Yunanistan: Türkiye'ye uçak göndermeye hazırız, ancak olumlu yanıt alamadık

Yunan hükümetinden yapılan açıklamada orman yangınlarıyla mücadele için Türkiye'ye yaptıkları teklifin hala geçerli olduğu belirtildi

Fotoğraf: AA

Türkiye'deki yangın felaketini yakından izleyen ülkelerin arasında bulunan Yunanistan, Türkiye'ye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduklarını, ancak buna olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti.

BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in haberine göre; başka bir yardım talebi gelirse de göndermeye hazır olduklarını belirten Yunanistan, Türkiye'den teşekkür dışında olumlu bir yanıt gelmediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'deki yangınların yayıldığı 29 Temmuz'da "Türk dostum Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu telefonla aradım, kendi seçim bölgesi olan Antalya'da çıkan yangınlardan dolayı duyduğum samimi üzüntülerimi dile getirdim ve kendisine Yunanistan'ın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledim" açıklamasını yapmıştı.

Yunan hükümeti, ülkede çıkan yangınlara rağmen Türkiye'den talep geldiği anda Yunan itfaiye ve kurtarma birimlerinin yardıma gönderilmesi teklifinin halen geçerli olduğunu açıkladı.

Mora ve Patras'ta 13 uçakla müdahale

Yunanistan da farklı bölgelerde çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Mora Yarımadası’ndaki Ahaia bölgesinde iki gün önce çıkan yangına 294 itfaiye personeli, 7 piyade ekibi, 77 itfaiye aracı, 7 helikopter ve 5 uçak ile müdahale edildiği kaydedildi.

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada ülkenin üçüncü büyük kenti Patras'a yakın bölgelerde çıkan yangına 290 itfaiyeci, 8 uçak ve 7 helikopterle müdahale edildiğini kaydetti.

 

 

BBC Türkçe, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU