Ersoy: 20 milyar dolarlık turizm geliri hedefimizde değişiklik yok

Marmaris'te gazetecilere açıklama yapan Bakan Ersoy, "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok" dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Marmaris'te turizmcilerle toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı / Fotoğraf: Twitter

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörüne yönelik hedeflerde bir değişiklik olmadığını ve yıl için konulan 20 milyar dolar gelir hedefini koruduklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yangınların sürdüğü Marmaris'te gazetecilere açıklama yapan Ersoy, "Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok" dedi.

Türkiye'nin turizmdeki hedeflerinde sapma olmadığına işaret eden Ersoy, "Temmuz sonu itibarıyla hem yabancı ziyaretçi hem de yurt dışı yerleşik Türk ziyaretçi toplamıyla 12-12,5 milyon arası ziyaretçi rakamını yakalamış olacağız. Önümüzde önemli bir temmuz, ağustos ve eylül ayları var. Başarılı şekilde atlatabilirsek, hedeflediğimiz rakamlara ulaşırsak bu yıl için koyduğumuz turist ve gelir hedefini yakalarız" diye konuştu.

"Yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz”

Bölgedeki yangınlar tamamen kontrol altına alınarak söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına devam edildiğini belirten Ersoy, "El birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Ersoy, soğutma çalışmalarını da tamamladıktan sonra bölgede yangınla ilgili faaliyetlerin bitirileceğini dile getirdi.

Önceliğin Marmaris'e doğal zenginliklerini, ormanlarını, yeşilini tekrar kazandırmak olduğuna dikkati çeken Ersoy, ilçenin en büyük değeri doğası ve yeşilinin, Ege'nin turkuazıyla tekrar buluşmasını sağlamayı istediklerini kaydetti.

Pandemi etkisi, Marmaris ve Antalya gibi önemli turizm destinasyonlarındaki yangınlar ve Birleşik Krallık'ın Türkiye'yi seyahatlerde karantina uygulamasının zorunlu olduğu kırmızı listede tutma kararının ardından sektör temsilcileri turizmdeki hedeflerin yakalanmasının zora girdiğine işaret etmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU