Minnesota Hayvanat Bahçesi havalar çok ısındığı için hayvanları öldürdü

On yıl önce baş gösteren yüksek sıcaklık “sorunları” sebebiyle son iki misk sığırına ötanazi yapıldı

Misk sığırı Pearl, 2021 baharının başlarında hayvanat bahçesindeki habitatını keşfediyor (Minnesota Hayvanat Bahçesi)

ABD'de Minnesota Hayvanat Bahçesi'ndeki iki hayvan, orta batı eyaleti çok sıcak olduğu için kısa süre önce bakıcıları tarafından uyutuldu.

Ortalama sıcaklığın çok daha düşük olduğu Kuzey Kutbu tundrasına özgü bir tür olan misk sığırları, Minnesota eyaletindeki Apple Valley'de bulunan hayvanat bahçesine ilk defa 1978'de getirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Minnesota Hayvanat Bahçesi perşembe günü yaptığı açıklamada kalan iki misk sığırının da yüksek sıcaklıkların yanı sıra nemlilik ve mevsimlerde görülen değişimler nedeniyle uyutulduğunu doğruladı.

Hayvanat bahçesine göre iki dişi "ilkbahar ve yaz sıcaklıklarıyla şiddetlenen" yaşla ilgili sorunlardan mustaripti.

Sürüyle ilgili, sıcaklıktan kaynaklanan "sorunlar" ilk olarak on yıl önce bildirildi.

Minnesota Hayvanat Bahçesi'nin misk sığırı sürüsünün giderek azaldığı bir on yılın ardından nisan ayında "yaşlı çifte merhametle ötanazi yapma yönünde zor bir karar alındı."

Hayvanların bakıcısı Cindy şunları söyledi:

Sıcaklıklar daha düşükken serpilip büyüdüklerini görebilirdiniz. Sonra, sıcaklık ve nem başlar başlamaz izlemeye ve değişimleri fark etmeye başladım.

Ulusal Çevre Bilgi Merkezleri'ne (NCEI) göre Minnesota'da ortalama sıcaklık bugün 20. yüzyılın başlarına göre 1,1 santigrat derece daha yüksek.

Ve kurak batı ve güneybatıdan gelen sıcak havanın daha da kuzeye, ABD'nin Kanada sınırına doğru yükselmesiyle Minnesota gördüğü en sıcak 10 yılın 7'sini 2000 yılından bu yana yaşadı.

National Geographic'e göre misk sığırlarının doğal ortamı olan Kuzey Kutbu tundralarında sıcaklıklar -34 ila -6 santigrat derece arasında değişiyor.

Minnesota Hayvanat Bahçesi Hayvan Sağlığı Departmanı Müdürü Dr. Taylor Yaw şunları ekledi:

Bu hayvanlara karşı bir sorumluluğumuz var. Klinik sağlık sorunlarını yönetemeyeceğimiz noktaya gelince bu yapabileceğimiz en insani seçim.

Minnesota'daki misk sığırı sürüsü, Kanada'nın Calgary kentinden gelen iki dişiyle Winnipeg'den gelen iki erkekten doğan 65 buzağısıyla Kuzey Amerika'daki hayvanat bahçelerinin en başarılı sürüleri arasındaydı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU