Sezai Temelli: Diyarbakır’da Kürdistan dedikleri gün Tatvan’da Bitlis’te Kürtçe tabelaları indiriyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Cizre’de kayyum politikasını eleştirdi

Fotoğraf: HDP Basın Bürosu

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin Cizre’deki bayramlaşma töreninde konuştu. AK Parti’nin İstanbul adayı Binalı Yıldırım’ın, Diyarbakır’daki konuşmasında Kürdistan ifadesini kullanmasını eleştiren Temelli, “Diyarbakır’da Kürdistan dedikleri gün Tatvan’da Bitlis’te Kürtçe tabelaları indiriyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temelli’nin konuşmasından bazı bölümler şöyle:

“Dün bize Kürdistan dedik diye saldıranlar, bugün gelmişler Diyarbakır’da söylediğimizi tekrar ediyorlar. Neden, çünkü samimi değiller. Peşinde oldukları şey 3-5 oydur, bizim bu sahtekarlığa, bu kayyımcı zihniyete verecek tek bir oyumuz bile yok. Bunlar Diyarbakır’a gelir Kürdistan’dan bahsederler ama aynı gün Tatvan’da, Bitlis’te Kürtçe tabelayı indirirler. Bunlar gelirler belediyelerimizin girişine X-Ray  koyuyorlar. Ne arıyorsunuz? Suçlu arıyorlar. Bizden suçlu çıkmaz. Bin kere söyledim bizden insan çıkar insan. Suçlu arıyorsan git o kayyumları X-Ray’den geçir. Geçir de suç gör. Adeta içlerinde suç yuva yapmış. Çalıp çırpmadıkları bir şey kalmadı. Cizre’yi de yağmalamışlar. Bu anlayış halen iktidarını sürdürüyor. Buna izin vermeyeceğiz. Hem kayyımcı zihniyetten hem de bu tekçi anlayıştan hep birlikte kurtulacağız. 

“Nasıl ki Cizre’de kayyımları süpürüp attıysak İstanbul’da da bu zihniyeti süpürüp atacağız”

Bu kayyım zihniyetine son vermek gerekiyor. Nasıl Cizre’de bu kayyım zihniyetine son verdiysek 23 Haziran’da İstanbul’da da kayyımı hep birlikte süpürüp atacağız. Çünkü artık bizde kayyım alerjisi var, nerede kayyım görsek süpürgeyi kapıyoruz, kovalıyoruz. Çünkü kabul etmiyoruz kayyımcı zihniyeti, tekçi anlayışı kabul etmiyoruz. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen, bütün farklılıkları yok sayan, halkları kamplaştıran, düşmanlaştıran bu anlayışı kabul etmiyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU