İGDAŞ'tan "oğlumun sözleşmesi feshedildi" diyen SP adayı Gökçınar'a yanıt: Bir oğlu İBB'de memur, eşinin avukatlık sözleşmesi devam ediyor

SP'nin İBB Adayı Necdet Gökçınar, İGDAŞ avukatlarından biri olan oğlunun sözleşmesinin feshedildiğini açıklamıştı. İGDAŞ iddiaya bir açıklamayla yanıt verdi: Bir oğlu 657'ye tabi memur, eşi şirket avukatı

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Necdet Gökçınar / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar'ın, Borsa İstanbul'da çalışan bir oğlunun dışında İBB'ye bağlı doğalgaz şirketi olan İGDAŞ'ın dosyalarını takip eden avukat oğlunun da sözleşmesinin feshedildiğine yönelik açıklamasına İGDAŞ'dan yanıt geldi.

Şirketten yapılan açıklamada, Gökçınar'ın avukat olan oğlunun hiçbir zaman İGDAŞ personeli olarak çalışmadığı "dolayısıyla işine son verilmesi gibi bir durumun olmadığı" ifade edildi.

İGDAŞ, Gökçınar'ın bir başka oğlunun İBB Tesisler Bakım Onarım Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığını duyurdu. Açıklamada "Gökçınar'ın oğlu R.E Gökçınar 17.04.2006 yılında İBB'de sözleşmeli memur olarak işe başlamış, 03.03.2009'da memur olmuş; 15.05..2012 tarihinden bu yana ise İBB Bakım Onarım Müdürlüğü'nde (657'ye tabi memur) halen mühendis olarak çalışmaya devam etmektedir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eşinin sözleşmesi devam ediyor"

Gökçınar'ın avukat eşinin İGDAŞ ile avukatlık sözleşmesi olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şirketimizin sözleşmeli tüm avukatlarının bulunduğu sistemde rutin olarak yapılan iyileştirme çalışması nedeniyle takip dosyalarına geçici olarak sistem üzerinden erişilmemektedir. Bu sistem iyileştirme çalışması şirketimizin tüm avukatları için geçerli olup, adayın eşine yapılan özel bir işlem değildir. Çalışmalar sonuçlanır sonuçlanmaz sistem erişime açılacaktır."

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU