SP'nin adayı Gökçınar: Seçim sürecinde iki oğlum da işinden oldu

Saadet Partisi'nin İBB adayı Necdet Gökçınar, seçim sürecinde iki oğlunun da işinden edildiğini ifade etti. Gökçınar, "Sandığa giderken nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduğunuzu bilin diye söylüyorum" dedi

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, seçim sürecinde iki oğlunun da işinden olduğunu söyledi. Gökçınar'ın Borsa İstanbul'da çalışan oğlunun sözleşmesinin feshedildiği biliniyordu. Gökçınar, İGDAŞ dosyalarını takip eden avukat oğlunun kurumla yaptığı sözleşmesinin de feshedildiğini belirtti.

Gökçınar konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Mağduriyet seçim kriterlerinden biri değildir. Öyle olsaydı en çok mağdur edilen benim. Mağduriyet yarıştıracak değilim, sadece zihin açmak için söylüyorum. Ben Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğum için benim oğlumun işine son verildi. 3 yıldır Borsa İstanbul’da çalışıyordu, performansı da oldukça iyi olmasına rağmen askerden döndükten sonra işten çıkarıldı. 5 milyon işsiz gencimizin olduğu ülkemizde ben oğlumun işsiz kalmasını gündem yapacak değilim. Biz bunu konuşurken İGDAŞ’ın dosyalarını takip eden avukat olan diğer oğlumun kurumla yaptığı sözleşme, hiçbir gerekçe gösterilmeden İGDAŞ tarafından iptal edildi. Bunu ilk defa size söylüyorum. Benim aziz hemşerilerim beni yanlış anlamasın, ben asla mağduriyet yapmıyorum. Kafalarınızdaki boşlukları doldurmak için, sandığa giderken nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduğunuzu bilin diye söylüyorum. Ben sadece böyle bir üslubun İstanbul’da yaşanıyor olmasından üzüntü duyuyorum.”

Milli Gazete'den Abdussamet Karataş'a konuşan Necdet Gökçınar, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin, "Hukuka sığmadığı gibi akla, mantığa ve geleneğe de sığmıyor. Siz böyle bir şeye 250 sayfa değil, 500 sayfa da yazsanız bunu gerekçelendiremezsiniz. Çünkü karar aziz milletimizin vicdanında yer bulmadı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İBB'nin borcu faiz hariç 26 milyar TL"

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti adayı Binali Yıldırım'dan 13 bin daha fazla oy aldığı 31 Mart seçimlerinde 103 bin noy alan Gökçınar, SP dışındaki bütün adayların belediyeleri borçlandıracağını savunarak şöyle konuştu:

"Zihniyet sağlam değil. Sarıyer Belediyesi’ni CHP yönetmiş, 2018 yılında 590 milyon 299 bin 616 TL borç yapmış. Asıl facia ise şu ki, senelerdir AKP tarafından yönetilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 26 milyar 760 milyon 454 bin borcu var, tabii sadece borçları söylüyorum. Yanlarında faizleri de var. Sayıştay raporlarındaki bilgileri söylüyorum. CHP adayının yönettiği Beylikdüzü’ne bakalım; 2018 yılında 482 milyon 290 bin 250 TL borçlanmış. Şimdi ey İstanbullu; mağdurum diyorlar diye bu belediyeleri borca sokanlara mı oy vereceksin, yoksa bana mı oy vereceksin?”

 

"500 bin AKP'li partisine oy vermedi"

AK Parti'nin Saadet Partisi tabanını etki altına almaya çalıştığını söyleyen Gökçınar, 500 bin AK Partlinin 31 Mart'ta AK Parti'ye o vermediğini söyledi."17 yıl boyunca size oy yağdıranların oğlunu kahve köşesine attınız, babaya da üç kuruş emekli maaşı verdiniz, adam aç geziyor. Neden sana oy versin" diye soran Gökçınar, "Biz gelmezsek onlar gelir diyerek millete korku yayıyorsunuz. İstanbul’a sizin yaptığından daha kötü kim ne yapabilir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU