Tarikat şeyhinin istismar ettiği çocuğun ifadesinden: “Sana Hazreti Ayşe'nin adını verdim, melekler seni bana nikahladı” dedi

12 yaşındaki çocuğun verdiği ifadeye göre Şağban, başka bir çocuğu daha istismar etti

Fotoğraf: AA

Fatih Nurullah adıyla bilinen ve Uşşaki Tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Eyyüp Fatih Şağban’ın istismar ettiği çocuğun ifadeleri ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde 12 yaşındaki çocuğun mahkemede verdiği ifadeleri yazdı.

Yazının bazı kısımları şöyle:

Y.A., geçen mart ayında Fatih Nurullah'ın Sakarya Kuzuluk'taki villasına gittiklerini kaydediyor. Y.A.'ya göre 10 Mart'ta kendisini çağıran Nurullah, “Sana Hazreti Ayşe'nin adını verdim, rüyamda melekler seni bana nikahladı” dedi.

Devamını Y.A. şu şekilde anlatıyor:

“Yine Ayşe diye seslendi. ‘Neden Ayşe dediğimi biliyor musun?' dedi. ‘Bilmiyorum. Size soracaktım efendim' dedim. ‘Sana Hazreti Ayşe'nin ismini verdim. Onun hayatından örnek al. O da küçük yaşta evlenmiş. Evlenince zaten değeri anlaşılmış, güçlü biridir' dedi. Aşağıya inip bir telefon bulup hayatını okumamı söyledi. Okudum. Yukarıya çıktım. ‘Bana anlat' dedi. Hazreti Ayşe'nin hayatını özetledim. ‘Seni rüyamda gördüm' dedi. ‘Nasıl gördünüz' dedim. Dizine oturttu. ‘Rüyamda melekler seni benimle nikahlıyordu. Seni bana veriyorlardı. İlk öpme orada oldu.”

Tecavüz girişimi

Fatih Nurullah, 17 Mart'ta saat 21.30'da Y.A.'yı odaya çağırdı.

Kız içeriye girdiğinde kapıyı kilitledi.

İddiaya göre, Y.A.'nın pantolonunu çıkararak, tecavüze kalkıştı.

Y.A., şunları söylüyor:

“Kurtulmaya çalıştım. Birine anlatırsan anneni öldürür ve babanı işinden ederim. Sizi sokağa atarım gibi tehditte bulundu. ‘Sana doğum gününde her istediğini alacağım, kimseye anlatma, tamam mı?' dedi. Söz verdim. Bana para verdi. Kapıyı açtı.”

Başka bir çocuk da istismar edildi

Y.A.'nın iddiasına göre…

Sakarya'da, 10 yaşındaki bir kız da Fatih Nurullah tarafından istismar edildi.

Y.A. anlatıyor: “Çay götürdük ikimiz. Fatih efendi, ‘Aşağıya inip bana bir şey getirir misin' dedi. Ben aşağıya indim. Sonradan kız bana, ‘Sen gittikten sonra Fatih efendi beni kucağına oturttu, öptü' dedi. Güzel bir şey sanmış bunu. Adı, N. idi.”

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU