Halsey müzik sektörünün hamileliğe yaklaşımını kınadı

Şarkıcı, medyanın kendisini bir sanatçı olarak değil, sadece hamile bir insan olarak gördüğünü söyledi

ABD'li şarkıcı Halsey, 2019 Amerikan Müzik Ödülleri'nde böyle görüntülenmişti (AFP)

Halsey, müzik sektöründe hamile biri olarak deneyimlerini anlattı.

Bu ayın başlarında Capital Records'tan If I Can't Have Love, I Want Power adlı albümünü yayımlayan non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan tanım -ed.n.) şarkıcı, temmuz ayında senarist erkek arkadaşı Alev Aydın'la birlikte ilk çocukları Ender'i kucaklarına almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Apple Music 1 sunucusu Zane Lowe'a konuşan Halsey, şunları söyledi:

X, Y, Z'nin CEO'sunu arayıp, 'Hey, merhaba. Hamile olduğumu haber vermek için aradım. Instagram'dan öğrenmenizi istemedim. Size bizzat kendim söylemek istedim. Yine de burada işler her zamanki gibi devam ediyor, merak etmeyin' demeniz gerekiyor. 

'Kişisel seçimim kârlılığınızı, üretkenliğinizi veya üretim hattınızı etkilemeyecek. Hem, hangi dünyada sizin beni arayıp bir bebeğiniz olacağını haber vermeniz gerekir ki? Ama üretiminizi etkilediği için ben sizi aramak zorundayım.'

Yıldız aynı zamanda basını kendisine sanatçı olarak değil, yalnızca hamile biri gibi davranmakla suçladı ve şunları söyledi:

Dışarı çıkıp albümün çıkışına göre dergi kapakları belirlemeye çalıştığımız yayınlar vardı, 'Evet ama hamile mi olacak? Çünkü biz annelik kapağı yapmak istemiyoruz' diyorlardı.

Ben de 'Bu bir annelik kapağı değil. Bu benim albümümle ilgili, ben sadece tesadüfen hamileyim' diyordum. Onlar da 'Hayır, bu bir hamile kapağı' diyordu. Ben de, 'Yani gidip albümüm hakkında konuşamaz mıyım?' diyordum.

Halsey daha önce 4. albümü IICHLIWP'yi "hamilelik ve doğumun sevinçleri ve korkularıyla" ilgili diye nitelemişti.

The Independent'ın eleştirmeni Helen Brown, dört yıldız verdiği bir incelemede şunları yazmıştı:

Bu kayıt, söz verdiği üzere 'beraberinde yüreğini de ortaya koyduğu bir bıçak' taşıyan bir sanatçının, güç kaynağını kati bir şekilde açması.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU