UEFA kadın futbolcuların sayısını 2 katına çıkarmak için harekete geçti

“Kadınların oyununu güçlendirmenin” kendi görevi olduğuna inanan UEFA 5 yıllık bir plan hazırladı

Fotoğraf: The Independent

Carl Markham – The Independent

UEFA, Avrupa’da futbol oynayan kadınların sayısını 2 katına çıkarmak için 5 yıllık bir planı yürürlüğe koydu. Hazırlanan plan kapsamında, kadınların UEFA’nın tüm resmi organlarında temsilinin yüzde 50 artırılması da amaçlanıyor.

Bu hedefle son 3 yılda alınan tedbirler arasında, UEFA’nın kadın futbolu geliştirme programı fonunu 2020’den itibaren yarı yarıya artırmak, kadınların futbol oynamaya teşvik edilmesini amaçlayan Together #WePlayStrong (Birlikte Güçlü Oynuyoruz) kampanyasını başlatmak ve kadın futbol birimi oluşturmak vardı.

Ancak tarihte ilk kez UEFA’nın yönetim birimi, kadınların futbol oynamasını desteklemek için özel bir strateji oluşturdu.

 

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, “Kadınların futbolu bugünün futboludur. Yarının futbolu değildir. Avrupa futbol yönetim birimi olarak kadınların oyununu güçlendirmek UEFA’nın görevi” dedi.

UEFA’nın bu konuda önemli miktarda yatırım yapacağını belirten Ceferin, Avrupa futbolunu olabildiğince iyi bir hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ceferin, “2019’da yapmak için önerdiğimiz eylemler, 2024’e kadar daha mükemmel, daha profesyonel ve zengin bir futbola yol açacak. Harekete geçme zamanı!” diye konuştu.

UEFA’ya üye kuruluşlar, ligler, kulüpler, futbolcular ve hissedarlar tarafından hazırlanan yeni strateji, üye kuruluşlarda futbol oynayan kadınların sayısını 2024’e kadar 2 katına çıkararak 2,5 milyona ulaştırmayı, UEFA’nın tüm organlarındaki kadın temsilini 2 katına çıkarmayı ve Avrupa’daki kadın futbolu algısını değiştirmeyi hedefliyor.

UEFA Kadın Futbolu Başkanı Nadine Kessler, yeni stratejinin tüm kadınların ve genç kızların futbola bir oyuncu, antrenör, hakem, yönetici ya da taraftar olarak ilgi göstermesinin yolunu açacağını vurguladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU