Fortnite Galactus etkinliği rekor kırdı

Oyunu aynı anda 15 milyondan fazla kişi oynadı

Oyunda görüntülü konuşma yapma imkanı da bulunuyor (Epic Games)

Epic Games’in popüler Battle Royale (meydan savaşı) oyunu Fortnite, Marvel temalı 4. sezonuna Galactus etkinliğiyle nokta koydu. Evreninin en güçlü kötülerinden Galactus’u devirmek için 1 Aralık saat 00.00’da başlayan etkinlikte eşzamanlı tam 15 milyon oyuncu bir araya geldi ve Fortnite’ın kendi rekorunu kırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Epic Games, Fortnite'daki oyun içi etkinlikleriyle biliniyor. Örneğin 2019 Şubat’ında Marshmello'yla anlaşmış, konseri 10,7 milyon kişi izlemişti. Oyunun mayısta 350 milyon kayıtlı oyuncuya ulaşmasınıysa Steve Aoki ve Deadmau5 gibi isimlerin katılımıyla kutlamıştı.

Oyunun Galactus’a kadarki en büyük etkinliği Travis Scott'la yapılmıştı. Konseri 12,3 milyon oyuncu takip etmiş, Twitch ve Youtube’dan da birçok kişi izlemişti. Son olarak, ünlü rapçinin bu etkinlikten 20 milyon dolar kazandığı öğrenilmişti.

Kasımda Epic Games, yeni Nexus War etkinliğini duyurmuş, önceki etkinliklerde yaşanan sıkıntıları göz önüne alarak oyuncuları, etkinlik saatinden yaklaşık bir saat önce hazır olmaları konusunda uyarmıştı.

ShiftDelete'in haberine göre, Galactus'la kendi rekorunu yaklaşık 3 milyon daha fazla kişiyle kıran Fortnite diğer platformlar üzerinden de yaklaşık 3,5 milyon ek izleyiciyi de ekranlara kilitledi.

 

Fortnite-Galactus-Event-Iron-Man-Thor-2.jpg
Oyunculara Iron Man de yardım etti (Epic Games)

 

Etkinlik aynı zamanda başka bir rekora daha sahne oldu. TheGrefg kullanıcı adlı yayıncı, çevrimiçi canlı yayın platformu Twitch’te oyunu oynarken eşzamanlı 660 bin 676 kişi tarafından izlendi ve bütün oyunlar arasında en çok izlenen bireysel yayıncı olarak ilk sıraya yerleşti. Bir önceki rekorsa 2018 tarihli yayındaki 635 bin kişiyle Ninja’ya aitti.

Öte yandan Epic Games, yeni sezonla oyuncuları başka bir evrene, Star Wars’a taşıyor. Zira, Bebek Yoda ve Djin Djarin gibi Disney+ yapımı Mandalorian'ın karakterleri, 5. sezonda oyuna dahil oluyor.

 

Independent Türkçe, ShiftDelete, Webtekno, NME, The Verge

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU