WhatsApp çok fazla spam mesaj gönderenlere karşı yasal yollara başvuracak

Halihazırda zaten bu ve benzer nedenlerle her ay milyonlarca kullanıcı hesabı engelleniyor

Fotoğraf: The Independent 

Dünyanın en büyük mesajlaşma platformlarından WhatsApp, çok fazla mesaj gönderen kullanıcılarına karşı yasal yollara başvuracağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, belirli kullanıcılara çok sayıda spam mesaj gönderenlerin, hizmeti kötüye kullanmalarının önüne geçilmek istendiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu tür kurallar şirketin hüküm ve koşullarında yasaklanmış durumda ve kullanıcılar bu kuralları ihlal ettiklerinde engellenebiliyor. Bunlara ilaveten şirket şimdi de başka cezalar peşinde olduklarını duyurdu.

Facebook’un satın aldığı şirketin internet sitesinde sıkça sorulan sorular kısmında yer alan güncellemede, bu yıl 7 Aralık’tan itibaren platformu “toplu veya otomatik mesajlaşma” gibi faaliyetler için kullandığına inanılan kişilere karşı yasal işlem yapılacağı vurgulandı.

Sistemlerinin özel mesajlaşma platformu olarak kullanılmak veya şirketlerin Business uygulamasıyla müşterilerle haberleşmelerini kolaylaştırmak üzere tasarlandığını belirten WhatsApp, uygulamanın spam mesajlar göndermek için kullanılmasına müsamaha göstermeyeceğini kaydetti.

Şirket sözcüsü, şunları söyledi:

WhatsApp özel mesajlaşma uygulaması olarak tasarlandı, bu nedenle toplu mesajlaşmayı önlemek ve WhatsApp’ın nasıl kullanılacağının sınırlarını oluşturmak için harekete geçtik. Ayrıca WhatsApp’ı kötüye kullanan hesapları belirleme kabiliyetimizi artırdık ki bu da her ay dünya genelinde 2 milyon hesabı engellememize yardımcı oluyor.

Şirketin internet sitesinde “WhatsApp’ın izinsiz kullanımı” başlıklı güncellenmiş sayfada, şirketin “platformun özel yapısını pekiştirmek ve kullanıcıları kötü kullanımdan korumak taahhüdünde bulunduğu” ifadesi kullanıldı. WhatsApp, şirketin hüküm ve koşullarını ihlal edenleri engellemek için ellerindeki tüm kaynakları kullanacağını kaydetti.

Bilgilendirme sayfasında şu ifadelere yer verildi:

WhatsApp, 7 Aralık 2019’dan itibaren, otomatik veya toplu mesajlaşma gibi şirketin hüküm ve koşullarını ihlal edenlere veya ihlal etmesine yardımcı olanlara karşı yasal işlem başlatacak.

WhatsApp, “bilginin sadece kendi platformları dışından ulaşması” durumunda dahi yasal yollara başvurmayı düşündüklerini uyarısında bulundu.

 

 

Dünyanın en büyük mobil mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp’ın halihazırda 1,5 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

Bu yılın başlarında detaylı bir rapor hazırlayan WhatsApp, otomatik ve spam mesajların “problemli içerik” yaymak için kullanıldığı uyarısında bulunmuştu.

Bu davranış tarzlarının önlenmesinin önemine işaret eden şirket, “seçimler döneminde belirli grupların çok büyük ölçüde mesajlar göndermek isteyebileceğine” dikkati çekti.

WhatsApp, 2019’un başlarında, platformda yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için kullanıcıların herhangi bir mesajı 5 kişiye iletebilmekle sınırlandırılacağını açıklamıştı.

Bu özellik ilk defa Hindistan’da 2018’de, bir grup mafyanın, ülkede söz konusu uygulamayla yayıldığı söylenen asılsız haberlerle saldırı düzenlemesinin ardından denenmişti.

Press Association'ın (PA) katkılarıyla hazırlanmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU