Tokyo 2020: Lezbiyen boksör gümüş madalyayı LGBT+ topluluğuna adadı

Filipinler'in madalya kazanan ilk kadın boksörü, "Toplumsal cinsiyetiniz ne olursa olsun, hayaliniz olduğu sürece mücadeleye devam edin" dedi.

Filipinler'den gümüş madalyalı Nesthy Petecio (Reuters)

Filipinli boksör Nesthy Petecio, ülkesinin madalya kazanan ilk kadın boksörü olduktan sonra tarihi Olimpiyat zaferini LGBT+ topluluğuna adadı.

Salı günü kadınlar tüysıklet müsabakasında Japon Sena Irie'ye mağlup olan Petecio, gümüş madalya kazandıktan sonra LGBT+ bireyleri "ilerlemeye" ve hakları için mücadeleye çağırdı.

ESPN'in lezbiyen atletin muhabirlere yaptığı açıklamanın tercümesi üzerinden yaptığı habere göre, Petecio gümüş madalyasını "LGBTQ topluluğu için" kazandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filipinli sporcunun madalya töreni sonrası, "LGBTQ topluluğunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. İlerleyin, mücadele edin! Bu galibiyet aynı zamanda sizin için" dediği bildirildi.

Boksör, "Toplumsal cinsiyetiniz ne olursa olsun, hayaliniz olduğu sürece mücadeleye devam edin" diye ekledi.

Memleketi Filipinler'de iyi tanındığı aktarılan ve Tokyo 2020 oyunlarında madalya alan düzinelerce LGBT+ sporcudan biri olan Petecio, daha önce bu organizasyon sırasında LGBT+ bayrağı taşımıştı.

Petecio, yarı final maçını kazandıktan sonra ailesini gururlandırmanın tarih yazmaktan çok daha önemli olduğunu çünkü bunun "babasının ve kendisinin hayali" olduğunu belirtmişti.

Bu sadece benim için değil. Ülkem ve bana dua eden Filipinliler için.

Boksun yakından takip edildiği Filipinler, Mansueto "Onyok" Velasco'nun 1996'da Atlanta'da gümüş madalya kazanmasından bu yana erkek egemen sporda hiç Olimpiyat madalyası kazanamamıştı.

Ülke, kadın halterci Hidilyn Diaz'ın 55 kilodaki zaferiyle birlikte olimpiyatlardaki ilk altın madalyasını Tokyo'da almıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/olympics

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU