2018’de motosiklette çıta yükseldi

TMF Başkanı Uçar, 2018’de Türk motosiklet sporcularının sergilediği başarının dikkat çektiğini söyledi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Red Bull Rookies Kupası’nda birinci ve ikinciliği göğüsleyen ikiz kardeşler Can ve Deniz Öncü’nün başarısının tüm dünyanın dilinde olduğunu söyledi.

Motosiklet sporunu 8 farklı branşla canlı tutmaya çalıştıklarını söyleyen Uçar, Can Öncü, ikizi Deniz Öncü ile Toprak Razgatlıoğlu 2018 sezonunda hem başarılı performanslarıyla, hem de kazandıkları kupalarla ülkeyi sevince boğduğunu ifade etti.

Can Öncü'nün 2018 yılında Red Bull Rookies Kupası’nda şampiyon olduğunu dile getiren Başkan Uçar şunları söyledi:

Sezon başında şampiyonluk olacağını biliyorduk. Ona olan inancımızı boşa çıkarmadı ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda da kürsüye çıkmayı başardı. Can bununla da yetinmedi ve sezonun son Moto3 Dünya Şampiyonası'na imzasını attı. 2018 yılının spor olayını gerçekleştirdi. Dört farklı rekorun karşısına Can Öncü ismini yazdırdı. Türkiye motosiklet sporunun geleceği adına Can Öncü umutlarımızı pekiştirdi.

Can'ın ikizi Deniz Öncü'yü de unutmayan  Uçar, "Deniz 15 yaşında. Can ile beraber bayrağımızı dalgalandırma hedefiyle pistlerde yerini aldı. Zaman zaman sıkıntılar yaşadı ama hem Red Bull Rookies Kupası’nda, hem de Dünya Gençler Şampiyonası’nda iyi sonuçlara imza attı" diye konuştu

Mücadelenin diğer adı Toprak Razgatlıoğlu

Uçar, Toprak Razgatlıoğlu'nun da başarılı bir sezon geçirdiğini ifade ederek, ‘’Toprak  Dünya Süperbike Şampiyonası’na ilk 10 hedefiyle başladı, ilk senesinde dokuzuncu sırada yer aldı. Birkaç yarış eksiği olmasaydı, o da sıralamada yukarılarda yer alacaktı. İlk sezonda fabrika takımlarının pilotları arasından sıyrılıp kürsüye çıktı ve artık yarış kazanacak duruma geldi” diye devam etti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU