Hindistan’ın en zengin kişisi Ambani dünyanın en eski oyuncakçısı Hamleys’i satın aldı

Markanın 7 katlı merkez şubesi Londra’nın bilindik caddelerinden Regent Street’te bulunuyor

Hamleys şirketinin yeni sahibi Reliance Industries petrolden tekstile pek çok sektörde faaliyet gösteriyor / Fotoğraf: The Independent 

Dünyanın en eski oyuncakçısı Hamleys 91 milyon dolara (yaklaşık 545 milyon TL) Hindistan'ın en zengin kişisi Mukesh Ambani’ye satıldı.

Dünyaca ünlü Hamleys 1760’da Londra’da kurulduktan sonra 2003’te hisselerini satmıştı. Bu tarihten itibaren 3 kez el değiştiren şirketin yeni sahibi Ambani oldu.

Ambani’nin Reliance Industries adlı şirketinin Hamleys’ı satın aldığı önceki sahibiyse Hong Kong’lu C Banner International şirketi.

Reliance Industries’in Başkanı Darshan Mehta, “Dünyaca ünlü Hamleys markası ve işletmesi, Reliance’ın küresel ticaretin ön saflarında yer almasını sağlayacak” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ambani’nin 50 milyar dolarlık (yaklaşık 300 milyar TL) servetinin kaynağı Reliance Industries şirketi, petrolden tekstile pek çok sektörde faaliyet gösteriyor. Ambani ailesiyle birlikte Buckingham Sarayı’ndan sonra dünyanın en pahalı özel rezidansı sayılan Mumbai’deki 27 katlı Antilia Kulesi’nde yaşıyor.

2017’de vergi öncesi zararını 12 milyon dolar (yaklaşık 72 milyon TL) olarak açıklayan Hamleys bunun ardından İngiltere ve İrlanda’da pek çok şube kapatmıştı.

Hamleys’in dünya çapındaki 167 dükkanının 88’i Hindistan’da bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/business/news

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU