Bakan Ersoy: Sıkıntılı birkaç ülke var, inşallah onları da çözeceğim

“Aça aça gidiyoruz. İngiltere ile yoğun görüşme trafiği devam ediyor. En büyük arzumuz, kısa sürede hava trafiğinin açılması”

Fotoğraf: AA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da Kemer ilçesindeki bir taksi durağını ziyaret etti.

Esnafın sorunlarını dinleyen Ersoy, korsan taksicilikle ilgili denetimlerin artırılması noktasında ilgililerle görüşeceğini dile getirdi.

Turizmle ilgili değerlendirmede bulunan Ersoy, geçen yıla göre bu yılın daha iyi olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'deki önlemleri gören ülkelerin kısıtlamaları kaldırdığına değinen Ersoy, "Sıkıntılı birkaç ülke var, inşallah onları da çözeceğim. Birkaç haftaya daha ihtiyaç var. Aça aça gidiyoruz. İngiltere ile yoğun görüşme trafiği devam ediyor. En büyük arzumuz, kısa sürede hava trafiğinin açılması” dedi.

En önemli sorunun vaka sayıları olduğunu aktaran Ersoy, vaka sayıları artarsa yine turizmde sıkıntı yaşanacağını bildirdi.

Aşı çalışmalarına değinen Ersoy, mücadelede aşının etkin rol oynadığını ifade etti.

"Bu işin tek kurtuluşu aşı"

Esnafa da aşı olup olmadıklarını soran Ersoy, şunları kaydetti:

Bu işin tek kurtuluşu aşı. Çevrenizde aşı olmayan kimsenin kalmaması lazım. Sizin olmanız yetmiyor. Çevrenizdeki herkesi de ikna etmeniz gerekiyor. Böyle kısa sürede geçecek bir hastalık değil. Bu, önlemle kontrol altında tutulması gereken bir virüs. Otellerde aşılanma oranı çok yükseldi. Yüzde 93'lere kadar geldi. Otellerdeki hedefimiz bu rakamları yüzde 100'e getirmek. Otel çalışanları buna uyuyor ve aşılanıyorlar. Sağlık Bakanlığı her şeyi yapıyor. Yeter ki insanlar aşı olmak istesin.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU