Biden, Amerikan halkından 100 gün maske takmalarını isteyecek

Biden, Trump'ın eleştirdiği Dr. Fauci'ye danışmalık teklifi yaptığını ve ekibine katılmasını istediğini söyledi

Fotoğraf: AA

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, CNN televizyonuna verdiği mülakatta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'den ekibine katılmasını isteyen Biden, "Dr Fauci'den aynı görevinde kalmasını, baş danışmanım olmasını ve Kovid ekibime katılmasını istedim" dedi. 

Trump'ın tavsiyelerine zaman zaman karşı çıktığı ve eleştirdiği Dr. Fauci, salgın boyunca ABD kamuoyunda ilgi odağı haline geldi.  "Kahraman" olarak görülen ve görüşlerine sık sık başvurulan Fauci,  Trump destekçileri arasında ise tepki topladı.

Biden, Amerikan halkından 100 gün maske takmalarını isteyecek 

Öte yandan Biden, göreve başladığı ilk gün salgınla mücadele kapsamında Amerikan halkından 100 gün maske takmalarını isteyeceğini ifade etti. 

Biden, "Sadece 100 gün maske, sonsuza kadar değil sadece 100 gün ve böylece vakalarda büyük ölçüde azalma olacağını düşünüyorum" dedi. 

Dr. Fauci güvenli dediği takdirde aşı olacağını belirten Biden, güvenli olduğunu göstermek için ise kamuoyunun önünde aşı yaptıracağını söyledi. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU