Meral Akşener: Demokrasimize vurulan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı, YSK kararına ilişkin açıklamasında "Demokrat Parti'nin 72 yıl önce ilan ettiği 'Hürriyet Misakı' ile önü açılan millet iradesi, bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu:

 

Büyük Türk Milleti, bugün 6 Mayıs 2019 Pazartesi. Bu tarihi unutmayın. Bu tarih aziz milletimizin iradesinin çiğnendiği tarihtir. Bu tarih Türkiye'nin demokrasi geleneğinin ezildiği tarihtir ve bu tarih ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir. Demokrat Parti'nin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği, "Hürriyet Misakı" ile önü açılan millet iradesi bugün o kahramanların adını dillerinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır. Üniformalı darbe günlerini bile geride bırakan bu sivil darbenin hedefi ve mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun aziz milletimizin iradesidir. Demokrasimize vurulan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. Millet ittifakı olarak kendi parti kurullarımızda ve ittifak ortağımız ile yapacağımız istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere karşı atacağımız adımları aziz milletimizle paylaşacağız. 

 

 

Açıklamasının ardından basın mensuplarından soru kabul etmeyeceğini belirten İYİ Parti lideri salondan ayrıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU