İçişleri Bakanı Soylu: İmamoğlu valiye "it" dedi

Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Havalimanı’nda VIP salonuna alınmadığı için valiye "it" dediğini iddia etti

Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Havalimanı’nda VIP’ye alınmamasının ardından Vali’ye ‘it’ dediğini iddia eden İçişleri Bakanı Soylu, 23 Haziran'da tekrar edilecek olan İstanbul seçiminin terör örgütlerinin odağında olduğunu söyledi: 

“Bütün terör örgütleri İstanbul seçimine odaklanmıştır. FETÖ, PKK odaklanmıştır. DEAŞ da İstanbul seçimlerine odaklanmıştır. Türkiye’de bu yorumu kimse yapmadı. Geçen gün karşı karşıya kaldığımız ve önlediğimiz saldırı büyük bir saldırıydı. Zamanı geldiğinde anlatacağız. Neyi önlediğimizi Türkiye gördüğü ve bildiği anda Türkiye’nin çok büyük bir tehlikeden döndüğü ve Türkiye’ye çok büyük bir tuzak hazırlandığı, bütün milletimizce kabul edilecektir. Şimdi söylemiyoruz, bunun bir nedeni var. Çünkü operasyonumuz biraz daha devam ediyor... Endişem, 23 Haziran seçimlerini İstanbul’un gücü üzerinden Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan bir anlayışı ortaya koyacaklar. Arkalarına İstanbul’un gücünü alacaklar ve ondan sonra, ‘İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i biz aldık. Hadi gelsin bakalım’ diyecekler” 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Valiye ‘it’ dedi" iddiası

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti sırasında havalimanlarında VIP kullanamı ile ilgili yaşananlara değinen Bakan Soylu şunları söyledi:

“Dün Trabzon havalimanında indi, ‘Ben VIP kullanacağım’ dedi. Demokrat Halk Partisi Başkanlığı yaptım. VIP kullanmadım. Çünkü hakkım yoktu. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. O listede adım yoktu. Milletvekili değildim VIP kullanmadım. İktidar partisiyim, ben oraya girsem kim beni çıkaracak... Trabzon’a geldi kullandı. Arkadaşlar nezaket göstermişler. Ben buradan çıkmak istiyorum demiş, çıkartmışlar. Sonra Ordu’da kullanmak istemiş. 14 kişi ve bunların hiç birinin kullanma hakkı yok. Öbür taraftan alalım, hemen de geçecek zaten. Bir problem yok. Vali’ye ‘it’ dedi. Allah kimseyi güç zehirlenmesine düşürmesin." 

"Esnafın hanımına bıçak çektiler"

Süleyman Soylu, İmamoğlu'nun tokat attığı öne sürülen esnaf ile ilgili de bir iddiayı dile getirdi:

"Hadımköy’de bir genç kafeteryasında ona bir soru sordu. Hanımına bıçak çektiler, çocuğun işini yurt dışından telefonlarla sürekli arayıp telefonlarını sosyal medyada verdiler. Sabahtan akşama tehdit ettiler ve hala da tehdit ediyorlar. Çocuk sipariş alamıyor. Allah bunları kimsenin eline düşürmesin” 

Soylu daha sonra Küçükçekmece'deki Balkanlı Rumelili ve Trakyalılar Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneğinin bayramlaşma programına katıldı. Orada da gündeminde Trabzon'daki protesto vardı. "Akıllı ol" diyen kişiyi araştırttığını, kim olduğunu öğrendiğini söyledi, "Türkiye 1-2 gün içinde anlar" dedi. 

"Ben oradan çıktım adım attığım gibi 'Her şey çok güzel olacak.' diye bağırmaya başladılar. Şimdi canım sıkılmadı değil. Siyasetin kendine ait bir edebi var. Sonra adamın birisi geçerken bana 'Akıllı ol Soylu.' dedi. 'Akıllı ol' bizim orada tehdittir. Mafyavari, tehditvari bir üsluptur yani. Onun bir cümle sonrası 'Akıllı ol Soylu yoksa aklını alırız.' demektir o. Ben mahallelerde büyüdüm. Sözün nereye geldiğini, nereye gittiğini bilmez miyim?.. Adamla ilgili araştırma yaptık, adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Nasıl kirli ilişkilerin sahibi olduğunu, onu oraya onların nasıl gönderdiğini, nasıl bir tezgah içerisinde olduklarını Türkiye bir-iki gün içerisinde anlar. Öyle bir derin ilişkileri var." 

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU