Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aramızdaki farklılıkları husumete dönüştürmemeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. İstihdam artışının önemine değindi ve "50 tane daha fazla eleman al dediğimizde rahatsız olanlar var" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli bölümler:

"İnsan gücünün yerini yazılımın aldığı bir dünyada istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor. Birilerine 'Gel bakalım sen devasa bir fabrikatörsün, işte yanına 50 tane daha işçi alıver, 5 bin 10 bin çalıştırmak nedir bunun yanında 50 daha fazla eleman al' dediğimiz zaman rahatsız olanlar var. Bu bir gerçeği işaret ediyor. Demek ki burada eşitsizliği farklı alanlara taşırken işe buradan başlamak lazım. Onun için de teknoloji bir yandan geleneksel üretim biçimlerini tehdit ederken diğer yandan yeni faaliyet alanları oluşturarak istihdama katkıda bulunabilecek bir potansiyele de sahiptir. Devletlerin ve işletmelerin zenginliğinin topluma yansımasının yollarını ne kadar genişletebilir ve çeşitlendirebilirsek geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. İşveren olmazsa iş olmaz, iş olmazsa çalışan olmaz. Bireyler çalışamayınca da aşa, ekmeğe, temel ihtiyaçlara ulaşabilmeleri mümkün olmaz. Bu gerçek işverenlerin ve çalışanların birlikte hareket etmelerini kaçınılmaz hale getiriyor. Zenginlik önemlidir ama tüm insanlara yansıyor değerlidir. Bizim medeniyetimiz istifçiliği yasaklıyor. Kazancı sürekli faydaya, istihdama dönüştürülmelidir. Paranın değeri izafidir.  Üretim ve istihdam hem gerçektir hem de çok yönlü faydaya sahiptir."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize yürüyoruz"

"Milli teknoloji hamlesiyle ülkemize her alanda çağ atlatıyoruz. Her alanda da aynı yarı en ön sıralarda yer almak için çaba gösteriyoruz. Tarımsal üretimde Avrupa'da 7. sıradayız. Bütün bunlar aynı zamanda iş demek istihdam demek gelirin paylaşılması demek. Maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 devletinden biri halinde getirmekte kararlıyız. Türkiye 82 milyon vatandaşıyla bir bütündür. İster işveren olalım, ister çalışan hepimiz bu büyük çatının altında yaşamaya devam edeceğiz."

"Farklılıkları husumete dönüştürmemeliyiz"

Ülkemizin gücü her birimizin gücüdür. Ülkemizin zenginliği  her birimizin zenginliğidir. Her kim şu ya da bu sebeple ülkesinin aleyhine bir işe kalkışırsa bilmelidir ki 82 milyonun her birine zarar vermektedir. Siyasette yapsak meseleye böyle yaklaşmalıyız. Aramızdaki farklılıkları husumete dönüştürmemeliyiz. İş karşı tarafı yok etmeye dönerse felaket olur. Yeri geldi işçi oldum, yeri geldi iş veren oldum. Masanın neresinde olursam olayım adaleti, vicdanı hakkı hakkaniyeti gözetmeden başarılı olunamayacağını gördüm. Buna ekonomi dilinde sürdürülebilirdik deniyor. Asıl mesele hayatı paraya göre tasnif etmemektir. Asıl mesele helalinden kazanarak kendinin ve ailenin geçimini sağlamaktır. "


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU