Yunanistan'da yangından canlı yayın yapan ekibe saldırı

Muhabirler çevredeki 4 polisin, olayı görmesine rağmen müdahale etmediğini söyledi

Yunanistan'da ilk verilere göre yangınlarda 550-600 bin dönüm ormanlık alanın yok olduğu düşünülüyor (Reuters)

Yunan televizyon kanalı Open TV'nin, orman yangınlarının kasıp kavurduğu Atina ve çevresinden yaptığı canlı yayın basıldı.

Open TV'nin yaptığı açıklamada, canlı yayın ekibinin cumartesi günü saat 02.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradığı bildirildi.

 

 

Eleftheria Spyraki adlı muhabir, 15 kişilik bir grup tarafından çembere alındıklarını ve araçlarının camlarının kırıldığını söyledi.

Spyraki, eşyalarının ve kameramanın parasının çalındığını kaydetti.

Muhabirler çevredeki 4 polisin, olayı görmesine rağmen müdahale etmediğini açıkladı. Sputnik International'ın haberinde, saldırıyı itfaiye ekiplerinin durdurduğu yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekibin teçhizatında büyük hasar meydana gelirken, Kostas Alatzas adlı muhabir yaralandı.

Yunan polisi, faillerin Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden AEK adlı futbol kulübünün amblemlerini taşıdığını bildirdi. Ancak saldırıya uğrayan ekip bu bilgiyi doğrulamadı.

Gazeteciler, ülkedeki aşı karşıtı hareketle ilgili haberler yüzünden küfredildiğini, bu yüzden saldırganların yangın bölgesine gönüllü giden radikal sağcı grupların üyesi olduğunu düşündüklerini söyledi.

Syriza, MeRA25 ve Yeni Demokrasi partilerinin sözcüleri saldırıyı kınadı.

Ülkede yangın devam ediyor

Yunanistan'da 12 gündür devam eden orman yangınlarında ilk verilere göre Atina ve çevresinde 100 bin, Mora yarımadasının Olimpiya ve Mani bölgelerinde 100 bin ve Eğriboz Adası'nın kuzeyinde yaklaşık 300 bin dönüm ormanlık alan, içindeki ev, barınak ve araçlarla kül oldu.

Ülkede 30 yıldan fazla bir süredir görülen en kötü sıcak hava dalgasının tetiklediği alevler yüzünden binlerce insan tahliye edildi. Biri gönüllü itfaiyeci iki kişi yaşamını yitirirken, 20 yaralı hastaneye kaldırıldı. 

Üst düzey Yunan bir yetkili cumartesi günü ülke genelinde 55 yangın çıktığını açıkladı.

Ülkenin en büyük ikinci adası Eğriboz'da, Olimpiya'da ve Mora'da son iki günde onlarca yeni yangın görüldü. Yetkililer, Atina ve Girit gibi pek çok bölgede yeni yangın riskinin epey yüksek olduğunu belirterek uyardı.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, ekathimerini.com, Ethnos, BBC Türkçe, Euronews, BBC, DW

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU