Ellen DeGeneres’in annesi kızının cinsel taciz iddialarına inanmadığı için pişman

“Ben bu pişmanlıkla yaşıyorum ve başka ebeveynlerin bunu yaşamasını istemiyorum. Eğer hayatınızdaki birinin konuşacak cesareti varsa lütfen ona inanın”

Ellen DeGeneres ve annesi Betty DeGeneres / Fotoğraf: The Independent

Ünlü sunucu Ellen DeGeneres’in üvey babasının cinsel tacizine uğradığını söylemesinin ardından, DeGeneres’in annesinden açıklama geldi. Betty DeGeneres, o dönem kızının iddialarına inanmadığı için “pişmanlık içinde yaşadığını” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix’te ikinci sezonu yayımlanan David Letterman ile Sıradaki Konuğum (My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman) adlı programa katılan Ellen DeGeneres, Letterman’a bir genç kızken üvey babasının cinsel tacizine maruz kaldığını anlattı.

Röportajın 31 Mayıs’ta yayımlanmasının ardından DeGeneres’in annesi Betty DeGeneres, kızının o dönem kendisine anlattığı cinsel taciz iddialarını ciddiye almadığı için yaşadığı pişmanlığı dile getirdi.

NBC kanalında yayımlanan Today Show programına konuşan 89 yaşındaki Betty DeGeneres şunları söyledi:

“Cinsel tacize uğradıktan sonra yapılacak en zor şeylerden birinin konuşmak olduğunu artık biliyorum. Kızımı seviyorum. Keşke bana olanları anlattığında onu dinleyecek kapasiteye sahip olsaydım. Ben bu pişmanlıkla yaşıyorum ve başka ebeveynlerin bunu yaşamasını istemiyorum. Eğer hayatınızdaki birinin konuşacak cesareti varsa lütfen ona inanın.”

61 yaşındaki Ellen DeGeneres, Letterman’a verdiği röportajda annesine üvey babasıyla evlendikten kısa bir süre sonra meme kanseri teşhisi konduğunu ve üvey babasının annesinin şehir dışında olduğu süreçte kendisine cinsel tacizde bulunduğunu anlattı.

Ellen DeGeneres, yaşadıklarını annesine birkaç yıl boyunca söylemediğini ancak söylediğinde de annesinin kendisine inanmadığını ve üvey babasıyla 18 yıl daha birlikte yaşadığını belirtti.

Sunucu geçen yıl ekimde kendi programında yaptığı açıklamada 15 yaşındayken cinsel tacize uğradığını anlatmış ve şunları söylemişti:

“Biri size inanmayıp da ‘Niye bu kadar uzun süre bekledin?’ deyince çok öfkeleniyorsunuz. Bu kadar uzun süre bekledim çünkü bizler kızız ve bize hiçbir şey söylememiz ve bununla yaşamamız öğretiliyor.”

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/women

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU