norman Nordstrom'la tanıştıran ilk filmde; üç genç, bu kör adamın parasını çalmak için evine gizlice girdiklerinde farkında olmadan evin gerçekten de karanlık sırlarla dolu bir tuzak olduğunu ortaya çıkarmışlardı.
 


Bu sırada Norman onları savuşturmak için bir ölüm makinesi olarak yeteneklerini ortaya koyduğunda biz tam da kör bir adamın evini ve kendisini savunuyor olduğunu düşünerek ondan yana olmaya hazırlanırken, bir süre sonra Norman'ın kendi canavarca işleri gün ışığına çıktığında hem ondan tiksinmiş hem de gayri ihtiyari safımızı genç hırsızlardan yana belirlemiştik.

Ama elini yüzünü suça ve kana bulamış iki tarafın arasında kendimizi böyle kararsız hale düşmüş bir şekilde bulmamız bile üzerinde düşünülmesi gereken başlıbaşına karmaşık bir durumdu.
 

 

Norman Nordstrom tekrar geri dönüyor

Belli ki yine bizi şaşırtmaya çalışan bu devam filmini yazmak için yeniden Sayagues ile bir araya gelen Alvarez, bu defa koltuk değişimi yaparak bu filmde yönetmenliği Sayagues'e devrediyor.

Ve her iyi gerilim filmi gibi bu film de bilmecemsi yapsını koruyor; film boyunca her sahne bize bazı ipuçlarını veriyor ve bizim de onları bir araya getirmemiz gerekiyor.

Elbette Norman bir kahraman değil, hatta doğru şeyi yaptığını düşünen ama ahlaki pusulası tamamen bozuk sapkın, yanlış yola yönelmiş, süper saldırgan ve zaaflarına yeni düşmüş bir adam.

Norman'ın körlüğüne neden olan savaş yaralarının haricinde geçmişte yaşadığı diğer travmalar da görme yeteneğinin çok ötesinde, manevi, duygusal ve zihinsel hasarlara yol açmış.

Doğamız gereği eminim hepimiz her koşulda kendimizin haklı olduğunu düşünürüz, haliyle kötüler de kötü olduklarını bilmezler.
 


Dolayısıyla Norman da kendi kötülüklerini bir şekilde maskelemeye çalışsa da sonuçta gerçekte kim olduğunu saklamak başına geenlerden sonra mümkün görünmüyor.

Bu yüzden bir kez daha bu görme engelli adamın artık işi bitmiştir diye düşünürken o, hayal edebileceğimizden çok daha yetenekli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Ama hayatını şiddetle sürdürmenin şiddetli sonuçlara yol açtığını görecek olan Norman'ın affedilmesi zor şeyler yaptığı için er geç bunların sonuçlarıyla da yüzleşmesi kaçınılmaz bir hal alıyor.

Sonunda, izleyiciler bir kez daha Norman hakkında ve onun yaptığı şeyler hakkında ne hissettiklerine kendileri karar vermek zorunda kalacaklar; zaten yapımcıların niyeti de tam olarak bu sanırım.
 


Artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemeyen bu adamın hayatını ve karakterini daha fazla keşfetmek ve ilk filmden sonra neler yaşadığını görmek istyenler için Nefesini Tut 2 sürükleyici bir hikâye sunuyor.

Aldığı eğitimlerle güçlendirilmiş, durumun gereğine ayak uydurabilen ve edindiği becerileri cesurca kullanabilen Phoenix'in kendisi için daha iyi bir yaşam yaratmak için kendisinin kurtarıcısı olması gerektiğini idrak etmesi sanki serinin farklı bir şekilde devamının da geleceğinin sinyalini veriyor.


Haftanın diğer filmleri

Ekim ayında birbirinden farklı filmlere ev sahipliği yapan sinema salonları farklı türlerden merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunarken çevrim içi dijital platformlar da vizyona girememiş en yeni filmleri izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor.

Vizyonda yer alan filmlerin yanı sıra Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die), Nefesini Tut 2 (Don't Breathe 2), Süper Köpek ve Turbo Kedi (StarDog and TurboCat), Sevgili Yoldaşlar (Dorogie tovarishchi, Dear Comrades!), Kitab-ı Cin, Av, Müfreze ve Avcı İlk Kehanet gibi filmler bu hafta vizyonda kendine yer buluyor.

 

Av

Yönetmen: Emre Akay / Oyuncular: Billur Melis Koç, Ahemt Rıfat Şungar, Yağız Can Konyalı, Yılmaz Adam Bayraktar, Baki Rıdvan Kaymaz, Ararat Mor, Ayşe Özköylü, Kenan Acar, Emre Yetim / Süre: 87 dakika
 

 

Farklı bir dir doğaya ve öze dönüş hikayesi…


Daha önce hazırlık aşamasındayken Antalya Film Festivali'nden hem Sümer Tilmaç Destek Fonu büyük ödülünü, hem de Work in Progress ödülünü alan, sonrasında Amerika'daki beş ayrı film festivalini (Boston Underground, Brooklyn Horror, North Bend, Overlook ve Popcorn Frights) çevrim içi platformda buluşturan Nightstream'de Kuzey Amerika prömiyerini yapan, devamında Neuchâtel, London FrightFest, Slash Vienna, Lisbon MotelX, Rejkjavik ve Osnabrück Film Festivali gibi prestijli tür festivallerinin programında yer alan ve nihayet bu hafta Türkiye sinemalarında gösterime giren Av adlı bu filmde; polis memuru Sedat, genç bir çiftin yaşadığı, terkedilmiş bir apartman dairesini basar.

Çıkan arbedede Fırat ölür, Ayşe kaçar ve bu sırada ailesinin çiftlik evinden para ve araba çalıp, bir daha dönmemek üzere yollara düşer, fakat peşinde Sedat ve yanına aldığı üç erkek vardır.

Belirsiz bir Anadolu kentinin kenar mahallesinde başlayan bu soluksuz kaçış, giderek ıssızlaşan vahşi doğaya doğru uzanır.

Ayşe'nin peşindekilerin kimlikleri ve amaçları zamanla ortaya çıkar: Avcılar Ayşe'nin babasının emirleriyle hareket eden kardeşi, zorba kocası ve iki uzak akrabasından oluşmaktadır.

Ve Ayşe'nin bir namus cinayetine kurban gitmek üzere olduğu anlaşılır.

Erkek-egemen bir toplumda hayatta kalma mücadelesi veren Ayşe peşindekilerden kaçarken ormanın derinliklerine doğru sürüklendikçe, hayatta kalabilmek için en az onu avlayanlar kadar acımasız olmalıdır.

Kendisini öldürmek isteyen ailesinden kaçarken şiddet girdabının içine doğru sürüklenen ve avdan avcıya dönüşen Ayşe'nin gerilim dolu hikâyesini sade bir şekilde anlatan, hızlı temposuyla soluksuz bırakan bu film, sert ve katıksız tarzının yanı sıra muhteşem doğal mekânlarıyla da dikkat çekiyor.


Avcı İlk Kehanet

Yönetmen: Onur Aldoğan / Oyuncular: Gürbey İleri, Turabi ‘Turbo' Çamkıran, Ferzan Hekimoğlu, Bülent Çetinaslan, Levent Sülün, Vahdet Çakar, Aylin Eren, Yalın Cengis, Tayfun Turhan, Turgay Baydur, Filiz Cercis, Selin Irmak / Süre: 85 dakika
 

 

Bazen kendi işini kendin yapman gerekir…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren ve binlerce yıllık bir kehanetin izinde Cehennem'den gelen yaratıklarla yapılan son bir savaşı kadrajına alan Avcı İlk Kehanet adlı bu film; bilinen ilk kehanetin bir araya getirdiği avcı Phaldor ve arkeoloji öğrencisi Melis'in, dünyanın kaderine doğru yaptıkları zorlu ve fantastik bir yolculuğu anlatıyor.

İhracat şampiyonu dizilerin ünlü yapımcısı H. Hakan Eren'in imzasını taşıyan, yaratıcı yapımcılığını ise dizi doktoru Oya Doğan'ın üstlendiği; Türkiye'nin masalsı fantastik aksiyon türündeki ilk sinema filmi olan Avcı İlk Kehanet'in oyuncuları arasında, Survivor Türkiye ve Survivor All Star'da şampiyon olmasının ardından 80 ülkede MTV ekranlarında yayınlanan The Challenge 2019'da da şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Turabi ‘Turbo' Çamkıran dikkat çekiyor.

Acun Ilıcalı'nın da film için sosyal medyadan destek verdiği Turabi, filmde çok sürpriz bir karakterle izleyici karşısına çıkıyor.

 

Diana

Yönetmen: Christopher Ashley / Oyuncular: Jeanna de Waal, Roe Hartrampf, Erin Davie, Judy Kaye, Zach Adkins, Tessa Alves, Ashley Andrews, Austen Danielle Bohmer, Holly Butler, Bruce Dow, Lauren E.J. Hamilton, André Jordan, Gareth Keegan, Nathan Lucrezio, Tomas Matos, Chris Medlin, Laura Stracko, Bethany Tesarck, Stephen Carrasco, Richard Gatta, Emma Hearn, Shaye Hopkins / Süre: 117 dakika
 

 

Benzersiz bir hayatı tanıyın…


Broadway'deki resmi açılışı öncesinde kaydedilen ve Netflix'in Müzikaller kategorisinde bu hafta gösterime giren Diana: The Musical adlı bu orijinal müzikalde; Prenses Diana'nın göz kamaştırıcı ve yürek burkan hayat öyküsü sahneye taşınıyor.

Galler Prensesi Diana, peri masalını andıran evliliğinin arkasındaki monarşi gerçeğiyle yüzleşirken, medyanın baskısı da bir an olsun üzerinden azalmamıştı.

İnsanı sarsan dürüstlüğü, bugün bile hala ilham veren kendine has stili, modern bakış açısı, kalplerin prensesi olmak isteyen nazik ve şefkatli tavrıyla Prenses Diana, modern tarihin en büyük kültür ikonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Müzikal, yirminci yüzyılın en çarpıcı isimlerinden biri olan Galler Prensesi Diana'nın Prens Charles ile olan evliliğinden anneliğine, çalkantılı kraliyet yaşantısından kalplerin prensesi olmak için gerçekleştirdiği hayır işlerine odaklanıyor.

Jeanna De Waal'in Prenses Diana'yı canlandırdığı müzikalde Prens Charles rolünü Roe Hartrampf, Camilla Parker Bowles rolünü Erin Davie ve Kraliçe Elizabeth rolünü iki kez Tony Ödülü kazanan Judy Kaye oynuyor.

 

Forever Rich

Yönetmen: Shady El-Hamus / Oyuncular: Yootha Wong-Loi-Sing, Hadewych Minis, Jonas Smulders, Matteo van der Grijn, Sinem Kavus, Mustafa Duygulu, Sergio Fontana, Daniël Kolf, Simon van Lammeren, Zoë Love Smith, Richelle Plantinga, Sabri Saad El-Hamus, Tony van der Veer, Martijn Oversteegen, Kendrick Etmon, Yassin Dardour, Jelisa Van Schijndel, Tim Olivier Somer, Anna Deborah van der Rhee, Katie de Rooij / Süre: 89 dakika
 

 

Meteliksizken milyonluk bir adama dönüşen Rich'in varoluş mücadelesi…


Netflix'in Hollanda Yapımı Hip Hop Dramaları kategorisinde bu hafta gösterime giren Forever Rich adlı bu film; Richie'nin ve onun Hollanda'nın en büyük rap şarkıcısı olma yolculuğunun öyküsünü anlatıyor.

Richie, gelecek vadeden bir rapçidir.

Ancak yükselişteki bu şarkıcı, küçük düşürücü bir videosu viral olunca kontrolden çıkar ve onurunu kıranlarla ödeşmek için gece boyunca sürecek bir mücadeleye girişir.

Kariyerinin en önemli gösterisine hazırlanan Richie, bu sırada bir grup genç tarafından soyulur.

Bu soygunda Richie'nin, en değerli varlığı olan saati çalınır ama daha da ötesi aşağılayıcı soygunun görüntüleri internette viral hale geldiğinde, Richie'nin zor kazanılmış itibarı zarar görür.

Böylelikle intikam almak ve itibarını kurtarmak için yola çıkan Richie, kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

 

Kıvırcık Saç

Yönetmen: Justin Simien / Oyuncular: Zaria Kelley, Corinne Massiah, Elle Lorraine, Moses Storm, Madeleine Byrne, James Van Der Beek, Lena Waithe, Yaani King Mondschein, Jay Pharoah, Ashley Blaine Featherson, Judith Scott, Vanessa Williams, Tiffany Black, Kelly Rowland, Jamila Glass, Brooke Shepherd, Usher, Daheli Hall, Blair Underwood, Michelle Hurd, Chanté Adams, DeRon Horton, MC Lyte, Courtney Sauls, Robin Thede, Laverne Cox, Steve Zissiz, Raymond Ejiofor, Sammye Alix, Calvin Tolbert Jr., Nicole Byer, Justin Simien, Joy Sunday, Piers Stubbs, Jon Gabrus, LaFaye Baker, Nataliz Jimenez, Alex Marshall-Brown, Natasha Kojic, Cindy Leos, Kara C. Roberts, Zack Whyel / Süre: 102 dakika
 

 

Siyah kültürüne takıntılı olan ama onlara hiçbir şey vermeyen sisteme alternatif bir bakış…


Sundance Film Festivali'nin Gece Yarısı Bölümü'nün açılış programında yer alan, Cadılar Bayramı döneminde piyasaya sürülen bir Hulu orijinal filmi olan ve Netflix'in Korku Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Bad Hair adlı bu film; siyahi kadınların yaşadığı politik bir sorun olan saç problemini odağına alarak toplumun görünüşe verdiği anlamsız tepkiler hakkında bir tartışma başlatmayı amaçlıyor.

İzleyicisini 1989 yılının Amerika'sına götüren filmin hikayesi bolca korku ve hicivsel anlar vaat ediyor.

Los Angeles'da yaşayan Anna, küçük yaştan beri saçının şekli ve kabarıklığından memnun olmayan bir Afro-Amerikalıdır.

Bu nedenle kuzeninden saçına işlem yapmasını istediğinde başına talihsiz bir olay gelir ve saç derisinde kalıcı bir hasar bırakır.

O günden sonra Anna saçına el sürdürmemeye karar verir.

Küçüklüğünden beri radyoda sunuculuk yapmaya ilgisi olan Anna, Culture adında bir şirkette dört yıldır çalışmaktadır ancak bir gün patronunun ani bir kararla işi bıraktığını öğrenir.

Yerine Zora adında güzel, eski bir model gelir ve Zora'nın radyonun tüm tarzını değiştirme planları vardır.

İşini kaybetmekten korkan Anna, Zora'yla yaptığı görüşmede radyonun geleceği hakkında sunduğu planlarıyla yeni patronunu etkilese de aslında daha büyük bir problemi vardır: Saçları.

Çünkü siyahi bir kadın olan Anna'nın doğal, kabarık saçları radyoda hor görülmektedir ve ona bu işte başarılı olabilmesi için doğru saç, doğru yüz veya doğru ten rengine sahip olması gerektiği söylenir.

Ne olursa olsun hayalini gerçekleştirmeye kararlı olan Anna, Zora'nın da teşvikiyle özel bir salonda saçlarına özel bir örgü yaptırır ve kelimenin tam anlamıyla artık bambaşka biri olur.

Saçlarına özel bir model verdirmek üzere tasarımcıya giden Anna, kendini dümdüz bir saçla bulur.

Ama sonrasında yeni saçının kendine özgü bir zihne sahip olabileceğini fark ettiğinde yeni saçı yüzünden kendini mitlere dayanan büyülü bir olayın ve beklenmedik durumların içinde bulur.

Yeni saçları Anna'ya bambaşka bir ruh kazandırır ve bu gizemli, antik ruhun şeytani planları vardır!

 

Kitab-ı Cin

Yönetmen: Hakan Aydın / Oyuncular: Rasul Kuliev, Derya Acar, Sarkhan Shkhiyevv, Elif Şahin, Halil Kumova, Mete Soydan, Murat Bölücek, Birol Özkal, Yücel Tok, Ruhi Zariç, Tahsin Özkan, Eyüp Aydın, Erkan Hançer / Süre: 89 dakika
 

 

Sen bu aciz halinle bu orduyla baş edebilir misin?..


Sinemalarda bu hafta gösterime giren ve yeni bir korku serisinin habercisi olan Kitab-ı Cin adlı bu film; dört üniversiteli gencin, yıllarca gizli kalan Hz. Süleyman'ın sırlarla dolu kitabını bulmaları sonucu bir cin ordusunu uyandırmalarıyla gelişen olayları konu ediniyor.

Üniversite öğrencisi dört genç, tesadüfen yıllarca gizli kalmış olan Hz. Süleyman'ın sırlarla dolu kitabını bulur, ancak onların bu keşifleri, asırlardır uyuyan bir cin ordusunun uyanmasına neden olur.

Lanetlenerek Dünya'ya geçiş anahtarını kendi üzerlerinde taşımaya başlayan gençler, cin ordusunu harekete geçirince kendilerini de korkunç durumların içine bulur.

 

Kurt Adamlar

Yönetmen: Josh Ruben / Oyuncular: Sam Richardson, Milana Vayntrub, George Basil, Sarah Burns, Michael Chernus, Catherine Curtin, Wayne Duvall, Harvey Guillén, Rebecca Henderson, Cheyenne Jackson, Michaela Watkins, Glenn Fleshler, Patrick M. Walsh, Anni Krueger, Ritz / Süre: 97 dakika
 

 

Korktuğunuz şeylere dikkat edin, belki ötesinde başka şeyler vardır…


Bir video oyunundan uyarlanan ve Netflix'in Korku Komedileri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Werewolves Within adlı bu film; kurt adamlar tarafından saldırıya uğrayan küçük bir kasabada yaşayan insanların yaşadıklarını konu ediyor.

Beaverfield küçük ve sakin bir kasabadır; tek tük küçük suçların işlendiği ve halkın tamamen huzur içinde yaşadığı bu kasaba, gördüğü en büyük kar fırtınalarından bir tanesine tanık olmak üzeredir.

Bu sırada Finn yeni bir orman korucusu olmuştur ve bunun için çok heyecanlıdır, ancak kar fırtınası başladığında hem Finn hem kasaba sakinleri hem de postacı Cecily bir hanın içinde bir araya gelerek fırtınanın geçmesini beklemek zorunda kalır.

Başta sorun yoktur ve herkes panik yapmadan fırtınanın dinmesini beklemektedir ancak kısa bir süre sonra onları korkutan ve canlarını tehlikeye atan bir yaratık ortaya çıkmıştır.

Beaverfield isimli bu küçük kasabada meydana gelen büyük bir kar fırtınasının ardından izole edilen kasabada, insanlar korkunç şeyler yaşamaya başlayınca bir anda ortaya çıkan kurt adamların etkisiz hale getirilmesi için de büyük bir mücadeleye girişilir.

Olaylar yatışacak gibi değildir ve halk giderek korkmaya başlar, bunun üzerine Finn bir orman korucusu olduğu için halkı koruma görevini üstlenir.

Tüm bunlar olurken kendi aralarında anlaşmazlıklar yaşarken Finn bu kasabadan petrol hattı geçirmek isteyen bir şirket olduğunu öğrenir.

Ona hemen Cecily de destek olur ve ikili kafa kafaya verip aslında neler olduğunu ortaya çıkarmak için harekete geçerler.

 

Lagos'ta İki Kadın

Yönetmen: Kunle Afolayan / Oyuncular: Deyemi Okanlawon, Chioma Chukwuka Akpotha, Ijeoma Grace Agu, Mercy Aigbe, Omotunde Adebowale David, Kevin Ikeduba, Frank Donga, Niyola, Eniola Badmus / Süre: 128 dakika
 

 

Kendi hayat yolundan hoşnut ol, çünkü hiçbir koşul kalıcı değil; gelecek sürekli değişiyor…


Netflix'in Kitaplardan Uyarlanan Afrika Yapımı Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren Swallow adlı bu filmde; 1980'lerde Nijerya'nın Lagos kentinde hayatın zorluklarından bıkan Tolani, bir arkadaşıyla bulaştığı uyuşturucu kaçakçılığı işinin sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

 

Müfreze

Yönetmen: Enes Bilal Taşçı / Oyuncular: İsmail Hakkı, Sera Tokdemir, Emrah Girgin, Rabia Yalçın, Deniz Oral, Önder Sarı, Ateş Fatih Uçan, Serkan Kuru / Süre: 96 dakika
 

 

Ölürsek cennet bizim, kalırsak devlet…


Etnik köken ayırmadan vatan topraklarına dair ne varsa değerli olduğunu ve bu değer için her türlü fedakarlığın yapılabileceğini anlatmak amacıyla çekilen ve sinemalarda bu hafta gösterime giren Müfreze adlı bu film; bir askeri birliğin Hakkari'ye bağlı bir köyde yaşayan küçük bir çocuğu kurtarma çabasını anlatıyor.

2018 eski bir İstanbul evi… Doktor Kemal evinde oturmuş kahve eşliğinde emekliliğinin tadını çıkarırken penceresinin önünde küçük bir kıza çarpan arabayı görür ve koşarak yardıma gider.

Kızı kurtarmak üzere müdahalede bulunurken bir anda iç dünyasında geçmişe gider.

1993 yılında Hakkari'de yaptığı şark görevi sırasında teröristlerce akarsuya dökülmüş olan bir kimyasal yüzünden başlayan salgın bütün köy çocuklarını hasta etmeye başlamıştır.

Teröristlerin işgali altında bulunan bu köyde yaşayan çocuklar, içtikleri sudan zehirlenince valilik olaya müdahale eder.

Kemal de henüz karısının hamile olduğu haberini almışken yorgun bir günün ardından valilik emri ile bir dağ köyüne çocukları muayene etmekle görevlendirilir.

Çocukların tedavi edilmesi için köye gönderilen Doktor Kemal'e, yedi kişilik bir komando birliği eşlik eder.

Gittiği köyde her çocuğu muayene eden Doktor Kemal hiçbirinde herhangi bir hastalığa rastlamaz.

Bu sırada terörün yeni başladığı ve çok ağır şartların olduğu bir zamana denk geldikleri için ona eşlik eden askerler de kendisi de risk altındadır.

Bir an önce eve dönmesi gerekli olmasına karşın son anda çok ağır hasta bir kız çocuğuna rastlar.

Hastaların arasında bulunan bu kız çocuğunun durumu iyice ağırlaşınca, çocuğun şehre götürülmesine karar verilir, ancak bu sırada terör örgütünün saldırıya başlaması, şehre gitmelerini engeller.

Askerler, saatler süren çatışma boyuncu doktoru ve çocuğu korumak için zorlu bir mücadele verir.

Artık tek şansları yardım gelene kadar hayatta kalmaktır.

Bu sırada yüzbaşının planları üzerine iki grup halinde köydeki iki telefonu da bulup destek istemek için harekete geçen askerler böylelikle bir operasyona başlarlar.

İlk ekip telefonu bulmasına karşın teröristler telefonu keserler ve çatışma sırasında üç askeri de şehit ederler.

Askerler şehit olmadan bir sürü gerilla öldürse de hala birkaç tane daha vardır.

Yüzbaşı da kesilen telefon yüzünden yardım isteyemez ve doktorla küçük kızı farklı yollarla güvenli bölgeye ulaştırmak için diğer askerlerle yeni bir kaçış planı düzenler.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar kaçış planı uygulanırken kalan askerler ve en sonunda da yüzbaşı şehit olur.

Bunun üzerine Doktor Kemal ölmeyi göze alarak tek başına kaçış planına devam eder, ama bunu başarabilmesi için çocuk kucağında dağdan yürüyerek aşağıya inmesi gerekecektir.

Bunu gerçeklştirebilmek için son girdikleri evdeki terörist cesetlerinden aldığı elbiseleri giyer ve kızla birlikte yola çıkar.

Bu uzun ve zorlu yolun sonunda bitap düşmüş olan Doktor Kemal, onları durduran bir terörist ile büyük bir pazarlık ardından büyük bir boğuşmaya girer ve sonunda teröristi öldürür, ancak boğuşma sırasında patlayan tabanca küçük kızı öldürmüştür.

Bunu fark eden doktor kızı kurtarmak için elinden geleni yapsa da başarılı olamaz…

Hikâye yeniden başa döndüğünde Doktor Kemal günümüzdeki kazada yaralanan ve ölümden kurtarmak için kalp masajı yaptığı ana geri döner; kız bir anda gözlerini açar ve ağlamaya başlar.

Kemal kızın gözlerini açması ile büyük bir şoka girer ve ağlayarak olay yerinden uzaklaşır.

Ne yaptığını bilemez bir halde olay yerinden uzaklaşırken kendince aradan geçen yirmi beş yıl nasıl kendini kandırdığını ve aslında her gün tekrar öldüğünü kendine itiraf edip ölen kızın adını haykırır; Nilüfer…

 

Ölene Kadar

Yönetmen: S.K. Dale / Oyuncular: Megan Fox, Eoin Macken, Callan Mulvey, Jack Roth, Aml Ameen, Stefanie Rozhko, Julian Balahurov, Lili Rich, Teodora Djuric / Süre: 88 dakika
 

 

Ölümcül bir evlilik hikayesi…


Netflix'in Korku Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Till Death adlı bu film; sorunlu evliliğinin başına açtığı korkunç olayların içinde kendini bulan bir kadının hikayesini anlatıyor.

Monoton hayatları ve sıkıcı günleri Emma'ya her geçen gün daha bir boğucu gelmeye başlamıştır.

Ancak bir gün Emma kocası Mark'tan hiç ummadığı bir teklif alır; Mark hemen Emma ile birlikte bir göl evinde baş başa romantik bir gece geçirmek istediğini söyler.

Emma bu teklif karşısında ne kadar şaşırsa da bunu eşinin evliliklerini kurtarma çabası olarak görür ve teklifi kabul eder, çünkü evliliklerinin onuncu yıl dönümü gelmiştir.

Bu ani sürprizle göl evine gittikleri gece her şey güzel geçer ve Emma aklına hiç kötü bir şey getirmez ta ki ertesi sabaha kadar.

Kocasıyla mutsuz bir birlikteliği olan Emma, yıldönümlerinde kocasının kendisine hazırladığı bir sürpriz için onunla birlikte hiçliğin ortasındaki göl evine gittiğinde, bir sabah yatak odasında kendini bir intikam planının parçası olarak ölü eşine kelepçelenmiş olarak bulur.

Dışarısı buz gibidir ve Emma tek başına oracıkta durmaktadır ve üstelikte kocası da yanı başında ölmüştür.

Herşeyin korkunç bir hal aldığını düşünen ve korkmaya başlayan Emma için aslında her şey daha yeni başlamaktadır.

Çünkü bu tuhaf durum, bir intikam planının sadece başlangıcıdır; odaya iki kiralık katil gelmek üzeredir ve Emma onlar gelmeden kelepçelerinden kurtulmalıdır.

Planın geri kalanı ortaya çıktıkça olan biteni anlamaya başlayan Emma hayatta kalmak için umutsuz bir savaşı bir şekilde sonlandırmak zorundadır.

 

Ölmek İçin Zaman Yok

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga / Oyuncular: Daniel Craig, Léa Seydoux, Rami Malek, Lashana Lynch, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris, Rory Kinnear, Jeffrey Wright, Billy Magnussen, Christoph Waltz, David Dencik, Ana de Armas, Dali Benssalah, Lisa-Dorah Sonnet, Coline Defaud, Mathilde Bourbin, Hugh Dennis, Priyanga Burford, Joe Grossi, Nicola Olivieri, Pio Amato, Javone Prince, Davina Moon, Mattia Lacovone, Giansalvatore Duca, Amy Morgan, Lizzie Winkler, Andrei Nova, Ernest Gromov, Gediminas Adomaitis, Andy Cheung, Brigitte Millar, Hayden Phillips, Winston Ellis, Adnan Rashed, Rae Lim, Chi Chan, Denis Khoroshko, Lourdes Faberes, Philip Philmar, Raymond Waring, Eliot Sumner, Rod Hunt, Michael Mercer, Gemmar Mcfarlane, Leighton Laing, Kimo Armstrong, Gordon Alexander, Rodrig Andrisan, David Olawale Ayinde, Ahmed Bakare, Steve Barnett, Yasmin Bird, Douglas Bunn, Gianni Calchetti, Ross Donnelly, Ali El Khodary, Amor Evans, John Farrer, Iulia Filipovscaia, Mark Gooden, Tuncay Gunes, Ty Hurley, Lampros Kalfuntzos, Mariia Legun, Marian Lorencik, Simon Manley, Obie Matthew, Paul O'Kelly, Andrew G. Ogleby, Andrew Reed, Zoltan Rencsar, Toby Sauerback, Tina Simmons, Clem So / Süre: 163 dakika
 

 

Bugünlerde iyiyi kötüden, canileri kahramanlardan ayırmak çok zor…


Pandemi nedeniyle iki yıl süren bir bekleyişten sonra nihayet sinemalarda bu hafta gösterime giren, son dört filmde 007 olarak karşımıza çıkmış olan Daniel Craig'in, sevilen karaktere son kez hayat verdiği No Time To Die adlı bu merakla beklenen James Bond filminde; aktif hizmetten ayrılan Bond'un CIA'den olan eski bir dostunun yardım çağrısıyla kısa süre içerisinde görev başına dönmek zorunda kalışını ve yüksek teknolojiyle donanmış gizemli bir kötüyle karşı karşıya kalışını konu ediniyor.

James Bond serisinin bu yirmi beşinci filminde; Ernst Stavro Blofeld'in ele geçirilmesinden beş yıl sonra, James Bond gizli servisteki aktif hizmetini bırakır ve Jamaica'da sessiz, sakin, sonsuz tatil havasında bir hayat sürer.

Ancak Bond'un CIA'dan bir arkadaşı olan Felix Leiter yardım için kendisine başvurunca bu huzuru kısa sürer, çünkü eski arkadaşı, çok önemli bir bilim adamının kayıp olduğu anlaşılınca, kayıp bilim adamının araştırılması için ona yardım etmeyi teklif eder.

Bilim adamının kaçırıldığı ortaya çıkınca James Bond dünyanın daha önce hiç görmediği bir tehlikeyle karşı karşıya kalır.

Kaçırılan bir bilim insanını kurtarma görevi beklenilenden daha tehlikeli bir hal alınca Bond, tehlikeli yeni teknolojilerle silahlanmış, gizemli bir kötü adamın peşine düşmek zorunda kalır.

 

Önümüz Yaz

Yönetmen: Leste Chen / Oyuncular: Zhang Zifeng, Leo Wu, Hao Lei, Zu Feng, Liu Xiaohai, Liu Dan, Zhou Tie / Süre: 114 dakika
 

 

Konu başkaları olunca her şey basit görünüyor, peki ya kendimiz?..


Netflix'in Çin Yapımı Romantik Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren Upcoming Summer adlı bu film; üniversiteye giriş sınavında başarısız olan bir kızın ve özgür ruhlu genç bir adamın hikayesini anlatıyor.

Chen Chen Gaokao'da (Ulusal Üniversite Giriş Sınavı) başarısız olurken, Zheng Yu Xing sınavları kaçırdığı için okula geri döner.

İkisi de Chen Chen'in söylediği bir yalan yüzünden bir toplantıyı sonlandırdıklarında öğretmenlerinin ve ebeveynlerinin şüphelerini gidermenin bir yolunu bulmaları gerekir.

Ama beyaz bir yalanın beklenmedik sonuçlara yol açmasıyla Chen Chen ile Zheng Yuxing derin bir dostluk kurar ve büyümenin acı gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

 

Sevgili Yoldaşlar

Yönetmen: Andrey Konchalovskiy / Oyuncular: Yuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev, Yuliya Burova, Sergei Erlish, Alexander Maskelyne, Yegor Gordienko, Yuri Grishin, Roman Kalkaev, Ksenia Komarova, Dmitriy Koshelev, Artyom Krysin, Pjotr Olev, Anatoly Petrunin, Georgiy Pipinashvili, Goga Pipinashvili, Vyackeslav Piskarev, Oleg Tsvetanovich, Olga Vasileva / Süre: 121 dakika
 

 

Kızım olmadan asla…


Sinemalarda bu hafta gösterime giren Dear Comrades! (Dorogie tovarishchi) adlı bu filmde; Rus sinemacı Andrey Konchalovskiy, Sovyetler Birliği tarihinin kanlı sayfalarından birini aralıyor ve 1962'de Rusya'nın Novoçerkassk şehrinde gerçekleşen işçi katliamını ele alıyor.

2 Haziran 1962'de Kızıl Ordu askerleri hükümeti protesto eden göstericilerin üzerine ateş açmış, otuz işçi hayatını kaybetmişti.

Bu katliam otuz yıl saklandıktan sonra ancak 1992'de SSCB dağıldıktan sonra ortaya çıkmış ve sorumlular hakkında bir soruşturma açılabilmişti.

İşte bu film bu katliamı ve sonrasını, kent konseyinden Lyudmila'nın gözünden aktarıyor.

Konchalovskiy'in dönemin görüntü standardını yeniden yaratmak için kare formatta ve siyah-beyaz çekilen film dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı ve 93. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film dalında Oscar adayı olarak kısa listeye kaldı.

 

Suçlu

Yönetmen: Antoine Fuqua / Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Riley Keough, Peter Sarsgaard, Christina Vidal, Eli Goree, Ethan Hawke, Da'Vine Joy Randolph, Christiana Montoya, David Castañeda, Adrian Martinez, Oscar Balderrama, Becky Wu, Bret Eric Porter, Maurice Webster, Beau Knapp, Edi Patterson, Paul Dano, Gillian Zinser, Terence J. Rotolo, Bill Burr, Dillon Lane, Marlene Forte, Jaime FitzSimons, Aileen Burdock, Jonathan Hunt / Süre: 90 dakika
 

 

Bazen gerçekler duyduğunuzdan daha farklıdır…


2018 Danimarka yapımı bir suç geriliminin yeniden çevirimi olan ve Netflix'in Gerilim Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren The Guilty adlı bu filmde; 911 operatörü olarak görevlendirilen sorunlu bir dedektif, çağrı merkezini arayan endişeli bir kadını kurtarmaya çalışırken bir yandan da kendi vicdanıyla baş başa kalır.

Polis memuru olan Joe Bayler'ın rütbesi düşürülerek, acil durumlar için gelen telefonlara bakmakla görevlendirilir.

Acil yardım hattında çalışan polis memuru, bir gün sıradan bir vardiyasında olağanüstü bir telefon alır; hattın diğer ucunda kaçırılan bir kadın vardır.

Joe oturduğu santral odasından onu kurtarmak için zamanla yarışırken bu çabasının hayati sonuçları olacağından habersizdir.

Çağrı merkezini arayan ve hayatı tehlikede olan bir kişiyi kurtarmaya çalışırken çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeden Joe kendisini büyük bir kaosun ortasında bulur.

Tek çıkış yol ise Joe'nun gerçekle yüzleşebilmesidir.

 

Süper Köpek ve Turbo Kedi

Yönetmen: Ben Smith / Oyuncular: Luke Evans, Nick Frost, Gemma Arterton, Bill Nighy, Charli D'Amelio, Morgan Cambs, Cory English, Rachael Louise Miller, Dan Russell, Robert G. Slade, Ben Smith, Doc Brown / Süre: 90 dakika
 

 

Kediler ve köpekler anlaşır mı hiç? Cevabını öğrenmek için bu animasyonu görmeniz lazım!..


Sinemalarda bu hafta gösterime giren, heyecan ve eğlence dolu maceralarıyla ailece keyifle izlenebilecek olan StarDog and TurboCat adlı bu film; elli yılını uzayda geçirdikten sonra artık tanıyamadığı yeryüzüne dönüş yapan Buddy ile ona yardımcı olan Felix'in hikâyesini anlatıyor.

Buddy adlı bir köpek, uzaya gittikten elli yıl sonra dünyaya geri döner, ama insanlar artık hayvanların en iyi dostu değildir.

Bu tanıdık ama yabancı dünyada yolunu bulmaya çalışan Buddy'nin imdadına Felix adlı bir kedi yetişir.

Haylaz ve maceraperest bir köpek ile kendini süper kahraman olmaya adamış bu kedi, karşılarına çıkan türlü türlü engelleri aşmak için beraber çalışır.

Acaba Buddy ve Felix, dünyanın tekrar sevgi dolu bir yer olması için ihtiyaç duyduğu süper kahramanlar olabilecek midir?

 

Undertaker: Lanetli Evden Kaçış

Yönetmen: Ben Simms / Oyuncular: Mark Calaway, Ettore Ewen, Kofi Kingston, Austin Watson / Süre: 31 dakika
 

 

Daha fazla korkuyla yüzleşecek kadar cesursanız, seçim sizindir…


Netflix'in Çocuk ve Aile Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Escape the Undertaker adlı bu gizem dolu interaktif filmde; karakterler Undertaker'ın perili eve dönüşen malikanesinden kaçmaya çalışacak.

Siz de bu üç karakter için ayrı ayrı kararlar verebileceksiniz; sizin verdiğiniz kararlar doğrultusunda filmin sonu ve birçok kısmı değişecek.

Netflix'in bu yeni interaktif filminde başrolü güreş dünyasının en tanınan isimlerinden The Undertaker ya da gerçek ismi ile Mark Calaway üstleniyor.

Filmin süresi 30 dakika olarak açıklandıysa da kaç farklı son olduğu ve tüm sahneleri görmenin ne kadar süreceğini sizin keşfetmeniz gerekiyor.

 

Wonder Woman 1984

Yönetmen: Patty Jenkins / Oyuncular: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright, Connie Nielsen, Lilly Aspell, Amr Waked, Kristoffer Polaha, Natasha Rothwell, Ravi Patel, Oliver Cotton, Lucian Perez, Gabriella Wilde, Kelvin Yu, Stuart Milligan, Shane Attwooll, David Al-Fahmi, Kevin Wallace, Wai Wong, Doutzen Kroes, Hari James, Betty Adewole, Camilla Roholm, Jessie Graff, Bronte Lavine, Briony Scarlett, Jade Johnson, Miranda Chambers, Moe Sasegbon, Gwendolyn Smith, Hayley Warnes, Saïd Taghmaoui, Ewen Bremner, Eugene Brave Rock, Lucy Davis, Lyon Beckwith, Ryan Watson, Jimmy Burke, Brandon Thane Wilson, Oakley Bull, Andy Riddle, Rey Rey Terry, Tina Edwards, Bill Debrason, Rick Kain, Vickie Warehime, Mike D. Anderson, Christopher Crutchfield Walker, Gina Grinkemeyer, Cassandra Newman, Valerie Leonard, Susan Smythe, Bob Cusack, John Bucy, Patrick Gover, Tracy Tobin, Mitch Holson, Ashley Gladden, Spencer Trinwith, Parker Damm, Caroline Coleman, Summer Snead, Tori Beverly, Raquel Merediz, Vince Eisenson, Asim Chaudhry, Danny Morgan, Tessa Bonham Jones, Philip Philmar, Mensah Bediako, Russell Barnett, Peter Brooke, Jarren Dalmeda, Jasmine Clark, Jonathan Ajayi, Tomos Vaughan-Williams, Avi Rothman, Belinda Mayne, Orlando James, Bruce Mackinnon, Ed Birch, Aykut Hilmi, Zaydun Khalaf, Nerea Palacios, Altahay Ramos Martín, Joanne Henry, Patrick Lyster, Sam Sheridan, Paul Boyd, Vincent Jerome, Akie Kotabe, Kenneth Jay, Jasmine Hyde, Paul McQuaid, Gabriel Constantin, Alex Delescu, Mish Boyko, Constantine Gregory, Michael Poole, Joe Palka, Jean Hudson Miller, Mike Sengelow, Paul Connaughton, Wendy Albiston, Rhonda Overby, Lambro Demetriou, Jonny Barry, Luis Torrecilla, Sarah Barlondo, Matt Costello, Evan Bittner, Archie L. Harris Jr., Stephanie Waters, Thomas Clay Strickland, Chi-Lin Nim, Michael Kaurene, Michael Gabel, Orlando Gonzalez, Dan De Luca, Ahmed Hussien, Tony Zarouel, Naithan Ariane, Joel Morris, Michael Salami, Kosha Engler, Asa Sheridan, Alma Varsano, Maya Varsano, Jaron Varsano, Tilly Winford, Victoria Broom, Hamza Siddique, Colin Stinton, Andy Cheung, Katharine Pickering, Karis McCabe, Saskia Neville, Jenny Pacey, Mikayla Jade, Candice Carbine, Donna Forbes, Chantal Nell, Lynda Carter / Süre: 151 dakika
 

 

Bu dünya henüz onun yapacaklarına hazır değil…


William Moulton Marston'un yarattığı çizgi romandan esinlenerek çekilen ve Netflix'in Amerika Yapımı Aksiyon ve Macera Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen Wonder Woman 1984 adlı bu film; 1980'lerin ortasında geçiyor ve yeni tehlikeler ve müttefiklerle karşı karşıya olan Wonder Woman'ın maceralarını konu ediyor.

Diana kendisini gizlemeye çalışsa da altın kementi ve süper güçleri sayesinde suçla savaşırken bunu pek de başaramamaktadır.

Ama yine de Wonder Woman lâkaplı gizli süper kahraman Diana Prince sıradan insanlar gibi sürdümeye çalıştığı hayatında, Smithsonian Enstitüsü'nde tarihçi olarak çalışırken, gizemli bir eserin şaşırtıcı güçlerinin mucizesini ve tehdidini keşfeder.

Ölümsüz olması onu Washington D.C.'de bulunan en iyi tarihçi olmasını sağlamıştır, çünkü yazılan tüm olayları kendisi zaten yaşamıştır.

Ama bu keşifle birlikte iki yeni düşmanla karşı karşıya kalır; varlıklı iş insanı Max Lord ve bir trajediden sonra kötü adam haline gelen Cheetah.

Bu sırada Steve Trevor, şaşırtıcı ve beklenmedik bir şekilde hayata geri döner.

Çok uzun zaman önceden 1984'e gelen Steve buarada kendini sudan çıkmış balık gibi hissederken Steve'in geri dönüşü Diana'nın süper güçlerini de olumsuz bir yönde etkiler; Diana güçlerini kaybetmeye başlar.

Diana gizli kalmaktan vaz geçip süper güçleri azalmış da olsa Maxvell Lord'u durdurmak zorundadır.

Ancak sevdiği adamdan ayrılmak istemese de bu düelloyu kazanıp dünyayı kurtarabilmesi için sevdiği adamı geri zamanına göndermeden güçlerini geri alamayacağının da farkındadır.

 

Yedi Ölümcül Günah: Işık Tarafından Lanetli

Yönetmen: Takayuki Hamana / Oyuncular: Zach Aguilar, Sora Amamiya, Brian Timothy Anderson, Chris Cason, Ray Chase, Allegra Clark, Amber Lee Connors, Robbie Daymond, Ben Diskin, Dorothy Elias-Fahn, Dorah Fine, Jun Fukuyama, Erika Harlacher, Kyle Hebert, Joe Hernandez, Darius Marquis Johnson, Kane Jungbluth-Murry, Yûki Kaji, Carrie Keranen, Erik Scott Kimerer, Brianna Knickerbocker, Misaki Kuno, Kana Kurashina, Lauren Landa, Michael McConnohie, Mike McFarland, Deneen Melody, Erica Mendez, Daman Mills, Max Mittelman, Yûichi Nakamura, Jamieson Price, Linsay Rousseau, Adin Rudd, Matthew David Rudd, Maaya Sakamoto, Patrick Seitz, Laura Megan Stahl, Steve Staley, Tomokazu Sugita, Tatsuhisa Suzuki, Yûhei Takagi, Kaiji Tang, Rebeka Thomas, Abby Trott, David Vincent, Aoi Yûki / Süre: 79 dakika
 

 

Güçlü bir hipnotik büyünün etkisinde son bir savaş…


Netflix'in Japonya Yapımı Fantastik Animeler kategorisinde bu hafta gösterime giren The Seven Deadly Sins: Cursed by Light (Nanatsu no Taizai: Hikari ni Norowareshi Mono-tachi) adlı bu serinin yeni filminde; yeni barış dönemi herkesin sonunu getirebilecek güçlü ve sihirli bir ittifak tarafından tehdit edilince Meliodas ve arkadaşları tekrar harekete geçer.

Nakaba Suzuki'nin bu orijinal hikayesi, devam eden TV animesinden sonraki zaman diliminde geçiyor ve izleyicisine yepyeni bir hikâye sunuyor.

 

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2021 öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.


MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle ekim ayının bu ilk haftasında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle;

  • Anılar ve İtiraflar (Visita ou Memórias e Confissões / Visit or Memories and Confessions, 1982)
  • Bal Ülkesi (Medena zemja / Honeyland, 2019)
  • İnsan Sesi (La voz humana / The Human Voice, 2020)
  • Kargo 200 (Gruz 200 / Cargo 200, 2007)
  • Kaygı (2017)
  • Mahkeme (Court, 2014)
  • Western (2017)


Netflix

190'dan fazla ülkede 209 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in ekim ayının bu ilk haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

  • 30 Gün Gece (30 Days of Night, 2007)
  • Adamım Tommy (Tommy Boy, 1995)
  • Adams Ailesi 2 (Addams Family Values, 1993)
  • Affedilmeyenler (Endless Love, 1981)
  • Akılalmaz (Unthinkable, 2010)
  • Aman Tanrım! (Bruce Almighty, 2003)
  • Anatomi (Anatomie, 2000)
  • Anchorman: O Bir Efsane (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, 2004)
  • Anchorman 2: Efsane Devam Ediyor (Anchorman 2: The Legend Continues, 2013)
  • Anna Pavlova (Pavlova: A Woman for All Time, 1983)
  • Aşk Sarhoşu (Love & Other Drugs, 2010)
  • Atlayıcı (Jumper, 2008)
  • Avanak Ajan (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, 1999)
  • Ayin (The Rite, 2011)
  • B*A*P*S (1997)
  • Benden Bu Kadar (As Good as It Gets, 1997)
  • Bir Erkek Hakkında (About a Boy, 2002)
  • Bir Zamanlar Meksika'da (Once Upon a Time in Mexico, 2003)
  • Bizim Adımız Kriz (Our Brand Is Crisis, 2015)
  • Büyük Hesaplaşma (Heat, 1995)
  • Cadılar Bayramı: Yabancı (Halloween, 1978)
  • Cadılar Bayramı 2 (Halloween II, 1981)
  • Cadılar Bayramı 3: Cadının Mevsimi (Halloween III: Season of the Witch, 1982)
  • Cadılar Bayramı 4: Michael Myers'ın Dönüşü (Halloween 4: The Return of Michael Myers, 1988)
  • Cadılar Bayramı 5: Michael Myers'in İntikamı (Halloween 5: The Revenge of Michael Myers, 1989)
  • Carlito'nun Yolu (Carlito's Way, 1993)
  • Çılgın Çocuklar (Spy Kids, 2001)
  • Çılgın Çocuklar 2 (Spy Kids 2: Island of Lost Dreams, 2002)
  • Çılgın Çocuklar 3: Oyun Bitti (Spy Kids 3: Game Over, 2003)
  • Çılgın Hırsız (Despicable Me, 2010)
  • Çılgın Hırsız 2 (Despicable Me 2, 2013)
  • Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods, 2011)
  • Desperado (1995)
  • Dostumun Yolculuğu (A Dog's Journey, 2019)
  • Dövüş Kulübü (Fight Club, 1999)
  • Düş Yakamızdan (Failure to Launch, 2006)
  • Düşmanı Korurken (Safe House, 2012)
  • Ebedi Yaz (Sheng xia guang nian / Eternal Summer, 2006)
  • Effie Gray (2014)
  • Ejder Yürek (DragonHeart, 1996)
  • Ella Fitzgerald: O Şeylerden Sadece Biri (Ella Fitzgerald: Just One of Those Things, 2019)
  • Emma. (2020)
  • Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan, 1998)
  • Ex-Shaman (Ex-Pajé, 2018)
  • Fırlama Kızlar (Clueless, 1995)
  • Gece ve Gündüz (Knight and Day, 2010)
  • Gecenin Kanunu (Live by Night, 2016)
  • Gerçek Dedikodu (Rumor Has It…, 2005)
  • Gladyatör (Gladiator, 2000)
  • Gözüm Üstünde (Observe and Report, 2009)
  • Halka (The Ring, 2002)
  • Hayalet (Ghost, 1990)
  • Hırsızlar Şehri (The Town, 2010)
  • İç İşler (Inside Job, 2010)
  • İçimdeki Şeytan (The Devil Inside, 2012)
  • İnanılmaz Örümcek-Adam (The Amazing Spider-Man, 2012)
  • İnanılmaz Örümcek-Adam 2 (The Amazing Spider-Man 2, 2014)
  • Jackass: The Movie (2002)
  • İkili Takım (Double Team, 1997)
  • Kaçış Planı (Escape Plan, 2013)
  • Kadın aklı erkek aklı (The Ugly Truth, 2009)
  • Kara Büyü (Drag Me to Hell, 2009)
  • Karanlık Gölgeler (Dark Shadows, 2012)
  • Karate Kid (The Karate Kid, 2010)
  • Kartal Göz (Eagle Eye, 2008)
  • Kayıp (The Missing, 2003)
  • Kayıp Ada (Land of the Lost, 2009)
  • Kaza Kurşunu (Knocked Up, 2007)
  • Korkusuz (Fearless, 2016)
  • Köpekbalığı ve Volkan Kızın Maceraları (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl, 2005)
  • Kötü Öğretmen (Bad Teacher, 2011)
  • Lanetli Ev (The Haunting in Connecticut, 2009)
  • Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, 2003)
  • Larry Flynt Skandalın İsmi (The People vs. Larry Flynt, 1996)
  • Malcolm X (1992)
  • Mağara (The Cave, 2005)
  • Mamma Mia! (2008)
  • Marley ve Ben (Marley & Me, 2008)
  • May'in 27 Adımı (27 Steps of May, 2018)
  • Minik Örümcek Şarlot (Charlotte's Web, 2006)
  • Minyonlar (Minions, 2015)
  • Ölene Dek Beraberiz (Love You To Death, 2019)
  • Ölü Gelin (Corpse Bride, 2005)
  • Ölülerin Şafağı (Dawn of the Dead, 2004)
  • Örümcek-Adam (Spider-Man, 2002)
  • Özgürlük Yazarları (Freedom Writers, 2007)
  • Papa Francesco (Pope Francis: A Man of His Word, 2018)
  • Perili Ev (The Haunting, 1999)
  • Project X (2012)
  • Robin Hood: Hırsızlar Prensi (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)
  • Saç Spreyi (Hairspray, 2007)
  • Salgın (Contagion, 2011)
  • Sankofa (1993)
  • SAP: Silik, Aksi, Paspal (The Duff, 2015)
  • Saplantı (Fear, 1996)
  • Sevginin Gücü (Léon: The Professional, 1994)
  • Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can, 2002)
  • Siyah Giyen Adamlar 3 (Men in Black 3, 2012)
  • Sonra (After, 2019)
  • Su Dünyası (Waterworld, 1995)
  • Şey (The Thing, 1982)
  • Şövalye (A Knight's Tale, 2001)
  • Talladega Geceleri: Ricky Bobby Hikayesi (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, 2006)
  • Tatil (The Holiday, 2006)
  • Terminal (The Terminal, 2004)
  • Tesadüf (Serendipity, 2001)
  • Titanik (Titanic, 1997)
  • Toplum Zararlısı (Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood, 1996)
  • Uçuş (Flight, 2012)
  • Uslu Çocuklar (Good Boys, 2019)
  • Uyanışlar (Awakenings, 1990)
  • Uygunsuz Gerçek (An Inconvenient Truth, 2006)
  • Üvey Kardeşler (Step Brothers, 2008)
  • V for Vendetta (2005)
  • Vahşet Çetesi (The Devil's Rejects, 2005)
  • Wyatt Earp (1994)
  • Yalanlar Üstüne (Body of Lies, 2008)
  • Yanlış Kapı (Knock Knock, 2015)
  • Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı (A Million Ways to Die in the West, 2014)
  • Yeni Hayat (Cast Away, 2000)
  • Yeşil Yol (The Green Mile, 1999)
  • Yeti Efsanesi (Abominable, 2019)
  • Zafer Patenleri (Blades of Glory, 2007)
  • Zindan Adası (Shutter Island, 2010)
  • Zombilerin Şafağı (Shaun of the Dead, 2004)
  • Zor Biraderler 2 (Ride Along 2, 2016)
  • Zodiac (2007)


PuhuTV

Doğuş Holding çatısı altında kurulan ve "Sen Nasıl İzlersen" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren PuhuTV; bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısı olan PuhuTV'nin Kemal Sunal için ayrılmış özel kütüphanesinde izleyebileceğiniz filmler şöyle;

  • Atla Gel Şaban (1984)
  • Avanak Apti (1978)
  • Çarıklı Milyoner (1983)
  • İbo ile Güllüşah (1978)
  • İyi Aile Çocuğu (1978)
  • Japon İşi (1987)
  • Kapıcılar Kralı (1976)
  • Korkusuz Korkak (1979)
  • Meraklı Köfteci (1976)
  • Polizei (1988)
  • Sahte Kabadayı (1976)
  • Sakar Şakir (1977)
  • Sevimli Hırsız (1988)
  • Sosyete Şaban (1985)
  • Şaban Pabucu Yarım (1985)
  • Şabaniye (1984)
  • Şark Bülbülü (1979)
  • Şaşkın Damat (1975)
  • Şendul Şaban (1985)
  • Tokatçı (1983)
  • Üç Kağıtçı (1981)
  • Yedi Bela Hüsnü (1982)
  • Yoksul (1986)


Tivibu

Tivibu, pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş macera, aksiyon ve eğlence dolu en yeni filmleri ekranlara getirmeye devam ediyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde farklı dallarda adaylık ve ödül alan yapımlar, ekim ayı boyunca SinemaTV'de.

Ayrıca korku ve gerilim türünün usta yönetmeni M. Night Shyamalan ve Hollywood'un en başarılı oyuncularından Kate Winslet, filmleriyle ekim ayı boyunca Sinema 1001'de.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun izleyicisine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde ekim ayının bu ilk haftasında öne çıkan filmler şöyle;

  • Aşk ve Yaşam (Sense and Sensibility, 1995)
  • Baba Parası (2019)
  • Bad Boys: Her Zaman Çılgın (Bad Boys for Life, 2020)
  • Bloodshot: Durdurulamaz Güç (Bloodshot, 2020)
  • Çiçero (2019)
  • Dora ve Kayıp Altın Şehri (Dora and the Lost City of Gold, 2019)
  • Erkekler Ne İster? (What Men Want, 2019)
  • İtiraflar (Le confessioni / The Confessions, 2016)
  • Kimsesiz Çocuk Remi (Rémi sans famille / Remi, Nobody's Boy, 2018)
  • Köy (The Village, 2004)
  • Ölümcül Sular (Crawl, 2019)
  • Umudun Dili (Persian Lessons, 2020)


TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine yeni yayın döndeminde de sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin ekim ayının bu ilk haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Anons (2017)
  • Babamın Kemikleri (2019)
  • Can Dostlar (2019)
  • Dalga (Bølgen / The Wave, 2015)
  • Hücre 211 (Celda 211, 2009)
  • Kaybolan Kadın (The Lady Vanishes, 1938)
  • Kong: Kafatası Adası (Kong: Skull Island, 2017)
  • Müttefik (Allied, 2016)
  • Parazit (Gisaengchung / Parasite, 2019)
  • Teksaslı Silahşör (The Texican, 1966)
  • Uzun Zaman Önce (2018)
  • Wyatt Earp (1994)
  • Yanardağ (Eldfjall / Volcano, 2011)

 

Festival ajandası


Boğaziçi Film Festivali

Türk ve dünya sinemasının son döneminde ilgi çeken ve ödüller toplayan yapımlarını 23-30 Ekim tarihleri arasında izleyiciyle buluşturacak olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nde yarışma heyecanı başlıyor.


Boğaziçi Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri belli oldu

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü olan Altın Yunus için yarışacak filmler açıklandı.
 

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Altın Yunus" için 10 film yarışacak!

Yönetmen ve senarist Reis Çelik'in başkanlık edeceği jürinin karşısına çıkacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Emre Kayiş'in bir hayvanat bahçesi müdürünün, kurumun özelleştirmesini önlemek amacıyla verdiği mücadeleyi anlatan, dünya prömiyerini 46. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapan ve festivalde FIPRESCI Ödülü alan ilk uzun metrajı Anadolu Leoparı, Semih Kaplanoğlu'nun geçimini babasının meyve bahçesinden sağlayan bir adamın, arazisinin ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışmasıyla gelişen olayları konu alan ve dünya prömiyerini 74. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde yapan Bağlılık Hasan, Sinan Sertel'in kendini kahraman hisseden bir gencin üstün özelliklerini keşfetmeye çalışıp ölen babasını geri getirme çabasını anlatan İçimdeki Kahraman, Selman Nacar'ın geçirdiği iş kazasının ardından vicdani bir hesaplaşmaya giden bir adamın hikâyesini konu alan ve dünya prömiyerini 69. San Sebastian Uluslararası Film Festivali'nin New Directors bölümde yapan ilk uzun metrajı İki Şafak Arasında, Cemil Ağacıkoğlu'nun eski polis memuru olan Hasan'ın meslekten atılması için kendisine tuzak kurduğunu düşündüğü eski arkadaşı Yahya ile olan hesabını konu edinen Kafes, Erkan Tahhuşoğlu'nun birlikte yaşamak zorunda kalan birbirlerinden farklı karakterlere sahip iki kardeşin hikayesini anlatan Koridor, Muhammet Çakıral'ın dar gelirli bir profesyonel futbolcu olan Semih'in yaşadığı sosyo-ekonomik travmaları ve çaresizliğini konu alan Lacivert Gece, Ferit Karahan'ın şehirden uzakta, yatılı bir okulda okuyan Yusuf'un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmemesi ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte gelişen olayları konu edinen, 71. Berlin Film Festivali'nin Panorama Bölümü'nde yarışıp FIPRESCI Ödülü alan Okul Tıraşı, Ahmet Toklu'nun, semtinde basketbol oynayabilecekleri bir alan olmayan Ahmet'in bu engeli ortadan kaldırmak için bir yol bulmaya çalışmasını hikayeleştiren ve dünya prömiyerini 51. Giffoni Film Festivali'nde yapan Pota ve Aydın Orak'ın Diyarbakır'ın yakıcı yaz sıcağı altında yoksul bir kenar mahallede yaşayan iki kardeşin mahallelerinin hemen yanındaki lüks sitenin duvarını aşıp havuzuna girme mücadelesini anlatan ve dünya prömiyerini 37. Varşova Film Festivali'nin Competiton 1-2 bölümünde yapacak olan Sabırsızlık Zamanı isimli filmleri yarışacak.
 

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 2 Türkiye prömiyeri!

9. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan filmlerden "Pota" ve "Sabırsızlık Zamanı" Türkiye prömiyerlerini festivalde yaparken "Anadolu Leoparı", "Bağlılık Hasan", "İçimdeki Kahraman", "İki Şafak Arasında", "Kafes", "Koridor", "Lacivert Gece" ve "Okul Tıraşı" filmleri ise İstanbul'da ilk gösterimlerini gerçekleştirecek.
 

 

Boğaziçi Film Festivali'ne En İyi İlk Film Ödülü eklendi!

9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında verilen ödüllere bu yıl ilk kez Akli Film'in desteğiyle verilecek 50 bin TL'lik En İyi İlk Film Ödülü eklendi.

Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla bu yıl ilk kez Akli Film'in katkılarıyla verilecek olan En İyi İlk Film Ödülü için ise Anadolu Leoparı, İki Şafak Arasında ve Pota yarışacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları, TRT'nin Kurumsal İş Ortaklığı ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak filmlerden bir tanesi 100 bin TL'lik En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü'nün sahibi olacak.

Yarışmada 20 bin TL'lik En İyi Yönetmen, 15 bin TL'lik En İyi Kadın Oyuncu, 15 bin TL'lik En İyi Erkek Oyuncu, 10 bin TL'lik En İyi Senaryo, 10 bin TL'lik En İyi Sinematografi ve 10 bin TL'lik En İyi Kurgu dallarında da ödüller dağıtılacak.

Ayrıca festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan filmlerden birine FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği) tarafından 10 bin TL'lik En İyi Yapımcı Ödülü takdim edilecek.

9. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Kısa Kurmaca, Ulusal Kısa Belgesel, Uluslararası Kısa Kurmaca ve Uluslararası Kısa Belgesel yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri açıklandı.
 


Yılın En İyi Kısa Kurmaca Filmleri'ni Eylem Kaftan, Mahdi Fleifel ve Murat Uğurlu seçecek!

Bu yıl festivalin kurmaca film yarışmalarında yer alacak filmleri değerlendirecek jüri üyeler arasında; 7. Boğaziçi Film Festivali'nden En İyi Kurgu Ödülü'nü alan "Kovan" filminin yönetmeni Eylem Kaftan, "Bir Adam Döndü" (A Man Returned) kısa filmi ile Berlinale'de Gümüş Ayı ve Avrupa Film Adaylığı kazanan ve "Boğulan Adam" (A Drowning Man) kısa filmi ile 2017 Cannes Film Festivali'nde resmi seçkide yer alan yönetmen Mahdi Fleifel ile 4. Boğaziçi Film Festivali'nden "İki Parça", 8. Boğaziçi Film Festivali'nden "Tapınak" kısa filmleri ile En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film ödüllerini alan yönetmen Murat Uğurlu yer alıyor.

Kurmaca, animasyon ve deneysel türündeki filmlerin yarışacağı Ulusal Kısa Kurmaca ve Uluslararası Kısa Kurmaca film yarışmalarında en iyi filmler 10'ar bin TL'lik En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü'nün sahibi olurken, ulusal kısa kurmaca kategorisinde bir film İstanbul Medya Akademisi tarafından genç kısa filmcileri desteklemek için verilen 5 bin TL'lik İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü'nün sahibi olacak.


Armin Hadzic, Diana Ashimova ve Ensar Altay, Kısa Belgesel Film Yarışması Jüri Koltuğunda!

Festivalin kısa belgesel film yarışmalarında yer alan belgeselleri değerlendirecek jüri üyeleri arasında ise Saraybosna Film Festivali endüstri bölümünün direktörü Armin Hadzic, Bastau Uluslararası Öğrenci ve İlk Film Festivali'nin Artistik Direktörü Diana Ashimova, 2012 yılında çektiği "Meleklerin Koruyucusu" ile bir çok ulusal ve uluslararası festivalden ödüller alan, dünya prömiyerini 8. Boğaziçi Film Festivali'nde yapan "Kodokushi" filmi ile Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen yönetmen Ensar Altay bulunuyor.

Ulusal ve Uluslararası Kısa Belgesel film yarışmalarında en iyi filmlere 10'ar bin TL'lik En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü verilirken, festivalin yarışmalı kısa bölümlerinde yer alan tüm filmler aynı zamanda 25 bin TL'lik Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de aday olacak.


Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali

Dünyanın en büyük üçüncü sivil toplum kuruluşu olarak bilinen JCI (Junior Chamber International Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) İstanbul tarafından 14 yıldır BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında düzenlenen festival bu yıl özel Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temasıyla gerçekleşiyor.
Finalist filmlerinin gösterimi 1-14 Ekim tarihleri arası Tasarım Atölyesi Kadıköy'de ücretsiz olarak izlenebiliyor.
 


Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali 2021 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na bağlı olarak temasının yansımalarını ve izlerini anlatan kısa filmleri ve yönetmenlerini ödüllendirecek.

Dünya çapında 1700'den fazla kısa filmin başvurduğu festivalde 16 farklı ülkeden finale kalan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı 20 film, izleyenlerin beğenisine sunulacak ve izleyiciler tarafından beğenilen filmler ve yönetmenler ayrıca seyirci özel ödüllerine aday gösterilecek.

17 Ekim'de Baba Sahne'de gerçekleşecek olan Gala Gecesi'nde ise dokuz farklı kategoride kısa filmler ödüle layık görülecek.
Sinemaseverler için büyülü bir atmosfere sahip olan ekim ayında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali- Final Filmleri

Gösterimine tüm sinemaseverler davetlidir.

Ön eleme jürisi tarafından belirlenen finalist filmler:

  • Ava Kuña, Aty Kuña: Indigenous Woman, Political Woman (Julia Zulian)
  • Black&White (ZLA Films, 2019)
  • Bu da mı Gol Değil? (Offside Again? / Feyzi Baran, 2020)
  • Eggshells (Slava Doytcheva, 2020)
  • En İyi Kadın Oyuncu (Best Actress / Atakan Göktepe, 2020)
  • Flamenco Queer (Eye Rise Films, 2021)
  • Free Fun (Fehmi Öztürk, 2019)
  • Frozen Out (Hao Zhou, 2021)
  • Ifigeneia: No More Tears (George Georgakopo, 2019)
  • In Nature (Marcel Barelli, 2021)
  • Le graffiti (Aurélien Laplace, 2019)
  • Mutavva (Morality Police / Mert & Berk Sata, 2019)
  • PRIDE (Caroline Bento, 2020)
  • Servis (The School Bus / Ramazan Kılıç, 2019)
  • Shikhandi (Sahil Gada, 2021)
  • Spring Days (Imad Badi)
  • The Raging Dance of Casseus (Nicole Reyes, 2020)
  • The Recess (Navid Nikkhah Azad, 2020)
  • They Will Not Silence Our Voices (Yennué Zárate Valderrama)
  • Trapped Women (Nataly Vergara Adrianzén, 2019)


Filmekimi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20. kez düzenlenen Filmekimi 8-17 Ekim tarih aralığında İstanbul, Ankara ve İzmir'de sinemaseverlerle buluşuyor.

Altın Lale kazanan Madalena'nın yanı sıra Cannes'da Altın Palmiye kazanan Titane, tüm dünyada merakla beklenen Dune: Çöl Gezegeni, Venedik'te Altın Ayı kazanan Kürtaj gibi filmlerin Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı Filmekimi'nin biletleri 4 Ekim'de satışa çıkıyor.
 


Bu yıl Paribu sponsorluğunda gerçekleştirilen Filmekimi uluslararası festivallerde gösterilmiş, ödüllü ve merakla beklenen yeni yapımları içeren programıyla 8-17 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, 15-19 Ekim'de Ankara'da, 22-26 Ekim'de İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak.

Filmekimi filmleri İstanbul'da Beyoğlu'nda Atlas 1948 Sineması, Beyoğlu Sineması ve Kadıköy'de Kadıköy Sineması'nda, Ankara'da Cinemaximum Armada, İzmir'de Cinemaximum Mavi Bahçe'de izlenebilecek.

Filmekimi bu sene, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Kore Turizm Organizasyonu'nun katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.


MUBI 9 film ile Filmekimi'ne çıkarma yapıyor

Milyonlarca sinemaseveri bir araya getiren dijital platform MUBI, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl yirmincisi düzenlenen ve 8-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Filmekimi'nde 9 film ile yer alacak.

Geçen yıl, sinema dünyasına yön veren pek çok yönetmenin yeni yapıtlarını seyirciye sunmakla kalmayıp, dağıtımcı rolünü de üstlenmeye başlayan MUBI, Filmekimi programında yer alan 9 yapımı önümüzdeki aylarda kataloğuna eklemeye hazırlanıyor.
 

 

Filmekimi basın toplantısı

Filmekimi basın toplantısı 28 Mart Salı sabahı çevrim içi olarak düzenlendi; toplantının açılış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner "İstanbul'da tek sinema salonunda düzenlenen bir ‘sonbahar film haftası' olarak başlayan Filmekimi, bugün 20. yaşını kutluyor. Festivallerde ödüller alan, merakla beklenen, en iyi ve en yeni filmlerden oluşan seçkisiyle Filmekimi, bu sene İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir'de de izleyicilerle buluşacak. Çevrim içi gösterimler geçtiğimiz süreçte bize çok önemli bir olanak sundu ama hepimiz büyük ekranda film izlemeyi çok özledik. Gerekli tüm önlemleri alarak yeniden sinema salonlarında buluşabileceğimiz için mutlu ve heyecanlıyız. Üstelik bu yıl yepyeni bir destekçiyle izleyicilerimizin karşısına çıkıyoruz. Filmekimi'ne verdiği sponsorluk desteği için Paribu'ya içten teşekkürlerimizi sunuyor, tüm sinemaseverleri gösterimlerimize bekliyoruz" dedi.

Paribu Pazarlamadan sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Görkem Öztürk "Sinemaseverlerin ve aynı zamanda Paribu ekibinin de merakla beklediği, ilgiyle izlediği Filmekimi'nin bir parçası olduğumuz için heyecanlıyız. Paribu kurulduğu günden bu yana hep ‘yarını bugünden oluşturmak' motivasyonuyla hareket etti. Esasen bir teknoloji şirketiyiz ancak yarını oluşturmanın ancak sanatla tamamlandığında mümkün olduğunu, sürdürülebilir olduğunu biliyoruz. Bu iş birliğiyle beraber biz de tıpkı diğer sinamaseverler gibi yeni ve seçkin filmleri takip edebiliyoruz. Özellikle ekibimizin çok sıkı şekilde filmleri izlediğini biliyorum. İKSV iş birliğimizin Paribu'nun vizyonunu da beslediğini, geliştirdiğini görüyoruz. Bu nedenle de ayrıca mutluyuz. Filmekimi, iş birliğimizin kıymetli kilometre taşlarından biri ve bunun giderek derinleşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Filmekimi programı ve gösterimleri hakkında detaylı bilgi verdi.
 


Filmekimi'nin altın yıldızları

Filmekimi programından bugüne kadar açıklanan filmler arasında, başta Cannes olmak üzere saygın festivallerde dünya prömiyerini yaparak en iyi film ödülünü kazanan filmler dikkat çekiyor.

40. İstanbul Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma'da Altın Lale'yi kazanan Madalena (Madiano Marcheti), Cannes'da ana yarışmada Altın Palmiye'yi kazanan ve ardından Toronto'da Geceyarısı Çılgınlığı bölümünün en iyisi seçilen Titane (Julia Ducournau), Venedik'te Altın Aslan kazanan Kürtaj (Audrey Diwan), Cannes'da en iyi ilk filme verilen Altın Kamera'yı kazanan Murina (Antoneta Alamat Kusijanović) Filmekimi programında yer alıyorlar.


Usta yönetmenlerin yeni filmleri

İstanbul Film Festivali ve Filmekimi'nde daha önce filmlerini beğeniyle izlediğimiz birçok yönetmen, yeni filmleriyle sinemaya dönüyor.

Denis Villeneuve epik bilimkurgu Dune: Çöl Gezegeni ile, Wes Anderson, yine yıldızlarla dolu Fransız Postası ile; Bruno Dumont, Cannes'da prömiyer yapan France ile; Mia Hansen-Løve başrolde Tim Roth, Mia Wasikowska'nın bulunduğu Bergman Adası ile, Paul Verhoeven kışkırtıcı Benedetta ile; Andrea Arnold ilk belgeseli İnek ile; François Ozon, iç burkucu Her Şey Yolunda ile; Nanni Moretti kendisinin de rol aldığı Üç Aile ile; Hong Sang-soo bu yıl gösterime çıkan ikinci filmi Gözünün Önünde ile; Jacques Audiard bir grafik romandan uyarladığı Paris, 13. Bölge ile; Paul Schrader, başrolünü Oscar Isaac'in üstlendiği Kumarbaz ile; Joanna Hogg Hatıra filminin dokunaklı devam filmi Hatıra: 2. Bölüm ile; Zhang Yimou, "sinemaya yazdığım aşk mektubu" dediği Bir Saniye ile; anime dünyasının yıldızlarından Mamoru Hosada Belle ile; Macar sinemasının en yetkin yönetmenlerinden Kornél Mundruczó Evrim ile; Christophe Honoré de Proust'tan esinlenerek oyunculuğa ve tiyatroya saygı duruşu olan Guermantes ile Filmekimi'nde.


Saygın festivallerden ödüllü filmler

Filmekimi programı bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki saygın festivallerde ödüller kazanmış filmleri izleyiciyle buluşturuyor.

Asghar Farhadi'nin Cannes'da Büyük Ödül kazanan Kahraman, Apichatpong Weerasethakul'un Cannes'da Jüri Ödülü kazanan Memoria, Cannes'da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde en iyi film seçilen Chiara (Jonas Carpignano), Cannes'da Leos Carax'a En İyi Yönetmen Ödülü'nü getiren Annette, Nadav Lapid'in Cannes'da Jüri Ödülü kazanan Ahed'in Dizi, Cannes'da Vulcan En İyi Görüntü Ödülü kazanan Petrov Grip Oldu (Kirill Serebrennikov), Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde Jüri Ödülü ardından Saraybosna'da En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alan Büyük Özgürlük (Sebastian Meise), Cannes'da Renate Reinsve'ye En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü getiren Dünyanın En Kötü İnsanı (Joachim Trier), Cannes'da Büyük Ödül ve Kudüs'te En İyi Uluslararası Film seçilen 6 Numaralı Kompartıman (Juho Kuosmanen); Cannes'da En İyi Senaryo, FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü kazanan Drive My Car (Ryusuke Hamaguchi), efsane görsel efekt ustası Phil Tippett'tan Fantasia Film Festivali'nde (Montreal) En İyi Canlandırma Ödülü kazanan Çılgın Tanrı, Cannes'da Özgünlük Ödülü–Belirli Bir Bakış Ödülü'nü kazanan Kuzu (Valdimar Jóhannsson), Venedik'te Jane Campion'a En İyi Yönetmen Ödülü'nü getiren The Power of the Dog, Cannes'da Kuir Palmiye kazanan Yol Ayrımı (Catherine Corsini), Venedik'te Büyük Jüri Ödülü kazanan The Hand of God (Paolo Sorrentino) ve Venedik'te Jüri Özel Ödülü ve Yeşil Damla Ödülü kazanan Il buco (Michelangelo Frammartino) Filmekimi'nde gösterilecek.


Filmekimi kapanış filmi: Dune

Filmekimi'nin kapanış filmi ise yapımından yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna, efektlerinden senaryosuna son yılların en çok konuşulan, en merakla beklenen filmlerinden Dune: Çöl Gezegeni.

Denis Villeneuve'ün yönettiği, başrollerini Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista'nın paylaştığı Dune: Çöl Gezegeni Türkiye prömiyerini vizyona çıkmadan önce yalnızca Filmekimi'nde yapıyor.

Frank Herbert'ın romanından uyarlanan ve binlerce yıl sonraki bir gelecekte geçen Dune: Çöl Gezegeni, kaderin galaksiler arası bir güç mücadelesine sürüklediği genç bir adam olan asilzade Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor.


Filmekimi'nin bu yıl sloganı "Ne İzlediğim Önemli"

Filmekimi zengin programının yanı sıra, afişleriyle ve kampanyasıyla da dikkat çekiyor.

Muhabbet tarafından hazırlanan kampanya ve afişlerin temasını #NeİzlediğimÖnemli sloganı oluşturuyor.

Filmekimi, bu sloganla iyi şeyler izlemenin seyircinin gözünde ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguluyor ve "Ne izlediğim önemli" diyen izleyicinin ihtiyaçlarına cevap oluyor.

Filmekimi iletişim kampanyası ve afişleri de film puanlama mantığında "puanlama" fikrini ele alıyor.

Afişlerin üzerinde yer alan yıldızlı puanlama ikonları da filmlere 10 üzerinden puan verilen IMDB gibi online veritabanı sitelerinden film izleyicisinin aşina olduğu bir işaret.


Filmekimi biletleri 4 Ekim'de satışa çıkıyor

Festival biletleri, İstanbul için 29 Eylül Çarşamba 10.30'da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 4 Ekim Pazartesi 10.30'da genel satışa açılacak.

Biletler passo.com.tr/tr üzerinden, Passo perakende noktalarından ve İKSV gişesinden alınabilir.

Ankara ve İzmir'de de bilet satışları 4 Ekim Pazartesi 10.30'dan itibaren passo.com.tr/tr üzerinden ve Passo perakende noktalarından yapılacak.

Ankara ve İzmir'deki Lale Kart üyeleri için ön satışlar 3 Ekim Pazar 10:30'da başlayacak.

Filmekimi İstanbul gösterimlerinin hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) Tam 35 TL, indirimli 25 TL, Hafta içi 19.00 ve hafta sonu seansları (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 45 TL, indirimli 30 TL, tüm 21.30 seansları ise 45 TL.

Ankara ve İzmir'de ise 21.30 harici tüm seanslar tam 32 TL, öğrenci 22 TL (21.30 seanslarında öğrenci bileti uygulaması bulunmamaktadır).

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini kendilerine ait ön satış dönemlerinde, yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr/tr üzerinden %25; Kırmızı ve Sarı Lale Kart üyeleri ise fiziki etkinliklerde %15 oranlarında indirimle satın alabilirler.


Filmekimi programı

  • 6 Numaralı Kompartıman (Hytti Nro 6 / Compartment No. 6, 2021, Juho Kuosmanen)
  • Ahed'in Dizi (Ha'berech / Ahed's Knee, 2021, Nadav Lapid)
  • Ali ve Ava (Ali & Ava, 2021, Clio Barnard)
  • Aline (Aline, the voice of love / Aline Dieu, 2020, Valérie Lemercier)
  • Annette (2021, Leos Carax)
  • Ayrı Dünyalar (Ouistreham / Between Two Worlds, 2021, Emmanuel Carrère)
  • Belle (Ryû to sobakasu no hime, 2021, Mamoru Hosoda)
  • Benedetta (2021, Paul Verhoeven)
  • Bergman Island (2021, Mia Hansen-Løve)
  • Bir Saniye (Yi miao zhong / One Second, 2020, Zhang Yimou)
  • Buluşma (Mass, 2021, Fran Kranz)
  • Büyük Özgürlük (Grosse Freiheit / Great Freedom, 2021, Sebastian Meise)
  • Chiara (A Chiara, 2021, Jonas Carpignano)
  • Çılgın Tanrı (Mad God, 2021, Phil Tippett)
  • Dil Dersleri (Language Lessons, 2021, Natalie Morales)
  • Drive My Car (Doraibu mai kâ, 2021, Ryûsuke Hamaguchi)
  • Dune: Çöl Gezegeni (Dune, 2021, Denis Villeneuve)
  • Dünyanın En Kötü İnsanı (Verdens Verste Menneske / The Worst Person in the World, 2021, Joachim Trier)
  • Evrim (Evolution, 2021, Kornél Mundruczó)
  • France (2021, Bruno Dumont)
  • Fransız Postası (The French Dispatch, 2021, Wes Anderson)
  • Gözünün Önünde (Dangsin-eolgul-apeseo / In Front of Your Face, 2021, Hong Sang-soo)
  • Guermantes (2021, Christophe Honoré)
  • Hatıra: 2. Bölüm (The Souvenir: Part II, 2021, Joanna Hogg)
  • Hayvan (Animal, 2020, Cyril Dion)
  • Her Şey Yolunda (Tout s'est bien passé / Everything Went Fine, 2021, François Ozon)
  • Huzursuz (Les Intranquilles / The Restless, 2021, Joachim Lafosse)
  • Il buco (The Hole, 2021, Michelangelo Frammartino)
  • İnek (Cow, 2021, Andrea Arnold)
  • Kahraman (Ghahreman / A Hero, 2021, Asghar Farhadi)
  • Kan Portakalları (Oranges Sanguines / Bloody Oranges, 2021, Jean-Christophe Meurisse)
  • Kardeşlerim ve Ben (Mes frères et moi / My Brothers and I, 2021, Yohan Manca)
  • Kumarbaz (The Card Counter, 2021, Paul Schrader)
  • Kuzu (Dýrið / Lamb, 2021, Valdimar Jóhannsson)
  • Kürtaj (L'événement / Happening, 2021, Audrey Diwan)
  • Madalena (2021, Madiano Marcheti)
  • Memoria (2021, Apichatpong Weerasethakul)
  • Murina (2021, Antoneta Alamat Kusijanovic)
  • Paris, 13. Bölge (Les Olympiades, Paris 13e / Paris, 13th District, 2021, Jacques Audiard)
  • Petrov Grip Oldu (Petrovy v grippe / Petrov's Flu, 2021, Kirill Serebrennikov)
  • Tanrı'nın Eli (The Hand of God / È Stata la Mano di Dio, 2021, Paolo Sorrentino)
  • The Power of the Dog (2021, Jane Campion)
  • Titane (2021, Julia Ducournau)
  • Üç Aile (Tre Piani / Three Floors, 2021, Nanni Moretti)
  • Yol Ayrımı (La fracture / The Divide, 2021, Catherine Corsini)


Etkinliklere katılacak izleyiciler için önemli bilgilendirme

İçişleri Bakanlığı'nın 20.08.2021 tarihli PCR Zorunluluğu konulu genelgesi uyarınca 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi toplu olarak bulunulan faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi gösterme zorunluluğu getirilmiştir.

Aşılarını tamamlamış veya hastalığı geçirmiş izleyiciler 6 Eylül tarihinden itibaren etkinliklere Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bilgilerini göstererek giriş yapabilirler.

Aşılarını tamamlamamış veya hastalığı bağışıklık süresi devam eden bir vakitte atlatmamış kişiler, en fazla 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini göstererek etkinliklere girebilecektir.

Tüm kontroller etkinlik girişlerinde HES uygulaması üzerinden yapılacaktır; HES kodunun gerekli bilgileri gösterebilmesi için izleyicilerin HES mobil uygulamasının güncel sürümünü indirerek "HES Kod Ayarları" bölümünde bulunan Risk Durumu, Aşı Durumu, Hastalık Durumu ve Test Durumu alanlarını paylaşıma açmaları gerekmektedir.

18 yaş altındaki izleyiciler için PCR testi zorunluluğu yoktur.

Etkinlik mekânlarında Covid-19 önlemleri daha önce açıklandığı şekilde alınmaya devam edecektir.

Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


Pera Müzesi Film ve Video Programları

Pera Film, pandemi ile online platformlara ve bilgisayar ekranlarına sıkışan izleme deneyimini yeniden sinema perdesine taşıyor.

Pera Müzesi Film ve Video Programları, dizilerden oluşan programı Arkası Şimdi! ile salon gösterimlerine geri dönüyor.

İnternet yapımlarının giderek arttığı, büyük film festivallerinin dahi yarışma bölümleri oluşturduğu bir format olarak diziler, son yıllarda birçok önemli yönetmenin de filmografisine girmeye başladı.

İlki 2019'da gerçekleştirilen Arkası Şimdi!'nin ikinci programında, Avustralya ve ABD'den, yapım yılı 2014'ten 2018'e yayılan beş dizi izleyicilerle buluşuyor.
 


Aile ve birey mercek altında

Stand-up gösterileri Nanette ve Douglas ile tanınan Avustralyalı komedyen Hannah Gadsby, Hannah Gadsby'nin OZ'u adlı yapımda, ülkesinin ulusal kimliğini keşfe çıkıyor.

Keskin zekâsı ve her şeyin derinine inme arzusuyla kıtanın dört bir yanını dolaşan Gadsby, bu sürecin sonunda Avustralya kimliğine dair bilinen her şeyi baştan tanımlıyor.

Ödüllü filmi 52 Salı ile çok konuşulan Sophie Hyde'ın imzasını taşıyan Lanet Adelaide, Güney Avustralya'nın Adelaide şehrinde yeniden bir araya gelen bir ailenin hikâyesini anlatıyor.

Annelerinin evi satacağını öğrenen aile mensuplarının, birliktelik duygularını kaybederek kaosun içine sürüklenmesini konu alan dizi, geçmişle yüzleşme halindeki altı karakterin bakış açısından anlatılıyor.

Karşınızda, Desmondo Ray! karanlık bir dünyada aşkı arayan tuhaf bir adamın hikayesini konu alıyor.

Aşkın en beklenmedik yerden çıkabileceğini, karanlık ve kasvetli bir dünyada dahi kalbin her zaman yıldızları takip etmesi gerektiğini gösteren animasyon dizinin yönetmenliğini Steve Baker üstleniyor.


Kadın sinemacılardan dizi skeçler

Yönetmen Shaina Feinberg, kadınlar ve kuirlerden oluşan bir arkadaş grubunu odağına alan Dinette dizisinde, gerçekleri sakınmadan söyleyen bir oyuncu kadrosuyla kırılgan maskülinite ve patriyarka konularını skeçler halinde işliyor.

Sarah Silverman'ın yapımcılığını üstlendiği Lütfen Anla Beni ise her bölümde birbiriyle taban tabana zıt iki komedyeni gerçek bir terapist ile karşı karşıya getiriyor.

Terapist seansı yürütmeye çalışırken iki sevgili ya da kardeşi canlandıran komedyenler bu kurgulanmış ilişkinin çılgınlığını gözler önüne seriyor.

Böylece izleyiciyle kurgusal bir ekran ortaklığı oluşturuluyor.

Aralıksız dizi gösterimlerinden oluşan Arkası Şimdi! programı, 23 Ekim tarihine kadar Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz izlenebilir.

Bu program kapsamındaki gösterimler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm gösterimler 18+ uygulamasına tabidir.

Arkası Şimdi! Gösterim Programı

29 Eylül Çarşamba
19.00 Lütfen Anla Beni (Please Understand Me, 56')
6 Ekim Çarşamba
19.00 Karşınızda, Desmondo Ray! (This is Desmondo Ray!, 45')
8 Ekim Cuma
19.30 Hannah Gadsby'nin OZ'u (Hannah Gadsby's OZ, 85')
9 Ekim Cumartesi
15.00 Dinette, 1. Sezon (Dinette, Season 1, 73')
16.45 Dinette, 2. Sezon (Dinette, Season 2, 58')
13 Ekim Çarşamba
19.00 Lütfen Anla Beni (Please Understand Me, 56')
15 Ekim Cuma
19.30 Lanet Adelaide (Fucking Adelaide, 95')
16 Ekim Cumartesi
15.00 Dinette, 1. Sezon (Dinette, Season 1, 73')
16.45 Dinette, 2. Sezon (Dinette, Season 2, 58')
20 Ekim Çarşamba
19.00 Karşınızda, Desmondo Ray! (This is Desmondo Ray!, 45')
22 Ekim Cuma
19.30 Hannah Gadsby'nin OZ'u (Hannah Gadsby's OZ, 85')
23 Ekim Cumartesi
15.30 Lanet Adelaide (Fucking Adelaide, 95')


Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali

"Geleceğin Geleneksel Lezzetleri" ile yaşamımıza kattığı değeri, kültür ve sanata verdiği destek ile bir adım ileriye taşıan, gıda ve bakliyat sektörünün öncü şirketi Yayla Agro, Anadolu'nun kadim şehirlerinden Siirt'i yedinci sanat sinema ile buluşturan 4. Siirt Uluslararası Kısa Filmi Festivali'ne sponsor oldu.

Yayla Agro'nun ana sponsorları arasında yer alarak destek verdiği, geçmiş yıllardan beri büyük bir ilgiyle karşılanan 4. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, sinema dünyasını 4-8 Ekim tarihlerinde Siirt'te buluşturacak.
 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen festivalde finale kalan 24 kısa film yarışacak.

Ayrıca festivalde bu yıl ilk kez Siirt'in yerel hikayelerini konu alan Siirt Yerel Hikayeleri Senaryo Yarışması da yapılacak.

İnsana, doğaya ve yaşama ayna tutan sinema sanatından eserlerin gösterileceği festival, Anadolu'nun kadim şehirlerinden Siirt'in kültür ve sanat yaşamı kadar sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtımına da önemli katkılar sağlayacak.

Türkiye'den ve dünyadan kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerde yer alacak filmler festivalde yarışacak.

Çeşitli atölyelerin de yapılacağı festival boyunca sinemaya hayat veren yapımcı, oyuncu, yönetmen ve senaristler, Siirtlilerle bir araya gelecek.

Ürünleri ile yaşama sağlık ve lezzet kamayı hedefleyen Yayla Agro, sanatseverler için görsel bir şölene dönüşecek 4. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'ne verdiği destek ile gözleri de şenlendirecek.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU