CHP YSK'ya başvurdu: İstanbul ilçe seçimleri ve 24 Haziran da iptal edilsin

CHP adına başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi  Yüksek Seçim Kurulu'na İstanbul'daki ilçe seçimlerinin yanı sıra 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin iptali için başvurdu.

Parti adına başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı. Erkek başvurunun ardından gazetecilere açıklama yaptı. Erkek şöyle konuştu:

"YSK, kararının arkasındaysa Sayın Cumhurbaşkanı'nın da mazbatasını iptal etmeledir. Çünkü ortaya tam kanunsuzluk halini çıkardılar, bunu onlar yaptı. Eğer bu kararınız doğruysa Sayın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iptal ettiyseniz, Sayın Erdoğan'ın mazbatasını da iptal etmek zorundasınız. Çünkü iki seçimde de aynı uygulamalar, aynı kurullar, aynı yöntemler vardı. Tam kanunsuzluk başvurusu yaptık. Tam kanunsuzluk başvurularında süre kısıtlaması aranmaz."

Muharrem Erkek "Sandık kurullarındakilerin seçim sonuçlarına etki ettiklerine dair bir tek delil, iddia söz konusu değildir" dedi, "Sayın Ekrem İmamoğlu’nu 39 ilçede oy kullanan İstanbullular seçtiğine göre 39 ilçede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte pusulası aynı zarftan çıkan tüm seçim türlerinin de iptal edilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.  

CHP'nin itiraz dilekçesinde neler var?

CHP'nin "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı başvuruya 8 gerekçe gösterdi. Başvuru dilekçesinin sonuç ve istem bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

"İktidarın isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen seçim mevzuatındaki değişikliklerin 13 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra yapılan tüm seçimlerde “bir şeyler olduğu” açıkça ortaya çıktıysa; artık seçmenin iradesinin ortadan kaldırılmasının bir önemi yoksa, artık sandık kurullarında görev yapanların seçim sonuçlarına ne şekilde etki ettiklerine dair açık, kesin, somut deliller aranmayacaksa ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptali kararı doğruysa; 

-    24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin TAM KANUNSUZLUK SEBEBİYLE iptaline; 
-    24 Haziran seçimleri sonucunda verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasının ve Milletvekillerinin mazbatalarının TAM KANUNSUZLUK SEBEBİYLE iptaline; 
-    İstanbul’da gerçekleşen 39 ilçedeki tüm seçimlerin TAM KANUNSUZLUK SEBEBİYLE iptaline; 

Milletin vicdanında adaletin tecelli ettirilmesi için karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ediyorum."
 

 


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU