Lider koşucular yolu şaşırınca maratonu kazandı

Tyler Pence, 2001'den bu yana Quad Cities Maratonu'nu kazanan ilk ABD'li sporcu oldu

Tyler Pence, Illinois-Springfield Üniversitesi'nin koşu takımında koçluk da yapıyor (AP)

ABD'de bir kişi, maratonda kendisine fark atan iki koşucu yanlış yola girince birinci oldu.

Illinois eyaletinde düzenlenen Quad Cities Maratonu'nda Tyler Pence, 2001'den bu yana maratonu kazanan ilk ABD'li sporcu oldu.

Aslında yarışı önde götüren iki Kenyalı atlet Elijah Mwangangi Saolo ve Luke Kibet koşu güzergahını şaşırınca, Pence bitiş çizgisine 2 saat 15 dakika 6 saniyede ulaşarak birinciliği kaptı. Sporcu, 3 bin dolar (yaklaşık 26 bin 500 TL) ödülün de sahibi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, Saolo ve Kibet ise yarışın yarısını tamamladıktan sonra, kendilerine rotayı takip edebilmeleri için eşlik eden bisikletli görevlinin yanlış yola girmesi nedeniyle belirlenen güzergahtan çıktı.

Yarış direktörü Joe Moreno da bisikletli görevlinin yolu şaşırdığını doğrularken, koşucuların görevliyi takip etmek zorunda olmadığını, sporcuların güzergahı bilmekten sorumlu olduğunu söyledi.

Görevlinin dönmesi gerekirken düz gittiği yol ayrımında doğru güzergahın açık şekilde işaretlerle gösterildiğini ifade eden Moreno, koşucuların maratondan bir gün önce rotayı öğrenmek için bölgeyi ziyaret ettiğini de belirtti.

Ayrıca Moreno, yarış kurulunun Kenyalı atletlere kazanamasalar bile belirli miktarda bir para vermek için çalışmalar yürüttüğünü de ekledi.



Independent Türkçe, AP, Quad-City Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU