AK Parti vekili: Millet aç

İktidar ve muhalefet milletvekilleri sosyal medyada “yemek videoları” üzerinden atıştı. AK Partili Özkaya’nın “Millet aç” mesajı dikkati çekti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Beştepe’de Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna yemek verdi. Yemeğin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal mesafeye dikkat edilmeyen yemekte canlı müzik verildiği de görüldü.

Bu görüntülerin ardından özellikle muhalefet cephesi, sosyal medyada eleştirilerini gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak "TBMM’de Saray sofrası ve şatafatını anlattığım günün akşamında Saray’daki eğlence ve şatafat. Ama sanatçı bölümünü eksik söylemişim" dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan da, "Bu görüntüyü kuru ekmeğe muhtaç edilen yurttaş, restoranlar kapandığı için işsiz kalan garson kısaca herkes izlemeli" sözleriyle eleştirdi.

Görüntülerin gündem olmasının ardından sosyal medyada AK Partili hesaplar tarafından CHP’lilerin bir lokantada yediği yemeğin görüntüleri paylaşıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu, Seyit Torun gibi isimlerin bulunduğu yemeğin görüntüleri “BuşoncuCHP” etiketiyle yayıldı.

Bu görüntülere AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan dikkati çekici bir yorum geldi. Kaya, “Millet aç, aç kardeşim” diyerek videoyu paylaştı:

Muhalefeti "Millet aç" diyerek eleştiren Özkaya'nın mesajının altında birçok sosyal medya kullanıcısı "Millet neden aç" sorusunu yöneltti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU