70 dolarlık hesaba 2 bin dolar bahşiş bıraktı

İşletme sahipleri, müşterinin rakamı yanlış yazdığını zannetti

İşletme müşterilerin bahşişleriyle ayakta kaldı (Düzenleme: Independent Türkçe)

ABD'nin Miami eyaletinde meyve suyu ve smoothie satan restoranın sahipleri, bir müşterinin bıraktığı yüklü bahşiş karşısında şaşkına döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsmi açıklanmayan müşteri, Miami Squeeze adlı restoranda cuma günü satın aldığı içkiler için 71,84 dolar (yaklaşık 510 TL) öderken, çalışanlara da 2 bin 21 dolar (yaklaşık 14 bin 600 TL) bahşiş bıraktı.

Garsonlardan Kelly Amar, ailesinin işlettiği bardaki hesap fişini gördüğünde, müşterinin 20,21 dolar yerine yanlışıkla 2 bin 21 dolar yazdığını zannetti.

Fişle birlikte müşterinin yanına giderek kendisine bahşiş rakamını dalgınlıkla yanlış yazıp yazmadığını sordu. Kadınsa bir yanlışlık olmadığını, kendisine gösterilen ilgi ve hizmetten memnun kaldığı için böyle bir bahşiş bırakmak istediğini söyledi.

Amar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Kendisi haftada bir ya da iki kez restorana uğrayan düzenli müşterilerimizden. Hesap adisyonunu aldığımızda yazan bahşiş miktarına inanamadık. Dalgınlıkla 20,21 dolar yazdığını düşündük. Sonra müşteriye giderek ‘Miktarı doğru yazdığınızdan emin misiniz?' diye sorduk. Müşteri de ‘Evet, bir yanlışlık yok. Hizmetiniz için minnettarım ve bir şekilde bunun karşılığını vermek istedim. Yeni yıla düzgün bir şekilde başlamak istiyorum' dedi.

İşletme sahipleri, üzerinde "Yeni yılınız kutlu olsun, buraya gelmeyi çok seviyorum" yazan fişin fotoğrafını restoranın Instagram sayfasından paylaştı.

 

 

Restoran sahipleri, pandemide destekleriyle ayakta kalmalarını sağlayan diğer müşterilerine de minnettarlıklarını sundukları paylaşımda şunları yazdı:

Mükemmel müşterilerimize ayakta kalmamızı sağlayan inanılmaz yardımları için ne kadar teşekkür etsek az. Geçen yıl herkes için çok zordu, yeni yıla böyle başlayabildiğimiz için çok minnettarız.

Bahşiş işletmede çalışan 25 kişi arasında eşit olarak paylaştırılacak.

 

 

Independent Türkçe, Mirror, 7News

DAHA FAZLA HABER OKU