Erdoğan: Türkiye'nin geleceğinde CHP diye bir partiye yer olmadığını görüyoruz

CHP'ye eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Seçimlerde bunlar yıkmaya geliyoruz derken siyasi bir değişimi kastettiklerini sanmıştık. Meğer bunlar şehirlerimizi yıkmaya geliyormuş" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nın, 2023'e ve 2053'e doğru giden süreci inşa edecek bir parti olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ülkemizi tarihi bir dönüm noktasından geçirme noktasındayız. Karşımızdaki ittifak tel tel dökülmeye başladı. Biz ilkeli ve gayretli şekilde çalışmayı sürdürdükçe milletimin desteğini almayı sürdüreceğiz" dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğinde, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını görebiliyoruz. İktidar yolunu darbede, dış destekte gören bir anlayış çökmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İnsan Hakları Eylam Planı"nı kamuoyuyla paylaştıklarını, ekonomik reform paketini de yakında zaman da açıklayacaklarını dile getiren Erdoğan şunları söyledi: 

Cumhur İttifakı olarak anlayış birliği içinde attığımız yeni ve sivil anayasa adımımız herkesi ilgilendiren bir tekliftir. Tüm kesimleri bu sürece yapıcı katkı vermeye davet ediyoruz. Kimseden destek gelmese de biz kendi hazırlığımızı milletin takdire sunacağız.

"Meğer bunlar şehirlerimizi yıkmaya geliyormuş"

Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirine devam ederek şunları kaydetti:

Biz ülkemizin gelecek asrını düşünürken şehirlerimizi yeniden 30 yıl öncesine geri döndürmeye başladığını görmekten özellikle üzüntülüyüz. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP'nin yönetimindeki belediyeler yeniden çöp, çukur, çamur devrini hortlatmışlardır. Bir de utanmadan çalışıyoruz demezler mi? Seçimlerde bunlar yıkmaya geliyoruz derken siyasi bir değişimi kastettiklerini sanmıştık. Meğer bunlar şehirlerimizi yıkmaya geliyormuş. Çöp dağlarının yeniden ortaya çıkması yıkım değil de nedir? AK Parti'nin yönetimindeki herhangi bir belediyede ortaya çıksa yeri göğü yıkmak için hazır bekleyenlerin CHP'nin belediyerlerinde kör kesilmesi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU