Nadir görülen mavi ıstakoz, barda öğle yemeği olmaktan kurtarıldı

Hare on the Hill adlı bar, ıstakoz "Larry'e" Manchester'da bir akvaryumda "daimi bir yuva" bulmayı başardıktan sonra menüsünden ıstakozları tamamen çıkardı

Bu hafta Rochdale'daki bir barın deniz ürünü siparişinde ender görülen bir mavi ıstakoza rastlandı (Facebook / Hare on the Hill)

Birleşik Krallık'ın Rochdale bölgesindeki bir bara teslim edilen deniz ürünlerinin arasında ender görülen bir mavi ıstakoz bulundu ve öğle yemeği olmaktan kurtarıldı.

Littleborough'daki Hare on the Hill adlı bar, salı sabahı İskoçya'dan her zamanki deniz ürünleri teslimatını aldı. Fakat baş şef Austin Hopely verdiği siparişte yetişkin bir mavi ıstakoz olduğunu keşfedince şaşkına döndü.

Manchester Evening News'ın haberine göre Hopley bu kadar nadir görülen bir kabuklu için bir tencere dolusu kaynar suyun uygun bir yer olmadığına karar verdi ve "Larry" ismini verdiği ıstakoza yeni bir yuva aramaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce hiç mavi ıstakoz gibi bir şey görmediğini söyledi.

Teslim edilenler hakkında internette küçük çaplı bir araştırma yapmaya karar verdim. Istakozun ne kadar ender görüldüğünü fark edince onu menüye koymaya gönlüm elvermedi.

Hopley, Larry'nin mavi olmasına neden olan renk mutasyonunun son derece nadir görüldüğünü keşfetti. Maine Üniversitesi Istakoz Enstitüsü'ne göre bu mutasyon doğada yaklaşık 200 milyonda bir oranında meydana geliyor.

Hopley, "Küçük bir tartışmadan sonra ahlaki açıdan doğru olanın ıstakoza herkesin onun değerini bilebileceği daimi bir yuva bulmak olduğunu anladım" dedi.

Şef ve iş arkadaşı Emma Konnanov, Larry'e kalıcı bir yuva bulmak için yerel bahçe merkezlerini ve akvaryumları aradı fakat başta hiçbir yer bulamadı.

Hikayeyi sosyal medyada paylaşmasının ardından Hopley'e, Sea Life Manchester adlı akvaryumu denemesi önerildi. Hopley, akvaryum müdürünü aradıktan sonra Larry'i yeni evine getirmek için bir deniz uzmanı Hare on the Hill'a gönderildi.

Hopley, "Yerli işletmelerle sayısız telefon görüşmesi yaptığımız yorucu bir uğraşın, birkaç eksik yapboz parçasını bulmanın ve konuştuğumuz insanların iyi niyetinin ardından, bu öğleden sonra Larry'e Sea Life Manchester'da bir yer bulmayı başardık!" dedi.

Larry'nin bulunmasının etrafında gelişen bütün olaylar, aynı zamanda barı bilinçli bir kararla menüsünü değiştirmeye teşvik etti.

Barın Facebook sayfasındaki paylaşımında, "Sırf rüya mavisi kabuğu yüzünden bu korkunç kaderden kurtulan tek ıstakozun Larry olmaması gerektiğine karar verdik" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada ayrıca şeflerin bütün menüyü "Britanya'nın fevkalade küçük porsiyon tabaklarını hazırlarken başka hiçbir ıstakozun zarar görmeyeceği şekilde" baştan yazdığı da eklendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU