Kovid-19 kısıtlamalarına yaratıcı çözüm: Dört teker restoran

Belçika'daki işletme, karavanda hizmet vermeye başladı

Ülkedeki yiyecek içecek alanında hizmet veren işletmelere uygulanan kısıtlamaların ocak ayına kadar sürmesi öngörülüyor (Reuters)

Belçika'da bir restoran, pandemi kısıtlamalarına takılmadan iş yapmanın yaratıcı bir yolunu buldu.

Kovid-19 nedeniyle artan vaka ve can kaybı sayılarına karşı Belçika'da restoranların kapalı alanda hizmet vermesi yasaklanmıştı. Dolayısıyla işletmeler yalnızca bahçe ve dükkan önü gibi dış alanlarda müşteri ağırlayabiliyor ya da paket servis üzerinden satış yapabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matthias and Sea isimli restoransa müşterilerine daha ilginç bir seçenek sunuyor.

Müşteriler, özel hazırlanan karavanlar içinde sipariş vererek yemek yiyebiliyor.

İşletme karavan sistemini bir otoparka kurduğu için müşteriler dilerse kendi karavanlarıyla gelip otoparkta da siparş vererek yemek yiyebilme şansına sahip.

Restoran sahibi Mattia Collu, Tarcienne kasabasındaki restoranından civardaki evlere paket servis yaptığı sırada gördüğü karavanlardan yola çıkarak bu fikri edindiğini söyledi.

Etrafta birçok güzel karavan görüyordum. Yemeklerini gelip bizim kurduğumuz otopark alanında yemek varken evde yemelerinin saçma olduğunu düşündüm. Böylelikle paket servis işi de aradan çıkmış oldu.

Müşteriler ıstakoz, foie gras ve şampanya gibi ürünleri de içeren menüden istediklerini seçip mesaj yoluyla siparişlerini verebiliyor.

Karavan restorana gelip deneyenler genellikle memnun ayrılıyor.

İşletmede yemek yiyenlerden biri, "Dışarı çıkıp biraz hava alıyoruz ve çocuklar olmadan birilikte vakit geçirebiliyoruz, gerçekten çok iyi" dedi.

 

Independent Türkçe, Reuters

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU