Lucasfilm, Luke Skywalker'ı deepfake'le Mandalorian'a ekleyen YouTuber'ı işe aldı

Shamook ismiyle bilinen YouTuber'ın Mandalorian videosu iki milyon kez görüntülenmişti

Mark Hamill'in canlandırdığı Luke Skywalker genç haliyle Disney+'ta yayımlanan Mandalorian'ın ikinci sezonunda görülmüştü (Disney)

YouTube'da paylaştığı videolarla tanınan Shamook isimli sosyal medya kullanıcısı içeriklerinden birinin yorum kısmına Lucasfilm'in Industrial Light and Magic departmanının kendisini işe aldığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Shamook, en popüler videosunda Mark Hamill'in canlandırdığı ikonik Luke Skywalker karakterini The Mandalorian'ın ikinci sezon finaline deepfake aracılığıyla eklemişti. Video yaklaşık iki milyon kez görüntülenmişti. 

Indiewire'ın haberine göre Star Wars filmlerinin yönetmeni George Lucas'ın yapım şirketi Lucasfilm açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Industrial Light and Magic (ILM) her zaman yetenekli sanatçıların peşinde ve sosyal medyada 'Shamook' ismiyle tanınan sanatçıyı işe aldı. Son birkaç yıldır ILM zorlayıcı görsel efektler üretmenin yolu olan hem makine öğrenmesine hem de yapay zekaya yatırım yapıyor. Teknoloji ilerledikçe bu alanda ivmenin arttığını görmek müthiş.

 

 

Öte yandan Shamook takipçilerine yaptığı duyuruda şunları söyledi:

Bazılarınızın zaten bildiği üzere birkaç ay önce ILM/Lucasfilm'e katıldım ve YouTube'a yeni içerik üretmek için zamanım olmadı. 

Sosyal medya kullanıcısı üstünde Luke Skywalker videosunu 4 günde hazırladığını söylemişti. 

 

 

Shamook son videosunda Kara Şövalye (The Dark Knight) üçlemesinde Christian Bale'i Robert Pattinson'la değiştirmişti. 

 

Independent Türkçe, Indiewire, The Direct

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU