Apple'ın sürücüsüz aracı yollarımızı dönüştürebilir mi? Pek olası değil, işte nedeni

Sürücüsüz arabalar yol güvenliğini artırabilir. Ancak insanlar sürücüsüz trafik kazaları fikrini hata yapabilen insanların dahil olduğu kazalara göre çok daha rahatsız edici buluyor. Bu durum Apple yöneticilerini endişelendirmeli

Silikon Vadisi'nden gelen haberler, Apple'ın sürücüsüz arabaları 2024 gibi erken bir tarihte hayata geçireceğini gösteriyor (AP)

Sürücüsüz arabalar mı? Bu arabalar, günümüzdeki teknoloji yöneticilerinin geçmişte filmlerde görüp "Bir gün bunu yapacağız" dediği bilimkurgu konseptleri arasında yer alıyor. Bazen ölüm makinelerine dönüşen petrolle çalışan iki tonluk canavarların yerini elektrikle çalışan robot arabaların yumuşak uğultusuna bıraktığı bir dünya inşa edeceğiz. Wesley Snipes'ın Hollywood hiti olacak türden bir kaos yaratmak üzere filme girişi öncesinde, Cezalandırıcı'daki (Demolition Man) geleceğin Los Angeles'ında gördüğümüze benzer arabalar. Bizim için güvenli, temiz ve süper kârlı.

Silikon Vadisi'nden gelen haberler, Apple'ın bunu gerçekleştireceğini öne sürüyor. 2024 gibi yakın bir zamanda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elbette, araçları içeren her türden girişimin en büyük sorunu, süper kârlı olmak bir yana kâr getirebilir olmasının bile çok uzun zaman alması. Üstelik bu durum kârda olsalar bile geçerli. Bu girişimler genellikle para tuzakları ve doymak bilmeyen dolar yiyici canavarlardır. Sürücüsüz arabalara harcanan 10 milyarlarca sterline karşın bununla ilgili gösterecek çok az şeyin olduğu Detroit'teki yetkililere sorun.

Tabii ki Elon Musk'ın Tesla'sı S&P 500 listesine girmeyi başardı. Ancak 2003'te kurulmasına rağmen ancak bu yıl sürdürülebilir kârlılık elde etti. Elektrikle çalışan araçların değil karbon kredilerinin satışı rakamlarını bir hayli yükseltti.

Teknoloji devi Apple'ın elektrikle çalışan sürücüsüz araba geliştirme planının ismi olduğu belirtilen Titan Projesi, yerinde bir isme sahip. Titanik, işler istenildiği gibi gitmezse analistlerin "başarısızlığa" ekleyebileceği bir sıfat.

Ama belki de olmaz. Apple 2014'ten bu yana bu alanda denemeler yapıyor ve çabanın biraz dur-başlat şeklinde olduğunu söyleyelim. Ancak hedefin yaygın olarak haberleştirilmesi ve daha önce görülenlerden çok daha geniş bir menzile sahip bataryayla ilgili haberler, bu defa ciddi olduklarını gösteriyor. Şirket elinin altında, herhangi bir projeyi sonuca ulaştırmaya gayet yetecek kadar geniş kaynaklara sahip. Hedeflenen tarih kilit önemde. Pandemi nihayetinde bu tarihi biraz ötelemeye zorlasa da, yöneticiler bu tarihleri kaçırmaktan hoşlanmaz.

Belki de daha büyük sorun, tüketicinin elektrikli araba fikrine katılmakla beraber bu araçların sürücüsüz olmasıyla ilgili arzusunun pek de güçlü olmaması.

Apple bunu da değiştirebilir mi? Bu şirketin en büyük becerilerinden biri, bizi ihtiyaç duyduğumuzu daha önce asla bilmediğimiz ürünleri, mevcut olduklarında daha ucuz alternatifleri yerine önemli bir fark ödeyerek satın almaya ikna etmesi.
 


Piyasaya sürüldüğü zaman iPad'le ilgili kuşkuları olan birçok insan vardı. Telefon aramaları yapamayacağınız daha büyük bir iPhone olarak tanımlandığını görmüştüm. Bu kuşkuculuk uzun ömürlü olmadı.

AirPod'lar? Yeni versiyonla ilgili okuduğum ilk yorumlardan birinde, Apple'ın yeteneğini yitirdiği ifade ediliyordu. Sesleri iyi. Peki ya kulaklarınızdan çıkan o beyaz kısımlar? Saçma görünüyorlar. Hayatını yitiren Steve Jobs bu kadar sönük bir tasarımı asla uygun bulmazdı. Ah, ne kadar inançsızsınız. İnsanların kulaklarından hâlâ düşüyor olmaları (evet, süslü profesyonel versiyonları bile) kâr eğilimini durduracak hiçbir etki göstermedi.

Sürücüsüz arabanın sorunu, bir bluetooth alıcısı, silikon bir çip ve birkaç minyatür hoparlörü çevreleyen bir çift plastik parçadan çok daha büyük ve karmaşık olması.

Birinde işlerin ters gitmesinin sonuçları da, tam da mazgal deliğinin üzerinden geçerken AirPod Pro'larınızdan birinin kendi yolunu çizmeye karar vermesi nedeniyle 250 sterlin (yaklaşık 2 bin 570 TL) kaybettiğinizin farkına varmaktan çok daha ciddi.

Geçen sene yol kazaları sebebiyle (Birleşik Krallık'ta -çn.) bin 752 ölüm ve 153 bin 158 diğer zayiat vuku buldu. Tahminler, sürücüsüz arabaların bu rakamları önemli ölçüde azaltabileceği yönünde. Yine de insanlar, sürücüsüz trafik kazaları fikrini hata yapabilen insanların dahil olduğu kazalara göre çok daha rahatsız edici buluyor.

Yasa koyucular, yolların çok daha güvenli olacağı beklentisine karşın anlaşılır biçimde gergin. Belki de bunun nedeni, insanların her seferinde makineleri yenmesinin bir yolunun kanuni açıdan ikileme yol açan durumların yaratılmasından geçiyor olması. Düşünün, bir çocuk koşarak önünüze çıkıyor ve tek seçeneğiniz a) çocuğa çarpmak veya b) aniden yön değiştirip başka birine çarpmak. Çok kısa bir zamanınız var. Ne yaparsınız? Makine ne yapar? Neyse ki bu durumlar gayet nadir yaşanıyor. Peki koşarak yola çıkan bir çocuk için makine kusurlu bulunabilir mi?

Sorun şu ki bu, halkla ilişkiler fırtınası içinde kaçınılmaz olarak kaybolan türden bir şey ve büyük teknoloji şirketleri halkla ilişkiler hususunda pek iyi değil. Elektrikli arabalar kalıcı olacak. Sürücüsüz arabalar? Bence, haberler doğruysa 2024 çılgınca iyimser bir tarih ama Apple şüphecilerin yanıldığını daha önce ispatladı.


 

independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU