Doğu Perinçek, Murat Ülker ve Ethem Sancak'ı aynı masada buluşturan toplantı

Vatan Partisi'nin öncülüğünde düzenlenen "Üretimde Atılım için Türkiye-Çin İşbirliği" toplantısında Doğu Perinçek, Türkiye'nin bir üretim devriminin eşiğinde olduğunu söyledi

Vatan Partisi'nin davetiyle İstanbul'da düzenlenen  'Üretimde Atılım için Türkiye-Çin İşbirliği' adlı toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkiler ve olası işbirliği alanları masaya yatırdı.

Toplantı nedeniyle Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve ES Mali Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak aynı masada buluştu.

Aydınlık Gzetesi'nde toplantıya ilişkin ayrıntılı bir haber yer aldı. Haberde, Perinçek'in konuşması tam metniyle yayınlandı. Perinçek, Asya ve özellikle Çin'de önemli yatırım fırsatları olduğunu, önümüzdeki dönem bu coğrafyada büyük bir üretim devrimi yaşanacağını söyledi. Perinçek, Türkiye ekonomisi konusunda da "Türkiye üretim devriminin eşiğindedir" yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

 "Türkiye, borç batağından çıkacaktır.   Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklar arkada kalan dünyaya aittir. Arkamıza bakarsak karamsar olabiliriz. Ancak gözlerimizi ufuklara dikince, o zorlukları aşacağımızı görüyoruz. O nedenle iyimseriz.  Alman Şairi Bertold Brecht, köklü çözümlerin kör çıkmazlarda bulunduğunu vurgular.  1919 yılıyla 1922 arasında üç yıl vardı.  2022 yılında yine burada buluşacak olursak, Türkiye’nin köklü bir çözüm dönemine girdiğini konuşacağız.  Türkiye’nin gündemi, zorlukları yenmektir. Bunu başaracak gücümüz var. Tarihsel birikimimiz, neleri başarabileceğimizin kanıtıdır.  Zorlukları aşmanın adı, Üretim Atılımı'nı başarmaktır. İddialı bir söylem olacak ama önümüzdeki süreci yansıttığı için tam yerindedir: Türkiye, Üretim Devrimi'nin eşiğindedir. Üretmenin yolunu bulacağız. Yol yoksa, yol açacağız." 

 

perinçek1.png
Fotoğraf: Aydınlık Gazetesi

 

Aynı toplantının katılımcılarından biri olan Ethem Sancak, Maocu geçmişine atıf yaptığı konuşmasında "Sayın Genel Başkan'ın (Doğu Perinçek) eski bir yoldaşıyım, yeni girişimciyim.  Türkiye ve Çin birbirine mecburdur. Sezen Aksu’nun şarkısında söylediği gibi, ben sende tutuklu kaldım.  İnsanlığın yeni bir uluslararası sistemin inşasına ihtiyacı vardır. Bu görev Türklerin ve Çinlilerin omuzundadır. Sayın Doğu Perinçek’in ve Sayın Büyükelçi’nin devletler nezdinde sorumluluk üstlenmesini diliyorum. Asya kaçınılmaz kaderimizdir. Çin ve Türkiye birbirine mecburdur. Hayat, gelişmeler bu iki ülkeyi bir araya getirecektir" dedi.

 

 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise "Hepimiz Çin tarafındayız. Bu çok mühim bir inisiyatif. Mutlaka hava, kara, deniz yollarının gelişmesi ve İpek Yolu'ndan böylece istifade etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Toplantının diğer katılımcıları ise şunlardı:

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Deng Li, Siyasi Müsteşarı Wang Fei, Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarı Xie Xinxing, Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Li Qian, Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Adana Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Türk İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ve eski Orman Bakanı Arif Sezer.

 

Independent Türkçe

   

DAHA FAZLA HABER OKU