Altın "Trump kartları" sosyal medyada tartışma yarattı

Sosyal medyadaki eleştirilerde, altın kartalın yer aldığı tasarımlar için "Üçüncü Reich artığı Trump Kartları" dendi

Bir ‘resmi Trump kartı' (DonaldTrump/TrumpCampaign)

Donald Trump, hayranlarının altın "Trump kartları" taşımasını istediği için alay konusu olurken, durumu eleştirenler sunulan 4 kart alternatifini radikal sağ veya "Nazi" ikonografisiyle karşılaştırdı.

Çarşamba günü Trump destekçilerine, Trump'ın deyimiyle "HER ZAMAN en iyisini bildikleri" için, ön yüzünde eski ABD Başkanı'nın imzasını taşıyan 4 altın kart arasında seçim yapmalarının istendiği bağış toplama e-postaları gönderildi.

Eski ABD Başkanı, "Trump kartları" diye adlandırılan kartların, "ülkenin dört bir yanındaki vatanseverler tarafından taşınacağını" da sözlerine ekledi.

Bunlar, AMERİKA'YI KURTARMA hareketimize adanmış desteğinizin işareti olacak.

Trump'ın kampanya ekibi, "Resmi Trump Kartları"nın, "Başkan Trump'ın EN GÜÇLÜ destekçileri" için hazırlandığını ve Trump'ın hayranlarından 4 tasarım hakkında tavsiye istediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

E-postada, "Yakın zamanda Başkan'la Florida'daki ofisinde bir araya geldik ve ona 4 tasarım gösterdik" dendi.

Başlangıçta sadece tek bir tasarım yayımlamayı planlıyorduk fakat Başkan Trump masasındaki kartları görünce 'Bunlar GÜZEL. Kararı Amerikan halkına bırakmalıyız, HER ZAMAN en iyisini onlar bilir!' dedi.

Gönderilen e-postada, arka planda Amerikan bayrağı, altın kartal, Başkan'ın resmi mührü ve "resmi Trump kartı" kelimelerini içeren 4 tasarım yer aldı. Kartların tümünde Trump'ın imzası bulunuyor.
 


Twitter'da durumu eleştirenler, "Trump kartlarının" tarikat mensupluğunu çağrıştırdığını, altın kartal ikonografisinin ise imparatorluk kartalı ("aquila" olarak bilinen, Roma İmparatorluğu'nda sıkça kullanılan bir sembol -ed.n.) ve Nazi ikonografisiyle aynı yapıda olduğunu öne sürdü.

Bir Twitter kulanıcısı, "Trump kartı ve Nazi sembolizmi arasındaki farkı görüyor musunuz? Ben de göremiyorum" diye yazdı.

Bir diğeriyse şunları ekledi:

Trump, takipçilerinin Trump kartı taşımasını istiyor! Aşı kartları? Hayır! Trump kartları? Evet! Bunun olacağını tahmin etmemiştim!

Başka bir kullanıcı da paylaşımında, "Büyükbabam bana II. Dünya Savaşı'ndan getirdiği, tıpkı bu Üçüncü Reich artığı Trump Kartı'na benzer şeyler göstermişti" ifadelerine yer verdi.

Yakın tarihli bir YouGov anketinde, Trump taraftarlarınca ortaya atılan tüm teorilerin tamamen çürütülmesine rağmen, Cumhuriyetçi katılımcıların yüzde 66'sının Trump'ın 2020 seçimlerinin haklı kazananı olduğuna inandığı ortaya çıkmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU