ABD polisi iç çamaşırlarıyla kapıyı açan 75 yaşındaki adamı elektroşok tabancasıyla vurdu

Vücut kamerası görüntüleri, saldırıyla ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulan polis memurunun, uyarı yapmadan ateş ettiğini gösteriyor

ABD'nin Colorado eyaletindeki Idaho Springs bölgesinde 75 yaşındaki bir kişi, iç çamaşırlı bir haldeyken polis tarafından elektroşok tabancasıyla vurulduktan sonra felç geçirdi ve apandisiti patladı.

İddiaya göre Nicholas Hanning ve Idaho Springs Polis Teşkilatı'ndan başka bir polis memuru 30 Mayıs'ta Michael Clark'ın dairesine gitti. Polisler, kapıyı açan Clark'a elindeki kılıca benzer silahı bırakmasını emretti.

Gelecek günlerde polis departmanına dava açacağı bildirilen Clark, sözkonusu nesneyi arkasındaki bir rafa koydu ve kendisine yere yatmasını emreden memurlara bunu yapmayacağını söyledi. 

Bundan kısa süre sonra, Hanning uyarıda bulunmadan elektroşok tabancasını 75 yaşındaki adama doğrulttu ve ateş etti. Perşembe günü yayımlanan vücut kamerası görüntülerinde, Clarke'ın geriye düşerek kafasını çarptığı görüldü. Bilincini kaybetmiş görünüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hanning ve kimliği açıklanmayan kadın meslektaşı, daha sonra Clark'ı evinden dışarı sürükledi ve zorla kelepçeledi. Clark'ın avukatı Sarah Schielke, görüntüleri elde etti.

Washington Post'a konuşan Schielke, "çok yakında" Clark adına dava açacağını, müvekkilinin felç geçirip apandisitinin patladığı olayın ardından sağlığının kötüleştiğini söyledi. Ayrıca Clark'ın haftalarca hastanede tedavi görmesi gerekti.

Schielke görüntüler hakkında, "Polis güçlerinde, asla yaptıklarından sorumlu tutulmayı beklememek gibi toksik bir kültür var" dedi.

Olan şu ki, üzerilerine kamera yerleştiriyoruz ama davranışlarını veya tutumlarını değiştirmiyorlar.

Idaho Springs Polis Teşkilatı'nda üç yıl çalıştıktan sonra 15 Temmuz'da kovulan Hanning hakkında üçüncü dereceden saldırıdan suç duyurusunda bulunuldu. Emniyet Müdürü Nathan Buseck, eski memurun eylemleri için "kuruluşumuzun kültürünü yansıtmıyor" dedi.

Clark perşembe günü yaptığı açıklamada, "Böyle kişiler polis olmamalı" diye ekledi.

O gün benden aldıklarını anlatmaya kelimeler yetmez. Bunun bir daha kimsenin başına gelmemesi için kalan az zamanımda ne gerekiyorsa yapacağım.

Vücut kamerası görüntülerinde Clark'ın bir komşusunun, memurlara uyumasına rağmen Clark'ın kendisine sessiz olmasını söylediği ve bu yüzden tartıştıklarını anlattığı görülüyordu. Kadın, 75 yaşındaki adamı yüzüne yumruk atmakla da suçluyordu.

Polis savunmasız hedeflere karşı elektroşok tabancasını ilk defa kullanmıyor. Martta Louisiana eyaletinin Port Allen bölgesinde polisler, 67 yaşındaki bir kişiyi elektroşok tabancasıyla vurmuş, adamın da hastanede tedavi görmesi gerekmişti.

The Independent, Hanning'in avukatına ulaşamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU