Moda devi Topshop’ın sahibi Philip Green hakkında taciz iddiası

5 çalışanını taciz ettiği öne sürülen İngiliz işadamı Green, hapis cezası ile karşı karşıya. Green hakkında daha önce de cinsel taciz suçlamaları yapılmıştı

Philip Green ve eşi Tina Green / Fotoğraf: The Independent

Topshop’ın sahibi Philip Green aralarında pilates eğitmeni Katie Surridge’nin de yer aldığı 5 çalışanını taciz etmekle suçlanıyor. Konuya ilişkin iddia sahiplerine gizlilik sözleşmesi imzalatıldığı öne sürülüyor.

Taciz olayını gündeme taşıyan İngiltere İşçi Partisi milletvekili Peter Hain oldu. Hain parlamentoda yaptığı konuşmada, 67 yaşındaki Green’in gücünü kullanarak susturduğu kadınlardan biriyle görüştüğünü öne sürdü ve ekledi:

“Birden çok kez cinsel tacize maruz kalan kadınla görüştükten sonra bunu açıklamak benim görevim oldu. Kamuoyunu yakından ilgilendiren taciz davasının odağındaki isim Philip Green.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pilates eğitmeni Katie Surridge’in, ABD'nin Arizona eyaletinde polise, Philip Green’in Tuscon’daki Canyon Ranch Resort’ta 2016 ve 2018’de kendisine uygunsuz hareketlerde bulunduğunu anlattığı belirtiliyor.

Surridge, taciz olayının ilk olarak 2016’da yaşandığını, Green’in özel ders sırasında kendisine dokunarak uygunsuz hareketlerde bulunduğunu savunuyor.

Yaşanan olayın ardından Green’in kendisine bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağına dair söz verdiğini ve bu sebeple derslere devam ettiğini öne süren 37 yaşındaki pilates eğitmeni, 2018’de yeniden iş adamının tacizine uğradığını iddia ediyor.

Otel çalışanları arasında da olaya şahitlik ettiğini öne sürüp ifade verenler var.

 

Topshop Philip  Green The Independent.jpg
Fotoğraf: The Independent

 

Topshop’ın patronu iddiaları reddediyor

Philip Green ise kendisine yöneltilen taciz iddialarını reddediyor.

Yakınları işadamının yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söylüyor.

İddialar kanıtlanırsa moda devinin patronu, her bir taciz olayı için 30 güne kadar hapis ve 500’er dolar para cezasına çarptırılacak.

19 Haziran’da Arizona’da görülecek davaya Green yerine avukatının katılması bekleniyor.

25 yaşındaki çalışan ile tartışmalı görüntüler

Tophop’ın sahibi hakkındaki cinsel taciz skandalı ilk değil.

Geçtiğimiz aylarda Philip Green’in elinde şampanya şişesi, kucağında 25 yaşındaki bir çalışanıyla görüntüleri ortaya çıkmıştı.

67 yaşındaki işadamının genç çalışanın saçını ve yanağını okşadığı görüntüler tepki çekmişti.

Daha önce de Green’in taciz ettiği bir üst düzey çalışanına konuşmaması karşılığında 1 milyon İngiliz sterlini ödediği haberleri basında yer almıştı.

Sanatçı Beyonce, Topshop’un sahibi Philip Green’le olan iş ilişkilerini, işadamı hakkında ortaya atılan cinsel saldırı iddialarının ardından bitirmişti.

Şarkıcı, kendi markası Ivy Park markalı ürünleri Topshop mağazalarından çekmişti.

Topshop’ın sahibi Philip Green’in yaklaşık 3 milyar sterlinlik serveti bulunuyor.

Green’in sahibi olduğu Arcadia Group, 560'ı aşkın mağazasında yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU