CHP’li Başarır’dan Bahçeli’ye yanıt: Halk her şeyin farkında

RTÜK’ün CHP Milletvekili Başarır’ın sözleri nedeniyle Habertürk’e verdiği cezayı destekleyen MHP Genel Başkanı Bahceli’ye CHP’li vekil yanıt verdi

Fotoğraf: Habertürk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı bir programda kullandığı "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış" sözleri nedeniyle RTÜK tarafından Habertürk'e ceza kesilmesinin ardından Twitter’dan yaptığı açıklamalara Başarır’dan yanıt geldi.

Yine Twitter üzerinden yanıt veren Başarır, "Bahçeli’ye şahsıma attığınız tweet dizisine ilişkin kötü bir haberim var" dedi.

Başarır Bahçeli'nin açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdi:

Tweet altındaki yorumların saat 22.00 itibariyle bot hesaplar ve tekrar atılan tweetler dışında 880 kişiden; 581 kişi (yüzde 66) Bahçeli’nin aleyhine, 299 kişi (yüzde34) ise lehinedir. Halk her şeyin farkında.

 

"RTÜK kararına saygı duyulmalıdır"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı bir programda kullandığı "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış" sözleri nedeniyle RTÜK tarafından Habertürk'e ceza kesilmesinin ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bir dizi tweet atarak tartışmaya dahil olmuştu. Bahçeli paylaşımlarında RTÜK'ün kararına saygı duyulması gerektiğini belirtirken yargı yolunun açık olduğunu da hatırlatmıştı.

Bahçeli paylaşımlarında “Orduya hakaretler bir bir sıralanırken çıtını çıkarmayan şarlatanlar, RTÜK kararından sonra neredeyse karalar bağlamışlar, ağıtlar yakmışlar, özgürlük cambazlığı sahnelemeye başlamışlardır. RTÜK kararına saygı duyulmalıdır. Elbet üst kurulun kararına karşı yargı yolu açıktır. Öyle bir noktaya gelindi ki, tek suçlu, tek kusurlu, tek günahkâr RTÜK gibi takdim, tayin ve teşhir edildi. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu faşist bir dayatmadır. Bu namert bir tertiptir. Orduya satılmış diyeni konuşan yok, ancak RTÜK’e saldıran pek çok! Çarpıklık işte buradadır” ifadelerini kullanmıştı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU