Doğu Perinçek, Vatan Partisi’nin İstanbul’daki seçimlere katılacağını açıkladı

Perinçek, 31 Mart'taki adayları Mustafa İlker Yücel ile 23 Haziran seçimine gireceklerini duyurdu

Açıklama parti genel merkezinde yapıldı / Fotoğraf: Twitter/milkeryucel

Partisinin İstanbul il merkezinde açıklamalarda bulunan Doğu Perinçek, YSK kararıyla iptal edilen ve yenilenme kararı alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP’nin ABD tarafından seçenek olarak öne sürüldüğünü, AK Parti’nin ekonomiyi yönetemediğini savunan Perinçek sözlerine şöyle devam etti:
 

"YSK kararından sonra, derinleşen ekonomik krize siyasi kriz de eklenmiş oldu. Türkiye çok derin bir krizin içinde. Türkiye sadece İstanbul sorunuyla değil bir hükümet sorunuyla karşı karşıya. Türkiye bir arayış dönemine girmiştir. İktidar sorununun karşısına dış merkezlerden, ABD'den bir seçenek konuyor. Ekonomik çözümsüzlüğü temsil eden iktidarın karşısına CHP-İYİ Parti ve HDP bloğu konuyor. Bir çatal çıkmaz durumudur. İBB seçimlerinde adayımız Mustafa İlker Yücel, yine yetki isteyecektir.”


Vatan Partisi’nin İstanbul adayı Mustafa İlker Yücel ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Ülkeyi yönetilemez duruma getiren, ağırlaşan ekonomik sorunları çözemeyen Binali Yıldırım ve partisine de, Abdullah Gül ekibiyle dirsek temasında olan ve "Selahattin Demirtaş'ın ılımlı çizgisi"ni överek HDP'yle ittifak yapan Ekrem İmamoğlu'na da mahkum değilsiniz. Çözüm var” ifadelerini kullandı.
 

 

Vatan Partisi'nin adayı Yücel, 31 Mart'taki seçimlerde İstanbul genelinde oyların yüzde 0,24'ünü yani 20 bin 466 kişinin oyunu aldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU